8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Palma

 895,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin La Palma. Spaar ze allemaal!

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 895.00
Artikelnummer: GR131LaPalma Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 dagen, Trektocht GR131
Transport:
Transfer, Bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GR131LaPalma
Group size:
Max. 8 personen
Location:

Informatie over deze reservering

De reservering wordt pas officieel als er voldoende deelnemers zijn, en nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen. Heb je interesse in deze reis, dan houden we jou op de hoogte.

Special offer

Beschrijving

La Palma is het zesde eiland van de GR131

Deze trektocht is voor de echte die-hard. De originele GR131 route van La Palma heeft nogal wat hoogtemeters. Een leuk weetje is, La Palma is het twee na stijslte eiland ter wereld. Hawaï is het stilst. Door de extreme omstandigheden zijn we genoodzaakt om veelvuldig gebruik te moeten maken van transfers.
Deze 8-daagse reis bestaat uit zorgvuldig uitgekozen accommodaties, op basis van een twee persoonskamer met ontbijt. We wandelen in 5 dagen over het mooie eiland. Van Noordwest naar Zuid op La Palma, waar we naar het hoogste punt lopen Los Muchachos. Een goede conditie is daarom echt aan te raden. Vanaf de top Los Muchachos lopen wede tweede etappe naar  Pico de la Nieve. Vaak loop je hier boven het wolkendek, waardoor je fanatische vergezichten gaat zien. Vanaf Pico de la Nieve lopen we de derde etappe weer verder naar El Paso, waar we even van de route afbuigen! Natuurlijk maken we ook gebruik van een lekkere rustdag aan de zee! Onze vierde etappe brengt ons van El Paso naar Refugio El Pilar. Nog steeds lopen we boven over El Cumbre.  Houd je van vulkanen? Dat wordt onze vijfde en laatste etappe die bekend staat als de grote vulkaanroute. Een prachtige route bergafwaarts naar Los Canarios Fuencaliente. Hier hebben we allemaal een ijskoud biertje of wat anders verdiend!

Afstand

70 km

Moeilijkheid

Moelijk

Omhoog

4176 m.

Omlaag

4186 m.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Maximaal 8 personen
 • El Cumbre
 • La Isla Bonita
 • 2426 mt hoogte
 • Bijzondere overnachtingen
 • Wandeleiland bij uitstek
 • De nieuwe vulkaan!

1 | Aankomst La Palma
Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie.
Je wordt opgehaald met onze transfer om aan de andere kant van het eiland vlakbij de start naar de accommodatie te gaan.

2 | Op naar de Top! (16km)
De eerste is meteen een heftige tocht naar het hoogste punt Los Muchachos. Je klimt in 15 km naar 2426 mt hoogte. Los Muchachos heeft  schitterende uitzichten over het hele eiland la Palma en de grote krater “Taburiente”. We nemen de hele dag de tijd om naar het hoogste punt te gaan. De lengte is niet ver, wel de hoogte die je moet overbruggen. Omdat er geen accommodaties zijn, wordt je opgehaald om naar het hotel terug gebracht te worden.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +2079 omhoog / – 186 omlaag

3 | Het toppunt!
De tweede etappe van de GR131. Als we weer afgezet zijn op dit hoogste punt, lopen we al stijgend en dalend naar Pico de la Nieve, waar we iets van de route af gaan om weer door onze transfer opgepikt gaan worden. Onze accommodatie bevind zich in Santa Cruz. De leuke hoofdstad van dit eiland.

Afstand: 13,2 km
Hoogteverschil: +443 omhoog / – 958 omlaag

4 | Middengebergte
Klaar voor een nieuwe dag, vanaf Santa Cruz worden we weer afgezet bij onze start Pico de la Nieve om over het middenstuk van deze kam te trekken. Wederom een pad met vele vergezichten. een pittige route vandaag met weer veel hoogteverschillen. We lopen door een stukje bos om vervolgens wat af te dalen richting El Paso. Je hebt daar de mogelijkheid om het bezoekerscentrum te bezoeken.

Afstand: 16,3 km
Hoogteverschil: +741 omhoog / – 1730 omlaag

5 | Rustdag

6 | Refugio El Pilar

Na een lekkere rustdag vervolgen we ons pad weer vanaf El Paso. Een flinke klim omhoog om tenslotte bij Refugio El Pilar uit te komen. geen lange route wel weer met flinke hoogtemeters.

Afstand: 10,5 km
Hoogteverschil: +720 omhoog / – 236 omlaag

7 | De grote vulkaanroute

De laatste dag van deze GR131 is alweer aangebroken. Vanuit El Pilar lopen we al dalend tussen de vulkanen naar de eindbestemming Los Canarios Fuencaliente. Deze tocht wordt beschreven als de grote vulkaanroute en moet je als wandelaar gelopen hebben. gelukkig zit deze in onze GR131! Los Canarios is onze eindbestemming, maar je krijgt ook de mogelijkheid om nog even door te lopen naar Faro de Fuencaliente. Een niet moeilijk dalend stukje tussen de vulkanen door.

Afstand: 18,5 km (Los Canarios)
Hoogteverschil: +748 omhoog / – 1490 omlaag
Afstand: 7,5 km (Faro)
Hoogteverschil: +97 omhoog / – 729 omlaag

8 | Einde van deze mooie wandelreis

Een transfer brengt je naar het vliegveld.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
 • Retour Transfer luchthaven
 • Retour Transfer van en naar de vertrekplaatsen
 • Welkomsdrankje
 • Hikingtocht over 80 km
 • Accommodaties met ontbijt
 • Reisgarantie STO
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden buiten het ontbijt (Tenzij staat aangegeven)
 • €20,00 boekingskosten
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€250,00)
 • Transfers buiten het programma

Onze bijzondere accommodaties

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • El Hierro, La Gomera

  10 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Gomera & El Hierro

   1.250,00
  10 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • Gran Canaria

  8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Gran Canaria

   895,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, bagagevervoer
 • La Gomera, Tenerife

  Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

   1.295,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer