Skip to main content

Wandelen op Lanzarote

Geniet van het vulkanische landschap

Ontdek Lanzarote op je eigen manier

Ga wandelen op Lanzarote en ontdek de uitzonderlijke en natuurlijke schoonheid, grotendeels dankzij het unieke vulkanische landschap en het behoud van de natuurlijke omgeving. Wandelen en Lanzarote gaan goed samen, doordat je omringd wordt door vulkaankegels, indrukwekkende kratergaten en een felgekleurde aardkorst. Of je nu op zoek bent naar een wandelroute of hike van een paar uur of een paar dagen, makkelijk of moeilijk, in de bergen of met uitzicht op zee: je vindt het allemaal op Lanzarote.

Wil jij gaan wandelen op Lanzarote? Lees dan verder, want wij vertellen jou alles over Lanzarote hikes en wandelingen.

Groepsreis Lanzarote

Individueel Lanzarote

Activiteiten Lanzarote

Waarom kiezen voor wandelen op Lanzarote?

Samen met Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria en La Palma vormt Lanzarote een populaire vakantiebestemming. Lanzarote is ontstaan door vulkanische activiteit en het landschap weerspiegelt dit prachtig. Op het eiland zie je overal uitgestrekte lavavelden en indrukwekkende kraters vulkanen. Bovendien heeft het eiland een overvloed aan prachtige stranden. Van uitgestrekte witte zandstranden tot afgelegen baaitjes, er is voor ieder wat wils. Het contrast tussen het zwarte vulkanische gesteente en de azuurblauwe oceaan zorgt voor een adembenemend tafereel.

Kan Lanzarote bestempeld worden als wandeleiland? Jazeker! Het eiland is ideaal voor mensen die niet hijgend een berg willen beklimmen om mooie uitzichten te kunnen zien. Op Lanzarote kun je relaxed wandelen met af en toe een pittige klim erin. Bovendien biedt wandelen op Lanzarote je de kans om de natuurlijke wonderen van het eiland van dichtbij te bewonderen. Lanzarote biedt een unieke omgeving die bezoekers keer op keer weet te verbazen.

Waarom Lanzarote?

 • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
 • Flexibel samen te stellen
 • En authentiek en kleinschalig
 • Bijzondere overnachtingsplekken
 • Uit liefde voor de eilanden

Wandelen Lanzarote: nationaal park Timanfaya

Een van de meest indrukwekkende plekken op Lanzarote is het nationaal park Timanfaya, ook bekend als de Vuurbergen. Het is een beschermd gebied en laat overduidelijk zien dat het eiland een vulkanische oorsprong heeft. Het landschap is maanachtig en ruig met glooiende heuvels, diepe kraters en geothermische activiteit. Het nationaal park Timanfaya is zeker een bezoekje waard! Daarom is dit park ook onderdeel van het programma bij een aantal van onze reizen.

Lanzarote wandelen: wijngaarden

Een bijzonder bijeffect van de vele vulkaanuitbarstingen op Lanzarote is de vruchtbaarheid van de grond. Door deze vruchtbaarheid is er een wijnproductie van witte en rode wijnen op Lanzarote te vinden. De wijnranken worden geplant in een kuil met daar omheen een halve cirkel van lavastenen. De lavastenen beschermen de planten en druiven tegen de wind. Hierdoor ontstaat een heel fascinerend landschap. De wijnen van Lanzarote zul je overigens niet snel in Nederland tegenkomen. De wijnproductie is namelijk niet groot genoeg om wijnen te kunnen exporteren.
Er zijn meerdere wijnhuizen te vinden in dit gebied waar ook een proeverij met lokale hapjes mogelijk is. Op de 8-Daagse trektocht van ons naar Lanzarote gaan we naast wandelen ook zeker de wijnen proeven.

Wandelen op Lanzarote: ga voor een trektocht!

Zou je graag willen gaan voor hiking op Lanzarote en kan je niet wachten om te vertrekken? Boek dan via onze website een van onze trektochten op Lanzarote! Deze trektochten op het eiland zorgen ervoor dat jij binnen een aantal dagen zoveel mogelijk kunt zien en ontdekken. We bieden op Lanzarote verschillende trektochten aan voor liefhebbers van hiking. Ook heb je de keuze uit een individuele reis of een reis in groepsverband. Door de aangegeven moeilijkheidsgraad bij elke trektocht weet je van tevoren goed wat je kan verwachten. Alles wordt door ons uitgezocht en uitgestippeld. Bovendien ontdek je bij elke hike op Lanzarote iets prachtigs van het eiland. Door bij ons een trektocht te boeken, kun je rekenen op een onvergetelijke ervaring!

Lanzarote hike: de GR131

Een trektocht die we nog even apart willen uitlichten is de GR131 op Lanzarote. De GR131 is een trektocht van 620 km die over alle eilanden trekt. Lanzarote is ongeveer 80km lang met de minste hoogtemeters. Bij deze trektocht op Lanzarote, hike je als groep van het noorden naar het zuiden. Deze trektocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel enige conditie. Je wandelt namelijk iedere dag gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden.

