Skip to main content

Wandelen op Tenerife

Alles wat je moet weten over Tenerife

Ontdek Tenerife op je eigen manier

Tenerife, het eiland waar de wind door je haren blaast, de zon op je huid schijnt en waar je heerlijk kan genieten van lokale proeverijen. Het is zeker één van de Canarische Eilanden die je niet mag missen! Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het eiland biedt een schat aan wandelmogelijkheden. De GR131, een van de meest bekende lange afstandsroutes, kronkelt zich een weg door dit prachtige eiland. Wandelen op Tenerife is een unieke ervaring en wij zorgen ervoor dat je het niet snel zult vergeten. De Tenerife hike die wij verzorgen is als een ware ervaring buiten het massatoerisme om, vandaar ons motto “more than hiking”. De diversiteit aan landschappen, de vriendelijke lokale bevolking, en de uitdagende routes zorgen voor een onvergetelijk avontuur. Met liefde en passie regelen wij een wandeling voor jou op maat, zodat alles wat je wilt en wenst werkelijkheid wordt.

Groepsreis Tenerife

Individueel Tenerife

Activiteiten Tenerife

Wandelen op Tenerife

Een wandelvakantie op Tenerife is misschien iets waar je stiekem al lang van hebt gedroomd. Of je nu alleen komt, of met een groep, wij zorgen ervoor dat het een ervaring is om nooit meer te vergeten. Het is absoluut géén one-size-fits-all reis. Onze unieke reizen zijn samengesteld zodat jij alles gaat zien en ervaren wat je op je bucketlist hebt staan. Waarom je moet kiezen voor Tenerife? Het is het hoogste eiland van deze archipel en heeft tevens de grootste vulkaan; El Teide.

El Teide is de grootste vulkaan van de eilanden met een hoogte van 3715 meter boven zeeniveau. Fun fact; de vulkaan is het hoogste punt van heel Spanje. De laatste uitbarsting op het complex El Teide – Pico Viejo dateert van 1798. De vulkaan wordt als slapend beschouwd.

Tenerife is het grootste Canarische eilanden. Het is landschappelijk gezien zeer veelzijdig met een grote variatie aan activiteiten. In toeristisch opzicht is alle mogelijke luxe aanwezig. Het is een ‘alles-in-één’ eiland. Je zult oog-in-oog staan met deze vulkaan, omdat we tijdens het wandelen op Tenerife deze berg goed kunnen bekijken.

Waarom Tenerife?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden
Tenerife

Wandelingen op Tenerife, en nog veel meer!

Tijdens de hike op Tenerife willen we je vooral laten genieten door te laten zien wat Tenerife te bieden heeft. Voor de meesten onder ons die het eiland kennen, is het Nationaal Park El Teide één van de natuurlijke juweeltjes die je op Tenerife kunt vinden. Anaga, Teno en Corona Forestal kunnen natuurlijk ook niet ontbreken op dit lijstje. We zullen je beloven dat dit niet het enige is wat uniek en oogverbluffend zal zijn. Rond dit vulkaanlandschap ligt een andere schat, het Parque Natural de la Corona Forestal (natuurreservaat), een weelderig Canarisch dennenbos dat zich in al zijn immensiteit uitstrekt over ravijnen en valleien. Een schouwspel van intense kleuren, variërend van het groen van de pijnbomen, het blauw van de zee en de lucht, tot de donkere tinten van de reusachtige vulkaan.

De hike in Tenerife heeft nog veel meer te bieden. We hebben het dan bijvoorbeeld over het Macizo de Anaga (het Anagamassief), één van de zeven Biosfeerreservaten van de Canarische Eilanden. In deze reservaten bevindt zich de habitat van laurierbossen die in het grootste gedeelte van de wereld zijn uitgestorven. Hier komen natuurlijke en culturele waarden in perfecte harmonie samen.

Heb je nog steeds niet genoeg gehoord over dit prachtige landschap? Wij ook niet! Het Parque Rural de Teno, een landschap met met indrukwekkende kliffen, heeft ook valleien en beboste gebieden waarbij het isolement van het park ten goede is gekomen. Inwoners hebben het waardevolle park vrijwel intact kunnen houden en als toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten kunnen faciliteren. Tijdens het wandelen op Tenerife kom je ook prachtige boerderijen en herbergen tegen die toegewijd zijn aan landbouw en veeteelt. Al met al, belooft het een ware, unieke ervaring te zijn voor de avontuurlijke en nieuwsgierige wandelaar!

Tenerife hiking boeken

Benieuwd naar hoe de wandelvakantie op Tenerife eruitziet? Wij begrijpen je maar al te best. We geven je wat informatie, maar het is belangrijk om te weten dat wij op maat gemaakte reizen organiseren. Het is belangrijk voor ons dat we jouw wensen respecteren en jou de ultieme ervaring geven tijdens het wandelen op Tenerife. Op Tenerife lopen we meestal de wandelroute ‘GR131’ binnen 5 dagen van het noorden naar het zuiden. Momenteel maken we ook gebruik van een alternatieve route. Deze route loopt van het zuiden naar het westen. Wanneer er brandgevaar is op onze originele route, kiezen we voor de alternatieve route.

El Teide wordt tijdens de tocht niet beklommen, we lopen erlangs af en onderweg hebben we spectaculaire uitzichten. Tijdens de route passeren we bossen met naaldbomen, eucalyptus en laurierbomen. Het is een prachtige tocht waar je, behalve in de omgeving van El Parador en El Portillo, bijna niemand tegenkomt. Wil je meer te weten komen over de unieke reizen die wij je kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De GR131 Tenerife is het eerste eiland van de lange afstandsroute.

Tenerife met de hoogste berg van Spanje; El Teide! Een machtig en krachtige vulkaan die we tijdens deze tocht gaan bewandelen. We lopen er rondom en je gaat als wandelaar op plekken komen die je anders nooit zult gaan zien. We zullen genieten van een heerlijke zonsopgang met de Teide in het vizier. De wandeltocht van 90 km loop je in 5 dagen in zuidelijke richting. Wandelen op Tenerife is nog nooit zo spectaculair geweest!

Moeilijkheidscategorie ****
Hoogste punt 3715mt

Deze tocht is voor de geoefende en ervaren wandelaar. Conditie is daarom heel erg belangrijk. Er zitten behoorlijke hoogtemeters, maar de uitzichten zijn het zeker waard. Je loopt door dennenbos, Laurierbos, over de kale vlaktes van El Teide, boven de boomgrens. Vervolgens daal je voornamelijk door bossen af richting Arona.

Tenerife

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!