Skip to main content

Gran Canaria

Alles wat je moet weten over Gran Canaria

Ontdek Gran Canaria op je eigen manier

Gran Canaria staat voornamelijk bekend als een vakantie-eiland van zon, zee en strand. Ondanks dat je er het hele jaar door tot rust kunt komen, kun je ook prachtig wandelen op Gran Canaria. Met de vele wandelroutes, wandelgebieden en prachtige natuur is er in ieder geval genoeg te beleven. Hou jij van een sportieve vakantie en zou je graag willen gaan wandelen op Gran Canaria? Lees dan verder of neem een kijkje op onze website! Met onze hulp heb je een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden zo geregeld!

Groepsreis Gran Canaria

Individueel Gran Canaria

Activiteiten Gran Canaria

Op Gran Canaria wandelen: wat is er te beleven?

Gran Canaria heeft het allemaal voor de actieve vakantieganger. Je kunt er wandelen, hiken, klimmen, abseilen en natuurlijk alle denkbare watersporten. Het eiland heeft een subtropisch klimaat met vele microklimaten die zorgen voor een divers landschap. Soms waan je je in de Sahara, dan weer in de Sierra Nevada en een andere keer weer aan de Noorse kust. Gran Canaria is een ruw eiland, met als middelpunt Roque Nublo. Deze rots is een monoliet van 67 meter hoog! Tegenover het zuiden, waar het toerisme op de mooie stranden te vinden zijn, lijkt het of je in een heel andere wereld terecht bent gekomen. Met de velen stranden, wateren en prachtige resorts krijg je ook de mogelijkheid om na het wandelen goed te kunnen ontspannen. Op Gran Canaria zal het dan ook nooit saai zijn!

Waarom Gran Canaria?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Heerlijk wandelen op Gran Canaria

Wandelen op Gran Canaria, er is geen betere manier om de prachtige natuur van het eiland te ontdekken. Een voorbeeld van een prachtige wandelroute op Gran Canaria is de Laurel Forest. Dit is een laurierbos aan de noordkant van het eiland en bestaat uit adembenemende natuur en veel groen. Tijdens deze wandelroute geniet je van het schitterende uitzicht. Door de verschillende moeilijkheidsgraden is deze wandelroute voor iedereen haalbaar. Ook de Roque Nuble is een aanrader voor een hike in Gran Canaria. Tijdens deze wandeling naar het hoogste punt van het eiland kun je het buureiland Tenerife zien. Je wandelt langs kruiden en geneeskrachtige planten en een beroemd tomatendorp. Als ultieme beloning heb je op het einde een prachtig uitzicht over het eiland. Er zijn nog veel meer mogelijkheden op Gran Canaria voor hiking. Dit eiland heeft écht veel te bieden!

Meerdaagse trektocht

Niet alleen maar wandelen op Gran Canaria in de natuur

Hou je van een echte wandelvakantie, maar vind je het ook leuk om meer dan alleen natuur te zien? Ook dan is Gran Canaria de ultieme vakantiebestemming! Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door de hoofdstad Las Palmas. In de oudste wijk van deze stad, genaamd La Vegueta, kun je vele prachtige gebouwen bewonderen. Ook de dorpen Teror, Gáldar, Tejeda en Artenara zijn zeker een bezoekje waard. Wil je even bijkomen van al het hiken in Gran Canaria? Kom dan even bij in de strandduinen van Dunas de Maspalomas of het rustige strand Playa de Amadores. Kortom, er is in Gran Canaria genoeg te beleven. Ook wanneer je wandelen op Gran Canaria wilt combineren met andere activiteiten of relaxen. Zou je graag meer dan één eiland willen verkennen? Lees dan eens meer over het Canarische eiland Tenerife!

Gran Canaria

Een wandelvakantie op Gran Canaria

Wil jij zoveel mogelijk van het eiland te voet ontdekken? Dan is een vakantievakantie op Gran Canaria dé perfecte bestemming. Op onze website bieden we verschillende trektochten op Gran Canaria aan. Door deze wandelreizen van 8 dagen leer je in een korte tijd het eiland kennen. Wij zorgen ervoor dat alles is geregeld, van routes tot accommodaties en transfer. Jij hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je wandelschoenen zijn ingepakt en je gaat genieten van alle prachtige natuur. Door de verschillende trektochten en activiteiten die wij aanbieden is er voor ieder wat wils. Zou je graag iets willen wat niet op onze website te vinden is? Bel ons dan!

Wij doen er alles aan om een op maat gemaakte reis aan te bieden die je niet snel zal vergeten. Omdat wij het zo leuk vinden als je voor ons kiest, krijg je zelfs van ons een goodiebag en een exclusieve wandelpin cadeau als je de GR131 Camino Naturel afrond.  Daarbij kun je ook wandelpinnen verzamelen tijdens andere wandelingen. De GR131 Wandelpin is een exclusieve beloning voor het voltooien van de GR131 Camino Naturales op een van de zeven Canarische Eilanden. Elke pin vertegenwoordigt een eiland met zijn eigen kleur. Voor wie alle eilanden voltooid, wacht zelfs een speciale medaille als erkenning voor avontuur, doorzettingsvermogen en de liefde voor ontdekken op de Canarische Eilanden.

Wij hopen in ieder geval dat we je snel zullen zien in Cran Canaria!

De wandelpin van de GR131

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Stempelkaart GR131