Lanzarote hiking: activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten die je naast je wandelreis bij ons kan boeken. Bij Canary Hiking kun je uit allerlei dag tripjes op Lanzarote kiezen. Bij deze tripjes ga je samen met een gids wandelen en Lanzarote verder ontdekken. De onderstaande activiteiten bieden wij aan:

 • De witte Dorpjes
 • La Geria
 • The face of the south
 • La Graciosa Tour
 • The valleys inthe North
 • In the Heat of the Vulcanoes
Lanzarote

De wandelpin van de GR131

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Stempelkaart GR131

Zeven redenen om naar Lanzarote te gaan!

Ontdek de bijzondere plekjes op dit vulkanische eiland, zoals Timanfaya, Cesar Manrique, Papagayo, de poffertjespannen en de mooie wandelpaden de Camino Natural GR131, Lagomar en de lavatunnels in het noorden van Lanzarote. Nieuwsgierig naar wandelen op Lanzarote?
Wij geven je 7 redenen waarom Lanzarote bezocht moet worden.

1| De wijnen van Lanzarote!

Iets wat je niet verwacht van een vulkanisch eiland met weinig begroeiing. een gigantische wijnproductie van rode en witte wijnen!
De druif die hier groeit in de poffertjespannen heet de Malvasia druif.
De wijnranken worden in een kuil geplant met daar omheen een halve cirkel van lavastenen (een ‘zoco’) die de planten en druiven beschermt tegen de wind. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder landschap.

De bekendste bodega’s van dit wijngebied zijn El Grifo, Rubicon en La Geria. El Grifo is de oudste (en volgens velen ook de mooiste) bodega van Lanzarote. Op deze wijngaard kun je een rondleiding krijgen en het wijnmuseum bezoeken. Een nadeel van deze bekendere bodega’s is dat het er vaak vol zit met toeristen. Hier stoppen namelijk ook bussen voor excursies, dus als je pech hebt is het vechten om een plekje. De wijnen van Lanzarote zul je in Nederland overigens niet snel tegenkomen. Er wordt namelijk te weinig wijn geproduceerd om deze te kunnen exporteren. De inwoners van Lanzarote drinken alles lekker zelf op. Dit gebied heeft meerdere bodega’s waar ook een proeverij mogelijk is met lokale hapjes. Omdat ik een echte wijnliefhebber ben, heb ik inmiddels alle bodega’s een keer bezocht. Zowel de witte als rode wijnen hebben een heerlijke aparte smaak, waar je de zwavel van de vulkanen in terugvindt.
Op onze 8-Daagse trektocht naar Lanzarote gaan we zeker deze wijnen proeven.

2| Timanfaya van Lanzarote!

Het Timanfaya-landschap is ontstaan na jarenlange vulkaanuitbarstingen die in het jaar 1730 begonnen. De lava heeft in zes jaar tijd een gebied van 174 km² zeer vruchtbare grond op Lanzarote bedolven. In 1824 was er nog een uitbarsting. Doordat het op Lanzarote weinig regent, verweerd de gestolde lava niet veel. Hierdoor konden de gevolgen van dit natuurgeweld goeddeels onaangetast blijven. Het Nationaal Park Timanfaya is een natuurgebied van 50 km² waar ook menselijk ingrijpen is uitgebleven. Verspreid in dit surrealistische maanlandschap liggen 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels.

Het Park Timanfaya is één van de grotere toeristische trekpleisters. Een bezoek aan dit gebied is indrukwekkend.

Bekijk de kunstmatige geisers van Lanzarote

Het Islote de Hilario is het toeristische hart van het Parque Nacional de Timanfaya en dé plek waar men kan zien waarom vulkanen ook wel “vuurbergen” genoemd worden. Tijdens het wandelen op Lanzarote zie je met de Timanfaya tour de plekken waar de aarde nog erg warm is. De temperatuur ligt hier rond de 100gr. Het personeel van het park laat de kunstmatige geisers en natuurlijke ovens aan de toeschouwers zien.

 

3| Wandel de GR131 op Lanzarote!

De wandelaars die graag mee willen zullen ervaren wat wandelen op Lanzarote is. We trekken immers met onze groepsreis van Noord naar Zuid over het eiland. Weg van de toeristische hectiek. Er kan een boek geschreven worden over wat er allemaal is op Lanzarote, hoe bijzonder de vulkanische atmosfeer is, en hoe bijzonder het is dat daar de tijd wat stil heeft gestaan. Natuurlijk hebben ze daar een iPhone, maar het leven is ook simpel! Ik kan vertellen over Timanfaya, over de witte kreeftjes, over Cesar Manrique, over Papagayo, over de witte stranden bij Orzola, over de Olivina mineraal. Wat ik weet van Lanzarote is de rust!

Is Lanzarote een wandeleiland? Jazeker….. ideaal voor mensen die niet hijgend een berg op willen klimmen om de mooie uitzichten te kunnen zien. Lanzarote staat voor relaxed wandelen met af en toe een pittige klim erin.
Wandel de Camino Natural GR131. Of je nu met onze groepsreis meegaat, of je loopt individueel met je partner. Deze route start in het Noorden van Lanzarote. Het oude vissersplaatsje is kenmerkend voor de start van deze route.

