Skip to main content

Wandelen op La Palma

De groene parel van de Canarische Eilanden

Ontdek La Palma op je eigen manier

Het eiland La Palma ook wel “La Isla Bonita” genoemd, is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden. La Palma is een verborgen parel van de Atlantische Oceaan, natuurlijke schoonheid en cultuur komen hier samen. La Palma is zeer geschikt voor liefhebbers van wandelen en hiking. Met prachtige vulkanische landschappen, weelderige bossen en een sprankelende sterrenhemel is het net alsof je je in een sprookje bevindt tijdens het wandelen.
Ben je een wandel liefhebber en zou je graag willen wandelen op La Palma? Een heerlijke wandelvakantie op La Palma is met de hulp van Canary Hiking zo geregeld!

Activiteiten La Palma

Groepsreis La Palma

Individueel La Palma

Wandelen La Palma: wat heeft het eiland te bieden?

La Palma wandelen: de natuur

Het eiland is perfect voor mensen die dol zijn op natuur. Het is namelijk de meest groene telg van de zeven eilanden. La Palma wordt de groene parel van de Canarische Eilanden genoemd. Dit komt doordat de vulkanische bergketen ‘Cumbre Vieja’ zeer vruchtbare aarde levert. La Palma heeft: zee, zwarte zandstranden, bossen, watervallen, een grote bergkam over het hele eiland, vulkanen en diepe kloven. Twee derde van de totale oppervlakte van het eiland bestaat uit bos waarvan een derde de status heeft van beschermd natuurgebied. Het eiland is in 2022 zelfs uitgeroepen tot UNESCO biosfeer reservaat.

Tijdens hiking op La Palma ontdek je adembenemende vulkaanlandschappen, weidse landschappen, uitgestrekte subtropische wouden en zelfs wijngaarden en tabaksplantages. In het nationaal park Caldera de Taburiente ligt de grootste erosiekrater ter wereld. De top ‘Roque de los Muchachos’ die zich op ruim 2.400 meter hoogte bevindt, belooft de meest fantastische uitzichten.

Waarom La Palma?

 • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
 • Flexibel samen te stellen
 • En authentiek en kleinschalig
 • Bijzondere overnachtingsplekken
 • Uit liefde voor de eilanden

La Palma wandelen: de rust

Naast de prachtige natuur op La Palma om te wandelen, zijn er ook veel gezellige dorpjes en stadjes te vinden. Op het eiland vind je geen massatoerisme met luidruchtige cafés en bars. Wel zijn er leuke restaurantjes en lokale cafeetjes met Spaanse muziek. Boodschappen doe je in de supermarkten waar de lokale inwoners (Palmeros) ook winkelen. Ook op de stranden en in restaurants kom je Palmeros tegen. Je ervaart een wandelvakantie op La Palma die samengesteld is door Canary Hiking.

Wandelen La Palma: het klimaat

La Palma staat ook wel bekend om zijn subtropisch klimaat. Het eiland heeft een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur gemeten aan de kust bedraagt ​​27 graden in de zomer. In de winter schommelt de temperatuur rond de 20 graden. Daardoor is de winter op La Palma ideaal om te wandelen. De zeewatertemperatuur daalt tot 19 graden in februari en stijgt tot 24 graden in de zomer.  Vanaf de kust tot 200 meter boven zeeniveau blijven de temperaturen het hele jaar door constant en dalen ze zelden onder de 20 graden.

Informatie over wandelen op La Palma

La Palma beschikt over ruim 1.000 kilometer aan paden om op te wandelen, waardoor er voor ieder wat wils is. Het wandelroutenetwerk omvat 2 lange routes, 38 korte wandelroutes en 24 lokale routes. Veel van deze paden op La Palma worden al eeuwenlang gebruikt om te wandelen. Totdat er in de jaren zestig auto’s op het eiland verschenen, waren de wandelpaden de enige verbindingen tussen de verschillende dorpen op La Palma. Het is niet makkelijk om wandelroutes te kiezen uit het enorme aanbod aan wandelpaden dat La Palma te bieden heeft. Wij bieden verschillende opties voor een wandelvakantie op La Palma. Door bij ons de wandelvakantie te boeken, hoef je niet zelf te kiezen uit de vele wandelroutes op het eiland. Je kunt bij ons kiezen voor een samengestelde groepsreis op La Palma of een individuele wandelvakantie.

La Palma hiking: activiteiten

Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden tijdens het wandelen in de natuur van La Palma. Bij Canary Hiking kun je dag tripjes boeken waarbij je samen met een gids gaat wandelen en een van de volgende parels in de natuur gaat bewonderen:

 • Vulkaan Tajogaite
 • Roque de los Muchachos
 • Poris de Candelaria
 • Cubo de la Galga
 • Marcos Y Cordero
 • Caldera de Taburiente

Wil je meer informatie over de activiteiten die we aanbieden op La Palma? Klik hier!

Een wandelvakantie op La Palma

Ben je enthousiast geworden over La  Palma en wil zoveel mogelijk van het eiland te voet ontdekken? Dan is een wandelvakantie op La Palma perfect voor jou! Op onze website bieden we verschillende trektochten op La Palma aan. Door de wandelreizen die wij aanbieden, leer je in een korte tijd het eiland kennen en kun je genieten van de magnifieke natuur. Je kunt kiezen uit een rondreis, een trektocht in groepsverband of alleen. Voor de echte die-hards is de orginele GR131 route van La Palma een interessante en uitdagende trektocht. Het is een 8-daagse reis met veel hoogtemeters. Tijdens de reis verken je La Palma van het noordwesten tot aan het zuiden.

Wij zorgen ervoor dat alles is geregeld, van routes tot accommodaties en transfer. Jij hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je wandeluitrusting ingepakt is. Zou je graag extra informatie of advies willen hebben over een wandelvakantie op La Palma? Bel ons dan! We helpen je graag verder.

De wandelpin van de GR131

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Stempelkaart GR131