Skip to main content

La Graciosa

Alles wat je moet weten over La Graciosa

Ontdek La Graciosa op je eigen manier

Individueel La Graciosa

Groepsreis Lanzarote

Activiteiten Lanzarote

Pura Pasión

De schoonheid van La Graciosa

Op het moment dat je van de ferry afstapt, wil je lekker even het havendorpje verkennen. Misschien ook even een terrasje pikken en wat eten. La Graciosa is stil blijven staan en is beschermd.

La Graciosa, het nieuwe achtste eiland van de Canarische Archipel! Het is het kleine eiland, dat direct naast Lanzarote ligt. Een stilstaand, dromerig en paradijselijk eilandje met één klein dorp en een haven. Het is slechts 29 km² groot en er leven maar 700 mensen. Er zijn alleen zandpaden, waar enkel de bewoners van het eiland mogen rijden. Je kan er niet komen met een auto of camper. Taxi’s zijn er evenmin. Het eiland is echter prima op de fiets en te voet te verkennen.

Waarom La Graciosa?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden
The difference

Over La Graciosa

Het eiland heeft geen wegen, alleen wat zanderige paden. Mocht je het eiland toch rond willen gaan per auto, dan zijn er nog een handvol plaatselijke bewoners die een vierwiel aangedreven oude Jeep beschikken waar je het eiland mee overbutst.
Een van de activiteiten is dan ook fietsend het eiland over. In de drukke seizoenen is er dan ook geen fiets meer te vinden, mocht je die willen huren.
Mocht je geïnteresseerd zijn om een paar dagen op dit zeer rustige eiland te verblijven, boek dit dan op tijd, zodat je zeker bent van een accommodatie en natuurlijk een goede fiets.

La Graciosa is een heel vreemde plek waar de tijd stopt, waar mensen leven volgens het ritme van de getijden.
Je kunt kiezen uit verschillende fiets of wandelroutes. Beide geweldig met een verscheidenheid aan zandgebieden, kustpaden en idyllische stranden met azuurblauwe zee.

Pura Pasión

Blauw of toch Azuurblauw?

De ongerepte, afgelegen stranden met wit zand en turkoois water zijn de belangrijkste attractie van La Graciosa. Het is verbazingwekkend dat, aangezien het zo’n klein eiland is, het mogelijk is om elke dag van je verblijf van een ander strand te genieten.
Er zijn parelwitte of gouden zandstranden en met vulkanische rotsformaties, die waar ze samenkomen kleurcontrasten creëren die onwerkelijk lijken.

Chinijo

Zoals de rest is ook La Graciosa gezegend met een uitzonderlijk klimaat gedurende het hele jaar, zodat elk jaargetijde ideaal is om te genieten van dit paradijs dat deel uitmaakt van het Parque Natural del Archipiélago Chinijo en één van de drie mariene reservaten op de Canarische Eilanden.

Schateiland

Een in zijn geheel beschermd eiland dat uitnodigt tot ontspanning, zonnebaden en verkwikkende baden, genieten van de Canarische keuken aan zee…
Leuk komt weten La Graciosa werd vroeger veel door piraten gebruikt voor het begraven en opgraven van schatten.

Perfect eiland voor je rust

Er zijn verschillende routes op het eiland die een groot deel van een gebied beslaan dat wordt gedomineerd door sobere vulkanische landschappen zonder bomen of schaduwen die beschutting bieden tegen de zon. Evenals fietsers mogen ook wandelaars niet van de gemarkeerde paden afwijken om geen schade toe te brengen aan dit kwetsbare en waardevolle ecosysteem, waar endemische soorten leven die nergens anders op de planeet voorkomen. De vier belangrijkste wandelroutes leiden naar de paradijselijke stranden van het eiland en andere interessante plaatsen die niemand onverschillig zullen laten. Een ontspannen wandeling over deze paden terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang is een onvergetelijke ervaring.

Natuurlijk kan je hier heerlijk je vakantie vieren. Rust, weg van de massa en ontdek de leukste stranden.