Skip to main content

La Palma

Alles wat je moet weten over La Palma

Ontdek La Palma op je eigen manier

Activiteiten La Palma

Groepsreis La Palma

Individueel La Palma

Pura Pasión

Stranden, bergen, bossen en watervallen

Het beste van La Palma

Het zeer veelzijdige La Palma heeft: zee, stranden, bossen, watervallen, hoge bergen, vulkanen, diepen kloven, rustige dorpjes, gezellige stadjes en een uniek zicht op de sterrenhemel.
In 2002 is heel La Palma uitgeroepen tot UNESCO biosfeer reservaat. De hoge bergkam die veel bewolking vangt waardoor neerslag én droogte ontstaat is bepalend voor de verschillende weertypen op het eiland; het westen is natter, het oosten is droger.

Je vind hier geen massatoerisme met luidruchtige bars, wel restaurantjes en lokale cafeetjes met Spaanse muziek. Dit eiland trekt mensen aan die hart hebben voor natuur en cultuur, en vooral wandelaars. De wandelpaden zijn op orde! Je kunt hier terecht voor korte en lange wandelingen. Wil je uitdagende wandelingen doen? Dan is dit jouw eiland! La Palma stijgt vanuit zee zo maar op naar een hoogte van 2425 meter!

Waarom La Palma?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden
The difference

Over La Palma

De meest groene telg van de Canarische Eilanden is onweerstaanbaar. Groen? Jazeker, want de vulkanische bergketen Cumbre Vieja levert zeer vruchtbare aarde op. En dat leidt tot een uitbundige botanische vegetatie. Van cactussen en citrusbomen tot bananentrossen en druivenranken. La Palma maakt dan ook van elke wandeling een zinderend natuurfeest. Vanuit je sfeervolle accommodatie ontdek je de sterren, piratenbaaien, unieke bossen en sfeervolle terrasjes met de heerlijkste Canarische hapjes. Pura pasión.

Groene parel

Het eiland wordt de groene parel van de Canarische Eilanden genoemd. En terecht. Tijdens je wandelingen op ‘La Isla Bonita’ ontdek je magnifieke vulkaanlandschappen, subtropische wouden, unieke vegetatie, weidse landschappen en zelfs tabaksplantages en wijngaarden. In het nationaal park Caldera de Taburiente ligt de grootste erosiekrater ter wereld. De top – de Roque de los Muchachos – belooft de meest fantastische uitzichten. Dat mag ook wel als je op ruim 2.400 meter hoogte staat. Je voelt je de koning te rijk.

Meerdaagse trektocht

De GR131 Camino Natural La Palma

Tijdens een van de mooie wandelingen hoor je een medereiziger zachtjes neuriën: “Tropical the island breeze, all of nature wild and free. This is where I long to be; La Isla Bonita…” En ja, dat is waar Madonna ooit over zong. Over een eiland met witte en zachtroze geschilderde winkeltjes, over eetadresjes met gezellige terrasjes, over wuivende palmen, een overvloed aan bananenbomen en nog veel meer groene vegetatie, over een blauwe baai en een indrukwekkend vulkaanlandschap.

De GR131 La Palma  is het zesde eiland van de lange afstandsroute

Deze reis zorgt voor een alternatief voor de originele GR131 route van La Palma. Door de extreme omstandigheden nemen we een alternatieve route voor de groepsreizen.  Een gedeelte van de GR131 en een gedeelte van de GR130.

Moeilijkheid Categorie *****
Hoogste punt 2426 mt

Vanaf de top Los Muchachos buigen we af naar Santa Cruz, om vervolgens 2 dagen GR130 op te pakken. We ontwijken een deel van de route waar geen voorzieningen zijn. Geen vers water, geen wegen en geen drink & eetgelegenheid.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!