Skip to main content

La Gomera

Alles wat je moet weten over La Gomera

Ontdek La Gomera op je eigen manier

Iedereen kent wel de Canarische eilanden, maar heb je wel al een gehoord van het kleine eiland La Gomera? La Gomera is en van de kleinere Canarische eilanden en is gelegen naast Tenerife. Dit eiland wordt voornamelijk bezocht door wandelaars. Op La Gomera wandelen is dan ook iets wat je een keer gedaan zou moeten hebben. Waarom? De prachtige natuur, rotsen en zwarte stranden waar je in alle rust van kunt genieten en overheen kunt struinen! Wil jij op La Gomera gaan wandelen? Lees dan even verder over wandelen op La Gomera of neem een kijkje voor een excursie op het eiland op onze website!

 

Groepsreis La Gomera

Individueel La Gomera

Wandelen op La Gomera: het prachtige eiland ontdekken

Op een klein uurtje varen van Tenerife ligt het mooie kleine eiland La Gomera. Een echt walhalla voor de wandelaars! Met alle oerbossen, ravijnen en water is er genoeg te ontdekken. Door het milde klimaat kan je het hele jaar door heerlijk wandelen op La Gomera. De leuke, gezellige stadjes met gekleurde huizen of kleine dorpjes zorgen voor gezelligheid, een warme sfeer en een echt vakantiegevoel. Door de bossen met stijgende en dalende wandelpaden is wandelen op La Gomera een uitdaging die het meer dan waard is. Zeker wanneer je op het hoogste punt van het eiland het prachtige uitzicht op de andere eilanden, zoals Tenerife, El Hierro ziet. Met helder weer kun je zelfs Gran Canaria zien vanaf La Gomera.

Waarom La Gomera?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Wat te doen tijdens een wandelvakantie op La Gomera?

Tijdens een wandelvakantie in La Gomera is er genoeg te beleven. De eerste bezienswaardigheid die je moet hebben gezien is het Nationaal Park Garajonay. Dit park is in 1986 door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.  Dit park ligt in het midden van het eiland en bestaat voor 70% uit laurierbos. Het is de echte trekpleister van dit eiland en zeker het bezoek waard. Er zijn genoeg wandelroutes in dit park te ontdekken die stuk voor stuk goed aangegeven staan. Daarnaast krijg je ook genoeg informatie over de geschiedenis wanneer je er bent, waardoor je het eiland goed leert kennen.

Het Nationaal Park Garajonay is niet de enige reden voor een wandelvakantie in La Gomera. Er zijn nog genoeg andere wandelroutes op het eiland langs de kust, in de bergen en de kleine dorpjes.  Zoals de GR131 Camino Naturales tocht van 8 of 12 dagen. De natuur zorgt ervoor dat er veel met de voet te ontdekken valt. La Gomera is vanaf Tenerife met een veerboot te bereiken. Zou je naast La Gomera ook Tenerife willen ontdekken? Ontdek dan hier alle activiteiten!

Wandelen op La Gomera

Wandelen op La Gomera hoeft niet alleen in de natuur te zijn. De hoofdstad San Sebastian mag ook zeker niet worden overgeslagen. Wanneer je aankomt op het eiland kom je in de haven van deze stad aan. De oude straatjes, schattige pleintjes en gezellige terrassen zorgen ervoor dat je jezelf hier een hele dag kunt vermaken. Ook Agulo is een leuk dorpje op een hoog plateau omringd door bananenplantages en bergen. Net zoals Vallehermoso, Valle Gran Rey en Playa de Santiago. Dit zijn de meest toeristische plekken met een prachtige boulevard, strand en velen restaurants of bars.

Dus heb je alle natuur gezien tijdens het wandelen op La Gomera? Dan zijn er nog genoeg stadjes die je kunt ontdekken! Zou je het leuk vinden om zo veel mogelijk steden of eilanden te ontdekken? Dan is eilandhoppen ook een leuke mogelijkheid voor een sportieve wandelvakantie! Hier lees je meer over eilandhoppen naar alle Canarische eilanden.

Wil je naast La Gomera ook alle andere Canarische Eilanden wandelend verkennen? Dan kun je ook one unieke GR131 wandelpinnen verzamelen. De kleurrijke pinnen krijg je als beloning voor het afronden van een van de GR131 Camino Naturales tochten. Voltooi je alle eilanden, dan verdien je zelfs een medaille als erkenning van je doorzettingsvermogen en passie voor avontuur.

Hiking op La Gomera: ga voor een trektocht!

Zou je graag willen gaan voor hiking op La Gomera en kan je niet wachten om te vertrekken? Boek dan een van onze trektochten op La Gomera via onze website! Deze trektochten op het eiland zorgen ervoor dat jij binnen 8 dagen zoveel mogelijk kunt zien en ontdekken, en dat in combinatie met de meest prachtige wandelroutes! Het maakt niet uit wat je van het eiland zou willen zien, door de verschillende trektochten die wij aanbieden, is er voor ieder wat wils. Ook heb je de keuze uit een groepsreis of individuele reis. Door de aangegeven moeilijkheidsgraad bij onze trektochten weet je van tevoren goed wat je kan verwachten. Alles is voor je uitgezocht en uitgestippeld, de accommodaties zijn voor je geregeld en de highlights van het eiland zullen niet worden overgeslagen. Wil jij het prachtige eiland gaan ontdekken? Pak je wandelschoenen in en ga het avontuur aan op La Gomera!