Skip to main content

Activiteiten Tenerife

Eindeloos plezier op Tenerife

Een vakantie op Tenerife is op voorhand al een succes. Op dit prachtige eiland geniet je van goed weer, schilderachtige steden, schitterende natuur en prachtige stranden. Het kan dus niet missen dat jij maximaal kunt genieten van jouw vakantie op Tenerife. Verken je graag bijzondere plekken tijdens je vakantie? Dan is een activiteit op Tenerife met Canary Hiking misschien wel de perfecte keuze voor jou. Wij nemen je namelijk mee naar plekken waar jij zelf waarschijnlijk niet snel zou komen. Klinken onze excursies voor jou als muziek in je oren? Lees dan verder, want wij vertellen je alles over onze activiteiten op Tenerife.

Groepsreis Tenerife

Individueel Tenerife

Activiteiten Tenerife

Excursies op Tenerife met Canary Hiking

Het boeken van een bijzondere activiteit op Tenerife kan niet ontbreken wanneer je dit eiland bezoekt. Bij Canary Hiking bieden we een uiteenlopend aanbod aan activiteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met een privégids rond te trekken of om aan te sluiten bij een gezellige groepsactiviteit waar je ook wordt begeleid door een gids.

Zoals je weet is Tenerife het hoogste eiland van de Spaanse eilandgroep. Het is daarom ook logisch dat wij verschillende beklimmingen aanbieden. Vind je een beklimming net iets te hoog gegrepen, geen probleem. Je hebt bij ons namelijk ook gewoon keuze uit wandelingen door de adembenemende natuur van Tenerife.

Bij enkele tours bieden wij een hoteltransfer aan. Wij halen je op en brengen je terug naar je hotel. Aangezien het weer op Tenerife vrijwel altijd warm is, is het belangrijk dat je goed drinkt en eet. Wij zorgen bij sommige activiteiten op Tenerife voor een kleine lunch en ook drinkwater. Je bent natuurlijk zelf ook vrij om zelf eten en drinken mee te nemen op een excursie op Tenerife.

Waarom Tenerife?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Excursies Tenerife: klimmen

Lijkt het je leuk om mee te gaan op een excursie op Tenerife waar je de hoogtes gaat opzoeken? Dan zijn onze tours waar je gaat klimmen met een gids, de juiste keuze voor jou. Let wel op dat er enige vereisten aan deze activiteiten op Tenerife zijn verbonden. Wij verwachten bijvoorbeeld dat je in staat bent om de bergen op eigen kracht op te kunnen lopen.

Zorg altijd dat je goed uitgerust bent en probeer alcohol de avond van tevoren te vermijden, zodat je niet hoogteziekte oploopt, terwijl je begint aan de klim. Bij elke individuele reis is belangrijke informatie te vinden. Lees deze informatie goed! Zo wordt vermeld wat bij de prijs is inbegrepen en wat het tijdschema van de excursie is. Sommige reizen zijn ook leeftijdsgebonden en mogen bijvoorbeeld niet worden bijgewoond door zwangere vrouwen, of mensen die lijden aan long-of ademhalingsproblemen. Zorg dus altijd dat je goed geïnformeerd bent over de activiteiten op Tenerife waar klimmen de hoofdactiviteit is.

Over Tenerife

Zoals je weet, is Tenerife een bekende vakantiebestemming. Het eiland maakt deel uit van de Canarische Eilanden en is tevens de hoogste van deze archipel. Steeds meer reizigers weten hun weg naar Tenerife te vinden. Wanneer je een beetje bekend bent met het eiland, zul je weten dat het Nationaal Park El Teide het juweeltje is. Dit is een vulkaanlandschap. Hier kun je adembenemede wandelingen maken. Natuurlijk is Tenerife nog wel meer dan het landschap, want je kunt op Tenerife ook genieten van de bijzondere steden, denk dan aan Puerto de la Cruz of Los Cristianos. Het eiland wordt ook wel gezien als een ‘alles-in-een’ eiland. Genieten is dus gegarandeerd op Tenerife!

Boeken een excursie op Tenerife

Heb jij je goed ingelezen en weet je precies welke excursie je op Tenerife wilt boeken? Dan is het enige wat je nog te wachten staat: inschrijven. Op onze website kun jij je eenvoudig inschrijven via de gekozen activiteit. Wij raden je wel aan om voor het boeken ons eerst te bellen of contact met ons op te nemen via ons contactformulier. Wij kunnen je tijdens dit contact nog overige informatie geven, die wellicht voor jou van groot belang is voordat je aansluit bij deze excursie. Heb je vragen? Dan kun je ons ook altijd contacteren. Wij helpen je graag bij het kiezen van jouw perfecte Tenerife activiteiten.

Wandelvakantie op Tenerife

Ben jij een fanatieke wandelaar en wil je meer uit je vakantie halen dan één of twee dagen wandelen op een prachtig eiland? Dat komt goed uit, want bij Canary Hiking kun je ook kiezen voor een wandelvakantie. Wij bieden verschillende reizen op Tenerife aan. Zo kun je aansluiten bij een van onze groepsreizen, of kun je helemaal in je eentje wandelen door deze bijzondere natuur. Benieuwd naar de verhalen van onze wandelaars? Bekijk dan eens onze blogpagina. Hier vind je bijvoorbeeld ook meer informatie over hun afgeronde GR131 wandeltochten. Deze uitdagende wandeltocht wordt veel geboekt en succesvol afronden van de tocht levert een unieke wandelpin op!

Onze liefde voor wandelvakanties gaat verder dan het eiland Tenerife. Wij zijn namelijk actief op alle Canarische Eilanden en bieden onder andere ook eilandhoppen aan. Zo hoef je niet te kiezen voor één eiland, maar kun je genieten van de pracht die alle eilanden te bieden hebben. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen tijdens een van onze excursies op Tenerife.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!