8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Gran Canaria

 995,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin Gran Canaria. Spaar ze allemaal!
9 September 2024, 9 Januari 2025, 1 Mei 2025

Discount:
Vertrek:
 • 9 september 2024
 • 9 januari 2025
 • 1 mei 2025
 • Ik wil graag deze onderstaande opties

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 995.00
Artikelnummer: GR131GranCan Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 dagen, Trektocht GR131
Transport:
Transfer, bagagevervoer
SKU:
GR131GranCan
Location:

Informatie over deze reservering

De reservering wordt pas officieel als er voldoende deelnemers zijn, en nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen. Heb je interesse in deze reis, dan houden we jou op de hoogte.

Special offer

Beschrijving

De GR131 Gran Canaria  is het derde eiland van de lange afstandsroute.

Het grillige Gran Canaria is een vreemde eend op de GR131, oorspronkelijk hoort deze er niet bij. Later is Gran Canaria er toch bijgevoegd. Van Noord-west naar Zuid overbrug je een afstand van 90 km in 5 etappes. De accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen, kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme. Wat is Gran Canaria? Een eiland met heel veel natuur, prachtige uitzichten, het natuurgebied Tamadaba, en de vallei van de koffieplantages in het westen. Het rustige vochtiger noorden, het droge toeristische zuiden. Op Gran Canaria zijn voor het eerst de hoogteverschillen groot. De totale aantal hoogtemeters is 1736 m. Iedere dag wandelen we gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden met meer of minder hoogtemeters in ruwe landschappen. Het is dus nodig om een goede wandelconditie te hebben.

*Extra etappe ingelast

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Maximaal 8 personen
 • Prachtig ruw binnenland
 • Stuwmeren
 • Bijzondere overnachtingen Casas Rurales
 • Koffieplantages
 • Roque Nublo
 • Kleine Sahara

gr 131 uitrusting

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld word je naar je accommodatie in Agaete gebracht. Je overnacht in een leuke accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat je een restaurant of supermarkt tegenkomt.

2| Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara Optie 1
Vanuit de haven vertrek je naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Je ziet de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. Je stijgt vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Omdat in Artenara geen accommodatie is voor groepen, overnachten we in Tejeda.

Afstand: 20,5 km
Hoogteverschil: +1725 omhoog / – 554 omlaag

3| Tejeda naar Artenara, rondwandeling
Dit is een extra ingelaste etappe. Tejeda is een van de leukste dorpjes in Gran Canaria. Onderweg van Tejeda naar Artenara loop je door Cruz de Tejeda, neem eens een kijkje in de stalletjes, en neem hier even een rust momentje. Er wordt verder gelopen naar Artenara waar een pauze is, om daarna weer op de GR131 terug te lopen naar Tejeda.

Afstand: 13,6 km
Hoogteverschil: +1023 omhoog / – 968 omlaag

2| Vertrek van Puerto las Nieves naar Juncalillo/El Hornillo Optie 2
Vanuit Puerto las Nieves lopen we via de San Pedro vallei naar het dorp Juncalillo. We slaan de klim naar het Tamadaba natuurgebied over en lopen via het grote stuwmeer richting Juncalillo. We vermijden bij deze optie de zogenaamde vertikale kilometer. De hoogtemeters zijn iets minder, de afstand is ongeveer hetzelfde als optie 1. Welke optie wij gaan lopen hoor je als de reis definitief door zal gaan.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +1640 omhoog / – 540 omlaag

3| Vertrek Juncalillo naar Tejeda
Via Juncalillo lopen we naar Artenara om daar de route van de GR131 weer op te pakken, om vervolgens weer af te slaan naar het mooie Tejeda.

Afstand: 17 km
Hoogteverschil: +850 omhoog / – 910 omlaag

4| Vertrek van Tejeda naar San Bartolomé de Tirajana
Je loopt verder naar het hoogste punt van deze trektocht. Het plaatsje Cruz de la Tejeda  ligt op de route, waar je even kunnen pauzeren. Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als je de top bereikt hebt begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Overnachting in een Casa Rural midden in Tunte.

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +1450 omhoog / – 1876 omlaag

5| Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Fataga Arteara
Een relatief korte wandeldag vandaag. Vanuit San Bartolomé vertrekken we afdalend naar ons volgende verblijf waar we optijd aan komen om een middagje rust te krijgen. Voor diegene die een lange wandeling willen is er de mogelijk om die op eigen gelegenheid te doen.

Afstand 1: 10 km
Hoogteverschil: +90 omhoog / – 630 omlaag

Afstand 2: 20 km
Hoogteverschil: +430 omhoog / – 1030 omlaag

6| Vertrek naar Maspalomas
De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Door de barranco lopen we richting Maspalomas. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar je nog 2 dagen verblijft.

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +164 omhoog / – 458 omlaag

Informatie over de terugreis
Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is dat ook mogelijk. Wij helpen je hierbij. Wij proberen zoveel mogelijk met iedereen af te stemmen dat er dezelfde vlucht geboekt gaat worden.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven naar Accommodatie
 • Individuele trektocht over ongeveer 90 km
 • Extra wandeldag (en)
 • Leuke Casa Rurales met huiskamereffect
 • Accommodaties met ontbijt, de rest wordt door ons verzorgd
 • Wandelpin van Canary Hiking
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons toeslag €295,00 (Lees hierover de voorwaarden)
 • Transfers buiten het programma om

Voorwaarden eenpersoonskamer:

Omdat de accommodaties in het binnenland erg klein zijn, en we niet altijd kunnen kiezen uit veel kamers, is een éénpersoonskamer niet altijd mogelijk. Wij proberen wel zoveel mogelijk rekening te houden met de privacy van iedereen.

Onze bijzondere accommodaties

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

90 km

Moeilijkheid

Moeilijk

Omhoog

4452 m.

Omlaag

4486 m.

LalehMedereiziger

This hike was so well organised (e.g. accommodations, luggage transfers, hiking guides, on-time hiking planning for every day). I feel safe during the trip and I was able to focus on hiking and enjoy the nature because the rest was perfectly managed by you.

RenéMedereiziger

Ik ga zeker weer een reis bij jullie boeken….. Mauk is een zeer bekwame gids die iedereen goed in de gaten houd en erg behulpzaam is!

ClaudiaMedereiziger

Jullie hebben met dit concept namelijk echt "goud in handen" is onze overtuiging. Zo een idee waarvan je als ervaarder (wandelaar in dit geval) kunt denken "Waarom heb ik dit niet bedacht?". Goud! Hoop dat jullie iets hebben aan hetgeen we al wandelende hebben bedacht..

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • Fuerteventura

  12 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Fuerteventura

   1.295,00
  12 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • la Palma

  8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Palma

   895,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • El Hierro, La Gomera

  10 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Gomera & El Hierro

   1.250,00
  10 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer