Skip to main content

Wandelen op Fuerteventura

Alles wat je moet weten over Fuerteventura

Ontdek Fuerteventura op je eigen manier

Is wandelen op Fuerteventura echt iets voor jou? Je bent iemand met een avontuurlijke instelling die graag uitdagingen aangaat, bij voorkeur met een groep gelijkgestemden die ook het onbekende niet schuwen. Reizen is je passie, maar de echte toeristische plekken heb je inmiddels wel gezien. Het is tijd voor iets unieks; het ontdekken van plekken waar je normaal gesproken nooit alleen zou komen. Fuerteventura, onderdeel van de prachtige Canarische Eilanden, herbergt tal van dergelijke onontdekte plekken. Wandelen op Fuerteventura is een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Bij Canary Hiking geloven wij dat er meer is dan alleen maar wandelen. De reizen die wij organiseren, voldoen niet aan de standaardnormen; wij streven naar kwaliteit en een ervaring die zich buiten het massatoerisme begeeft. Ontdek de mooiste en meest unieke plekken met deze wandelingen op Fuerteventura!

Groepsreis Fuerteventura

Individueel Fuerteventura

Activiteiten Fuerteventura

Wandelen op Fuerteventura: ruig & desolaat

Als je van ‘een beetje apart’ houdt, ga je wandelen op Fuerteventura vast leuk vinden! Dit is een bijzonder Spaans eiland met contrasten: ruwe rotskusten en Spanjes mooiste eindeloze witte zandstranden met turquoise wateren. Een eiland met ontelbare slapende vulkanen en evenzo slaperige pittoreske dorpjes. Een eiland met onontdekte verlaten valleien tussen imposante bergen. Kan je je het al voorstellen; een echte Fuerteventura hiking? Het eiland biedt diverse wandelroutes die variëren in moeilijkheidsgraad, zodat zowel de beginnende als ervaren wandelaar kan genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht. Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden tijdens de Fuerteventura hiking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Fuerteventura is met de geschatte leeftijd van 20 miljoen jaar de oudste van de Canarische Eilanden. Het is weinig begroeid, ruig en desolaat. En toch… voor wie het wil zien, toont het eiland zijn verborgen schoonheid… en voor wie het wil horen… fluistert dit oude eiland in de stilte. Wil jij het mooie eiland ontdekken? De zachte golven vertellen verhalen van vroeger, terwijl de wind door de schaarse vegetatie waait en oude vulkanische grond onder de zon glinstert. Wil jij de verborgen pracht van Fuerteventura ontdekken en zijn stille verhalen horen?

Waarom Canary Hiking?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • Authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Wandelen op Fuerteventura en nog veel meer!

Trektochten, pakketreizen of een leuke activiteit! Tijdens het wandelen op Fuerteventura valt van alles te beleven en gelukkig is het nog steeds erg authentiek. Zo heeft Fuerteventura de mooiste stranden van de Canarische archipel. Een rijke geschiedenis en heel veel secret places. Deze plaatsen ontdek je niet zomaar. Daarom hebben wij, van Canary Hiking, ons uiterste best gedaan om geheime plekken te ontdekken. Fuerteventura is het tweede eiland van de wandelroute ‘GR131’ en daarom bieden wij dit zowel als een groepreis en als een individuele trektocht aan. Naast deze trektocht zijn er ook de pakketreizen. Mooie samengestelde reizen die individueel geboekt kunnen worden. Wij houden zoveel mogelijk alles authentiek. De pakketreizen bestaan uit wandelreizen, maar ook rondreizen met een auto. Wandelen op Fuerteventura is één van de leukste activiteiten die wij organiseren, dus je wilt het zeker niet missen!

De activiteiten houden we ook graag basic, met respect voor de natuur, maar wel met bijzondere aspecten! Een wandeling met geiten, een wandeling naar bijvoorbeeld de westkust met mooie legendes, of een dagtour langs plaatselijke boertjes die op ambachtelijke wijze overheerlijke inheemse kazen, olijfolie of jam maken. Misschien wil je wel een ritje te paard langs de kliffen bij zonsondergang boven zee? Alles is mogelijk, zolang jij kan genieten en de natuur met je mee kan genieten. We zijn zelf actief op het eiland, vandaar dat wij de beste tips voor activiteiten hebben.

Wandelen op Fuerteventura, boek nu een hike!

Op Fuerteventura wandelen en benieuwd zijn naar wat je allemaal kan zien? Wij kunnen het alvast verklappen; het is een afwisselende tocht! Je begint de tocht op het kleine wondermooie eilandje Los Lobos. Tussen de vulkanen door loop je naar het oeroude Betancuria gebergte. Hier voel je je klein in de immense natuur. Na een pittige tocht door het Cardón gebergte kom je voldaan aan bij de wilde westkust, waar een verkoelend zwembad op je wacht. Het is nu maar een kort stukje lopen naar de rustigere oostkust met uitgestrekte stranden aan een turquoise zee waar geen eind aan lijkt te komen. Uiteindelijk eindig je bij de vuurtoren in het uiterste zuiden. Onderweg verblijf je in bijzondere leuke knusse accommodaties die zorgvuldig door ons zijn uitgezocht.

De GR131 Fuerteventura is het tweede eiland van de lange afstandsroute

Het startpunt van deze tocht is in het noorden van Fuerteventura, in de plaats Corralejo. Een trektocht van 620 km die over alle Canarische eilanden gaat. We hebben dit bewerkt tot zeven etappes. De accommodaties zijn ook hier zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Moeilijkheid Categorie ***
Hoogste punt 634 mt

De tocht is niet extreem moeilijk, maar vergt wel enige conditie. Iedere dag wandelen we gemiddeld 20 kilometer over onverharde paden in desolate en ruwe landschappen. Fuerteventura is ongeveer 160km lang met niet al te hoge bergen. Desalniettemin zijn er toch 1567 hoogtemeters te overbruggen.

De wandelpin van de GR131

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking
Stempelkaart GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!