Wandel door de Natuurpracht van Gran Canaria

 895,00

Wandelgroepsreis Maximaal 8 personen

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

  Ik doe een donatie aan Trees for All

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 895.00
Artikelnummer: GranCan-Natuurpracht Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Wandelreis
Transport:
Transfers
Tour Type:
Groepsreis, Wandelreis
SKU:
GranCan-Natuurpracht
Group size:
1

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Natuurwandelen op Gran Canaria biedt een betoverende ervaring voor avontuurlijke zielen.
Wij gaan wandelen in het midden en noordoosten vanGran Canaria. In Agaete wacht een mooi berglandschap op je, met groene valleien, glinsterende watervallen en spectaculaire kliffen die uitkijken over de azuurblauwe oceaan. Tejeda,is  een charmant dorpje verscholen in het hart van Gran Canaria, betovert wandelaars met zijn adembenemende bergen en ravijnen. Tejeda heeft panoramische uitzichten die je de adem benemen. Vergezeld door de geur van pijnbomen en het geluid van zingende vogels, ontdek je als groep de verborgen paden. Vind jij wandelen in een groep erg leuk? Dan is deze reis perfect om je bij aan te sluiten.

Deze wandelreis is voor iedereen. De wandelingen duren ongeveer 4 à 5 uur, en zijn lichte tot middelzware wandelingen. Het gaat vooral om relaxte wandelen in de natuur. Samen met onze gids ga je 5 dagen wandelen in het hart van Gran Canaria, en de Agaete vallei.

Wandelen op Gran Canaria
 • Inclusief 5 dagen gids
 • Bijzondere uitzichten
 • Prachtig ruw binnenland
 • Afgestemde wandeldagen
 • Stuwmeren
 • Bijzondere overnachtingen 
 • Roque Nuble & Tejeda
 • Extra wandeldag (en)
Gran Canaria

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld worden jullie naar de accommodatie gebracht. Je overnacht in een luxe accommodatie, met ontbijt.

2| Rondje met uitzichten
Je zit in het hart van Gran Canaria. Ver weg van het bekende Playa del Ingles. Authentiek, afgelegen, en uitkijk op Roque Nublo ga jij vandaag samen met de gids een wandeltocht maken in het hart van Gran Canaria

Afstand: 7 km
Hoogtemeters: + 433 mt/ -433 mt

3| Tejeda, uitgeroepen tot één van mooiste dorpjes
Wandeling rondom Tejeda. Prachtige wandeling waarbij de gids veel aan jullie te vertellen heeft.

Afstand: 10 km
Hoogtemeters: + 689 mt/ -689 mt

4| Loop jij tussen de schapen?
Voor we naar Agaete vertrekken lopen we de laatste wandeling in dit middengedeelte van Gran Canaria, misschien loop je tussen een kudde schapen? Na deze wandeltocht vertrekken we met onze transfer naar Agaete.

Afstand: 8 km
Hoogtemeters: + 529 mt/ – 529 mt

5| De vallei van Agaete
Agaete ligt in het Noord westen van Gran Canaria, en is met de Agaete Valley, een van de best producerende koffiebonen ter wereld. De wandeltocht van vandaag is in deze vallei, en brengen we een bezoek aan een koffieplantage.

Afstand: 13 km
Hoogtemeters: + 482 mt/ – 482 mt

6| Vrije dag

7| Ruw kustlijn
Onze laatste dag wordt een mooie afsluiting. Een wandeltocht langs de ruwe kust. Onze gids laat jullie deze ruwe kust graag zien. Barranco de Guayedra.

Afstand: 10km
Hoogtemeters: + 529 mt/ – 529 mt

8| Vertrek

Helaas komt aan alles een eind. We brengen jou met onze transfer naar het vliegveld om voldaan naar Nederland terug te keren.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven naar Accommodatie
 • Transfers naar verschillende accommodaties
 • Inclusief wandelgids
 • Wandelroutes met GPX
 • Extra wandeldag (en)
 • Leuke accommodaties met ontbijt
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €295,00
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere accommodaties

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…