Skip to main content

Over Fuerteventura

Alles wat je moet weten over Fuerteventura

Ontdek Fuerteventura op je eigen manier

Groepsreis Fuerteventura

Individueel Fuerteventura

Activiteiten Fuerteventura

Pura Pasión

De schoonheid van Fuerteventura

Ruig & Desolaat

Als je van ‘een beetje apart’ houdt, ga je Fuerteventura vast leuk vinden! Dit is een bijzonder Spaans eiland met contrasten: ruwe rotskusten en Spanjes mooiste eindeloze witte zandstranden met turquoise wateren. Een eiland met ontelbare slapende vulkanen en evenzo slaperige pittoreske dorpjes. Een eiland met onontdekte verlaten valleien tussen imposante bergen.

Fuerteventura is met de geschatte leeftijd van 20 miljoen jaar de oudste van de Canarische Eilanden. Het is weinig begroeid, ruig en desolaat. En toch… voor wie het wil zien, toont het eiland zijn verborgen schoonheid… en voor wie het wil horen… fluistert dit oude eiland in de stilte. Wil jij het ontdekken?

Waarom Canary Hiking?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • Authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden
Wat vind je bij ons?

Trektochten, pakketreizen of een leuke activiteit!

Op Fuerteventura valt van alles te beleven. En gelukkig is het nog steeds erg authentiek. Zo heeft Fuerteventura de mooiste stranden van de Canarische archipel. Een rijke geschiedenis, en heel veel secret places. Omdat Fuerteventura het tweede eiland van de GR131 is, bieden wij dit zowel in een groep als individueel als trektocht aan. Naast deze trektocht zijn er ook de pakketreizen. Mooie samengestelde reizen die individueel geboekt kunnen worden. Wij proberen zoveel mogelijk alles authentiek te houden. De pakketreizen bestaan uit wandelreizen, maar ook rondreizen met een auto.

De activiteiten houden we ook graag basic met respect voor de natuur, maar wel bijzonder! Een wandeling met geiten, een dagwandeling naar bv de westkust met mooie legendes, of een dagtour langs plaatselijke boertjes die op ambachtelijke wijze overheerlijke inheemse kazen, olijfolie of jam maken?
Of wil je een ritje te paard langs de kliffen bij zonsondergang boven zee?

Meerdaagse trektocht

De GR131 Camino Natural Fuerteventura

Wat ga je zien als je dit mooie eiland over loopt? Het is een afwisselende tocht! Je begint de tocht op het kleine wondermooie eilandje Los Lobos. Tussen de vulkanen door loop je naar het oeroude Betancuria gebergte. Hier voel je je klein in de immense natuur. Na een pittige tocht door het Cardón gebergte kom je voldaan aan bij de wilde westkust, waar een verkoelend zwembad op je wacht. Het is nu maar een kort stukje lopen naar de rustigere oostkust met uitgestrekte stranden aan een turquoise zee waar geen eind aan lijkt te komen. Uiteindelijk eindig je bij de vuurtoren in het uiterste zuiden. Onderweg verblijf je in bijzondere leuke knusse accommodaties zorgvuldig die zorgvuldig door ons zijn uitgezocht.

De GR131 Fuerteventura is het tweede eiland van de lange afstandsroute

In het noorden van Fuerteventura in de plaats Corralejo is het startpunt van deze tocht. Een trektocht van 620 km die over alle Canarische eilanden gaat.
De accommodaties zijn ook hier zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Moeilijkheid Categorie ***
Hoogste punt 634 mt

De tocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel enige conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 20 kilometer over onverharde paden in desolate en ruwe landschappen.Fuerteventura is ongeveer 160km lang met niet al te hoge bergen. Desalnietemin zijn er toch 1567 hoogtemeters te overbruggen.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!