Voor meer informatie over het eiland kan je naar de website gaan, mailen of bellen over een van de pakketreizen. https://canary-hiking.com

4| Cesar Manrique op Lanzarote!

César Manrique (1919-1992) werd geboren in Arrecife, Lanzarote. Schilder, beeldhouwer, architect en kunstenaar, na zijn studietijd in New york, keerde hij terug naar Lanzarote om zich definitief op zijn geboorte-eiland te vestigen. Hij ging aan de slag met het eiland lanzarote als object. En inderdaad komt dit nu overal tot uiting. Denk aan Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Jardin de Cactus, Mirador del Rio, El Campesino.

We laten je alles zien aangaande Cesar Manrique en Lanzarote. Deze twee namen zijn zo met elkaar verbonden dat je er niet omheen kunt.
Deze man is een kunstenaar, een levensgenieter, een bouwer, een man met pornografische gedachtes, en vooral een man, die Lanzarote heeft gemaakt zoals het nu is! Cesar Manrique is het symbool voor het eiland. Deze unieke man is op 73 jarige leeftijd in 1992 gestorven bij een tragisch auto ongeluk. Maar wat hij heeft achtergelaten op dit eiland is uniek! Waar je ook komt, Cesar Manrique vervolgt je over het hele eiland. rijdend over een rotonde zie je op het middelpunt een gigantisch bouwwerk wat gemaakt is door Manrique. Huur je een auto, dan krijg je een auto van Manrique, ga je naar Timanfaya, dan zie je Manrique, zelfs onze accommodaties zijn vaak in Manrique stijl.

5| Wandelen op Lanzarote: Papagayo!

Eén van de meest populaire vrijdenkende stranden van Lanzarote is Papagayo. Deze liggen in het zuidelijkste gedeelte van Lanzarote langs Playa Blanca. Witte zandstranden met azuurblauwe heldere zee. Populair bij de snorkelaars en duikers. Papagayo behoort tot het oudste gedeelte van Lanzarote en heeft Archeologische opgravingen. Voor zowel de strandgangers als de wandelaars is dit gebied erg mooi. De toegang gaat via een tolpoortje waar je na een kleine betalingen met de auto toegang krijgt tot dit gebied waar alleen maar een hobbelige zandweg is, die je naar de stranden leidt. Er liggen twee horecagelegenheden waar je een verkoelend drankje met een tapa kan gaan nuttigen.
Bijzonder aan deze stranden is van oudsher de naturisten. Deze zijn op de verschillende stranden aanwezig waardoor er een klimaat van vrijheid blijheid heerst. Alles mag, niets moet.
Papagayo is een plek die je net als Timanfaya, Cesar Manrique en La Geria gezien moet hebben.

6| Lagomar Omar Sharif Lanzarote!

Jesus Soto had het huis Lagomar gebouwd op basis van een idee van een andere beroemde architect van het eiland, Cesar Manrique. De unieke stijl en techniek die wordt gebruikt in de kunst van Cesar Manriques is altijd zo aanwezig in Lagomar en is daarom vaak misleidend, want eigenlijk was het Jezus Soto die het huis had ontworpen met behulp van Manriques-ideeën.
Helaas heeft Omar Sharif nooit lang van zijn prachtige huis kunnen genieten. Tijdens het filmen op het eiland daagde Omar Sharif als een extreem goede Bridge-speler een man uit voor een spel met zeer hoge inzetten. Hij voegde zijn huis toe aan de inzet, maar hij wist niet dat hij tegen een wereldkampioenschap Bridge speelde, en verloor zijn huis tijdens de wedstrijd. Na het verliezen van zijn huis keerde Omar Sharif nooit meer terug naar het eiland.

7| Lavatubes van Lanzarote!

Speleologie
Een wondere wereld van vulkanische grotten, lavatunnels (Tubes) die verborgen juweeltjes tonen, van de rijke vulkanische geografie van Lanzarote. Zie en voel van dichtbij hoe geweldig deze ondergrondse speeltuin kan zijn! Je hoeft geen geoloog te zijn of enige kennis van speleologie te hebben om de geweldige bezienswaardigheden te waarderen die je kunt vinden en waar je doorheen kunt wandelen op Lanzarote.

De lavatunnels werden gevormd door ondergrondse lavastromen. De bekendste zijn de Cueva de los Verdes en Jameos del Agua, die met een lengte van 7,5 kilometer een van de langste ter wereld is. De meeste van deze lavatunnels bevinden zich in het noorden van Lanzarote, en zijn vooral afkomstig van de vulkaan “Corona”, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken in andere delen van het eiland.
De vroege bewoners gebruikten deze grotten – vaak onderdeel van een complex grottenstelsel – als schuilplaatsen om beschutting te zoeken tegen binnenvallende piraten en slavenhandelaren.
Als je gefascineerd bent door dit soort ondergrondse wereld, heb je een geweldige kans om je nieuwsgierigheid met wandelen op Lanzarote te bevredigen. Zorg ervoor dat je een grotverkenner wordt en maak deze ongelooflijke reis! Ga nooit zonder gids deze tunnels in.