Skip to main content

Over El Hierro

Alles wat je moet weten over El Hierro

Ontdek El Hierro op je eigen manier

Groepsreis El Hierro

Individueel El Hierro

Activiteiten El Hierro

Pura Pasión

De schoonheid van El Hierro

El Hierro is het meest westelijke en kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Een authentiek gebleven paradijsje midden in de Atlantische oceaan. Door de slechte bereikbaarheid is er relatief weinig toerisme. Het subtropisch klimaat, met in de winter een gemiddelde temperatuur van 18 graden en in de zomer 23 graden, maakt het een ideale bestemming voor jou als je houdt van een actieve hike vakantie in een ongerepte veelzijdige natuur.

Ontdek dit eiland

Het bestaat uit een zeer bergachtig, vulkanisch landschap met als hoogste punt de Pico de Malpaso op 1500m. Op de vulkaanhellingen vind je dennenbossen en unieke jeneverbesbossen in opmerkelijke door de wind gedraaide vormen, evenals lavavelden die het landschap droog en ruig maken. Via hoge kliffen en natuurlijke zwembaden gaat het eiland over in de zee.

Waarom Canary Hiking?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • Authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden
The difference

Over El Hierro

Het leven in El Hierro is authentiek en uniek. Het telt slechts 11.150 inwoners (2019) die op een oppervlakte van 268 m2 vooral werkzaam zijn in de landbouw, visserij en oude ambachten. De mensen leven er nog in het ritme van de natuur waardoor de ziel van het eiland, in termen van tradities en cultuur, in stand is gehouden. Er is geen grote industrie. Het eiland draait voor 65% op groene energie. Sinds het jaar 2000 staat het eiland op de UNESCO werelderfgoed lijst vanwege de bijzondere behouden gebleven natuur en cultuur.
El Hierro staat ook bekend om de unieke onderwaterwereld. Er zijn meer dan 25 duikzones met een zicht tot 40 meter diepte, die leiden naar grotten, scheepswrakken en lavatunnels.

Het is een eiland om te ontdekken!

meerdaagse trektocht

De GR131 Camino Natural El Hierro

El Hierro, een eiland met een ziel! Wij gaan je meenemen om deze ziel te voelen. El Hierro  is het kleinste eiland, en laatste van deze archipel. We gaan 40 jaar terug in de tijd. Authentiek, rustgevend, geen criminaliteit, hulpvaardig en alleraardigst volk. Dit eiland wil geen massa tourisme maar kleinschaligheid.
De 2 daagse tocht van de GR131 moet ook gerespecteerd worden. En wij gaan dit doen! Het is een route van het volk en elke 4 jaar komt het hele eiland bij elkaar om deze tocht te voet af te leggen. Jong oud, iedereen gaat deze tocht doen vanaf het zuiden naar het noorden, en wel in één dag. Genoemd “La Bajada”

De GR131 El Hierro  is een deel van de lange afstandsroute.

Wij gaan met een kleine groep deze route in 2 dagen lopen. Oftewel de laatste restjes van de GR131,en met respect voor de eilandbewoners. incl. gids die alles over deze tocht “El Camino de la Virgen”.

Moeilijkheid Categorie **
Hoogste punt 1500 mt

Daarnaast hebben we twee mooie wandelingen met een gids op het programma, en een bezoek aan een bodega. Je zal een prachtige reis gaan beleven en helemaal ontstrest terugkomen.

De wandelpin van de GR131

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking
Stempelkaart GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!