Skip to main content

Lanzarote

Alles wat je moet weten over Lanzarote

Pura Pasión

De schoonheid van Lanzarote

Vulkanische belevenis

Het unieke aan dit eiland is dat de vulkanen en lavastromen zó duidelijk in het landschap zichtbaar zijn, dat je je de vulkaanuitbarstingen, honderden jaren geleden, goed kunt voorstellen.
De tientallen vulkanen en het subtropisch klimaat zorgen voor een uniek en afwisselend landschap. Van groene oases tot rode vulkanen met enorme kraters en zwarte lavavelden. Van ruwe bergtoppen tot turquoise lagunes. Sinds 1993 is Lanzarote een erkend UNESCO biosfeerreservaat.
Het hele jaar door is dit een ideaal eiland om te bewandelen, te fietsen en te genieten van de Spaanse temperaturen, sferen, tapas en wijnen. Ben je geïnteresseerd in een actieve reis of een knusse accommodatie?

Waarom Lanzarote?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Ontdek Lanzarote op je eigen manier

Pakketreizen Lanzarote

Activiteiten Lanzarote

The difference

Over Lanzarote

Ooit wijngaarden gezien in een landschap dat lijkt op een poffertjespan? Een trektocht gemaakt tussen vulkanen over bijna buitenaardse wandelpaden? Het karakter en de (vaak beschermde) natuur van alle acht eilanden is uniek, verbluffend en overal anders.

Afwisseling troef

Het decor varieert van indrukwekkende woestijnen en immense duinen tot eeuwenoude bossen, rustgevende stranden, spectaculaire kliffen, natuurlijke zwembaden en een rijk zeeleven. Dat biedt volop mogelijkheden voor jong en oud. Van canyoning en stoere trektochten tot comfortabele pakketreizen en relaxte busexcursies. Op de Canarische Eilanden en bij Canary Hiking vind je dus de vakantie die bij je past. Bienvenidos!

Meerdaagse trektocht

De GR131 Camino Natural Lanzarote

Het noorden van Lanzarote wat ruw en het meest groen is. Je loopt langs de Corona vulkaan richting het hoogste punt. Waar je een schitterend uitzicht hebt over het hele eiland. Het landschap van Lanzarote is erg vulkanisch en dat ga je zien tijdens je tocht. De overgang van een ruw landschap naar een landschap wat lijkt op een poffertjespan is uniek in de wereld. Dit landschap zorgt voor de lekkere wijnen van Lanzarote

De GR131 Lanzarote  is het eerste eiland van de lange afstandsroute.

In het noorden van Lanzarote in de plaats Orzola is het startpunt van de hele GR131. Een trektocht van 620km die over alle canarische eilanden gaat.
De accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Moeilijkheid Categorie **
Hoogste punt 620 mt

De tocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel enige conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden in de vulkanische en ruwe landschappen. Lanzarote is ongeveer 80km lang met de minste hoogtemeters. Desalnietemin zijn er toch 1567 hoogtemeters te overbruggen.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!