Skip to main content

Een vraag die ons vaak bereikt: “Welk Canarisch eiland is nu eigenlijk het mooiste?” Gelukkig is er geen pasklaar antwoord op die vraag, en dat is maar goed ook! Ook ons Canary Hiking team kan geen definitief antwoord geven. Schoonheid is tenslotte subjectief, en wat voor de één prachtig is, kan voor een ander heel anders zijn.

Er zijn zeven eilanden, met elk zijn eigen smaakje, zoals je wilt. Daarmee wil ik maar zeggen, het mooiste eiland van de Canarische Eilanden, is een puur persoonlijke keuze.

Verschillen tussen de Canarische eilanden

Er zijn nogal wat verschillen tussen de Canarische eilanden. Groen, droog, vlak, bergen, groot, klein, duinen, kiezels, geel, zwart. Welk Canarisch Eiland hoort waar bij?

Laat ik beginnen met de verschillen tussen de meest toeristische Canarische Eilanden. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma zijn de populairste vakantiebestemmingen van de Canarische Eilanden. Dat heeft, indirect, waarschijnlijk te maken met het verschil in bereikbaarheid. La Gomera en El Hierro zijn namelijk niet direct bereikbaar vanuit Nederland of Europa.

mooiste eiland

Welk Canarisch Eiland ligt waar?

Een ander verschil tussen Canarische eilanden is de geografische ligging. Lanzarote en Fuerteventura, ook de oudste eilanden, liggen het dichtste tegen de Afrikaanse kust. Het kleinste eiland El Hierro is het meest zuidwestelijke eiland.

Klimaatverschillen tussen de eilanden

Lanzarote en Fuerteventura zijn de warmste, droogste en ook de vlakste eilanden. Daarnaast is het zuiden van Tenerife in de wintermaanden vrijwel net zo droog, net als het zuidelijke deel van Gran Canaria en La Gomera.

Daarentegen bestaat er op Tenerife, La Gomera, La Palma, El Hierro en Gran Canaria een tweedeling, tussen het klimaat van de noordelijke en zuidelijke delen van de eilanden. Het noordelijke deel van Tenerife en Gran Canaria is bijvoorbeeld een stuk natter in de winter in tegenstelling tot het zuidelijke deel van deze eilanden. Dit wordt veroorzaakt door de orografie van de eilanden. Op Tenerife is het hoogste punt 3715 meter en op Gran Canaria is 1956 meter. La Palma is het natste en minst warme eiland, maar kan nog steeds door sommigen bestempeld worden als het mooiste eiland van de Canarische eilanden.

Welk eiland van de Canarische Eilanden heeft de beste stranden?

Wil je op zon, zee en strandvakantie naar de Canarische Eilanden, en vraag je je af welk eiland de beste stranden heeft? Dan kunnen wij hier duidelijk over zijn. Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura hebben de beste stranden op de Canarische eilanden. Deze grote eilanden bieden brede uitgestrekte stranden, met daarin ook voor ieder wat wils. Zandstrand, of kiezel? Kleur zwart of geel/wit? Een strand of een baaitje. Het is allemaal mogelijk. De allermooiste, witte stranden met azuurblauwe zee vind je op Fuerteventura.

Welk Canarisch Eiland is het beste wandeleiland?

Als ik naar de groepswandelreizen van Canary-Hiking kijk, maak ik een verschil in de moeilijkheid. Op de wat vlakkere eilanden Fuerteventura en Lanzarote zijn de trektochten makkelijker, in tegenstelling tot de eilanden waar vele hoogte verschillen overbrugt moeten worden om op bestemming te komen. Met name Tenerife, Gran Canaria, La Gomera en La Palma kennen vele hoogtemeters.

De moeilijkheidsgraad wordt ook veroorzaakt door de weersomstandigheden. Op Fuerteventura en Lanzarote is het bijvoorbeeld erg droog en woestijnachtig. Anders dan de groene microklimaten op Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Mooiste eiland

Kortom: wat is het mooiste eiland van de Canarische Eilanden?

De vraag welk Canarisch Eiland is het mooiste? Is geen gemakkelijke. Het antwoord is afhankelijk van de persoon aan wie je dat vraagt. In dit artikel heb ik slechts een paar van de verschillen tussen de Canarische Eilanden ter sprake gebracht. Mocht je graag een persoonlijk op maat gemaakt advies hebben over welk Canarisch Eiland het beste bij jouw vakantie past? Neem dan contact op met het team van Canary-Hiking. Wij zijn gespecialiseerd in reizen naar de Canarische eilanden en kunnen je kortom meer vertellen over de verschillen tussen de Canarische Eilanden.

Samengevat de karakteristieken van de Canarische eilanden

Fuerteventura, desolaat, weinig groen, mooie stranden, hoogste punt 812 meter Veel surfers

Lanzarote, lava, beetje groen, mooie stranden, hoogste punt 670 meter. Vulkanen & Cesar Manrique Gran Canaria, veel groen, kleine Sahara, hoogste punt 1956 meter. Ruw binnenland, veel toerisme Tenerife, veel groen, de vulkaan El Teide, hoogste punt 3715meter, veel toerisme en strandvakantie

La Gomera, authentiek, veel groen, wandeleiland, de fluittaal, weinig strand, hoogste punt 1487meter

La Palma, vulkanisch, veel groen, wandeleiland, ruwe noordkust, geen strand, authentiek 2426 meter

El Hierro, authentiek, wandeleiland, weinig strand, veel groen 1501 meter hoog

Kenny

Leave a Reply