Skip to main content

Tenerife

Alles wat je moet weten over Tenerife

Ontdek Tenerife op je eigen manier

Groepsreis Tenerife

Individueel Tenerife

Activiteiten Tenerife

Pura Pasión

De schoonheid van Tenerife

Tenerife is het hoogste eiland van deze archipel!

El Teide is de grootste vulkaan van de eilanden met een hoogte van 3715 meter boven zeeniveau. Tevens het hoogste punt van Spanje. De laatste uitbarsting op het complex El Teide – Pico Viejo dateert van 1798. De vulkaan wordt als slapend beschouwd. Een leuk detail: vanaf de zeebodem is de vulkaan 7500 meter hoog. De derde hoogste vulkaan ter  wereld, vanaf de zeebodem gerekend!

Veel om te ontdekken

Tenerife is een van de grotere Canarische eilanden. Het is landschappelijk gezien zeer veelzijdig met een grote variatie aan activiteiten. In toeristisch opzicht is alle mogelijke luxe aanwezig. Het is een ‘alles-in-een’ eiland.

Waarom Tenerife?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden
The difference

Over Tenerife

Voor de meesten onder ons die het eiland kennen, is het Nationaal Park El Teide het natuurlijke juweel bij uitstek van Tenerife. Maar het is niet de enige. Rond dit vulkaanlandschap ligt een andere schat, het Parque Natural de la Corona Forestal (natuurreservaat), een weelderig Canarisch dennenbos dat zich in al zijn immensiteit uitstrekt over ravijnen en valleien. Een schouwspel van intense kleuren, variërend van het groen van de pijnbomen, het blauw van de zee en de lucht, tot de donkere tinten van de reusachtige vulkaan.

En er is nog meer. Zoals het Macizo de Anaga (het Anagamassief), één van de zeven Biosfeerreservaten van de Canarische Eilanden en de habitat van laurierbossen die in het grootste gedeelte van de wereld zijn uitgestorven, waar natuurlijke en culturele waarden in perfecte harmonie samengaan. Of het Parque Rural de Teno, een landschap met een moeilijke orografie met indrukwekkende kliffen, valleien en beboste gebieden waarbij het isolement het park ten goede is gekomen, omdat daardoor waardevolle habitats vrijwel intact konden blijven en als toevluchtsoord  dienen voor bedreigde diersoorten. Natuurrijke landschappen die ook prachtige boerderijen herbergen gewijd aan landbouw en veeteelt.

Meerdaagse Trektocht

GR131 Camino Natural Tenerife

Op Tenerife lopen we de GR131 binnen 5 dagen van het noorden naar het zuiden.  El Teide wordt tijdens de tocht niet beklommen, we lopen erlangs af en onderweg hebben we spectaculaire vergezichten. Tijdens de route passeren we bossen met naaldbomen, Eucalyptus en Laurierbomen. Het is een prachtige tocht waar je, behalve in de omgeving van El Parador en El Portillo, bijna niemand tegenkomt.

De GR131 Tenerife  is het eerste eiland van de lange afstandsroute.

Tenerife met de hoogste berg van Spanje; El Teide! Een machtig mooie vulkaan die we tijdens deze tocht naar boven gaan. Je gaat als wandelaar op plekken komen die je anders nooit gaat zien. Je gaat de zon op zien komen met de Teide in het vizier. De wandeltocht van 90 km loop je in 5 dagen in zuidelijke richting.

Moeilijkheid Categorie ****
Hoogste punt 3718 mt

Deze tocht is voor de geoefende wandelaar. Conditie is aan te raden. Er zitten behoorlijke hoogtemeters in maar de uitzichten zijn het waard. Je loopt door dennenbos, Laurierbos, over de kale vlaktes van El Teide boven de boomgrens. Vervolgens daal je voornamelijk door bossen af richting Arona.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!