Skip to main content

Dinsdag 18 oktober zijn onze fanatieke wandelaars aangekomen op Lanzarote!

Een vlucht was de ochtendvlucht vanuit Amsterdam, de ander was de middagvlucht vanaf Eindhoven. De ochtendvlucht heeft zich vandaag prima vermaakt in Puerto del Carmen om vervolgens te wachten op de middagvlucht vanaf Eindhoven. We vertrokken met de al bruin gebakken vroegkomers  rondom 17 uur naar het vliegveld, om met de gehele groep door te reizen naar Orzola, waar we een simpel maar nette accommodatie hebben voor de hele groep.
Na een goede nachtrust, loopt deze groep richting Haria. een korte maar mooie etappe. Haria is de stad van Cesar Manrique, en de wandelaars mogen een kijkje gaan nemen in het museum van deze kunstenaar. Na het bezoek aan het Cesar Manrique museum staan wij weer klaar om de groep naar Orzola terug te transporteren.

Orzola naar Haria

 

Het is goed en warm weer op Lanzarote! Iedereen uit de groep was ook blij met deze warmte. maar…wat niet bekend was, is de Calima, te vochtig en te warm voor lekker wandelweer.
Deze etappe ging vandaag van Orzola naar Haria. En als je moet acclimatiseren vanaf Nederland is het best pittig om meteen al omhoog te moeten lopen.
Gelukkig heeft iedereen deze dag ervaren als een mooie dag! Een stukje natuur van Noord Lanzarote met druiven, Aloe vera planten, Cactussen en wegvluchtende hagedissen.
Vroeg in de middag kwam de groep aan in Haria, en door de warmte was iedereen blij om op het terras in het centrum van Haria te zitten. Door wat oponthoud door een plaatselijke begrafenisstoet is de groep via de lagune van Orzola weer terug in de accommodatie van vandaag!

Van Haria naar Teguise.

Nou, kijk naar de foto’s en zie deze mooie cliff van Famara. De groep vertrok vanmorgen gezamenlijk vanaf Haria naar Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote. Voordat iedereen boven op de cliff was, moest er nog een laatste beklimming gedaan worden. en wat een beloning kregen ze allemaal te zien! Boven op het hoogste punt met een uitzicht op Famara aan de ene kant, en La Graciosa aan de andere kant. Een geweldige ervaring om dit te zien.
Nadat er hier een eetpauze genuttigd is, is de groep verder getrokken naar Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote, waar er op een heerlijk terras neergevallen werd met een potje bier. Welverdiend voor iedereen, want de warmte is toch wel een spelbreker. Maar iedereen heeft het weer gefixt…..
De nieuwe accommodatie is een echte verassing voor alle deelnemers. Luxe bedden, grote balzaal van een badkamer, en een heerlijk zwembad waar iedereen meteen gebruik van heeft gemaakt.
Er wordt gelachen, er komen mooie verhalen, en zelfs persoonlijke verhalen……one week as a Big Family.

Van Teguise naar La Florida.

“Heerlijk geslapen in een lekker bed”. Dat is wat we vanmorgen te horen kregen bij het ontbijt. Ons kleine hotelletje tussen de druivenvelden met een topchef die voor het lekkere eten zorgt.
Maar vanmorgen moest er weer gewandeld worden van Teguise naar San Bartolomé. Op zich een korte etappe, maar de vermoeidheid van de afgelopen dagen zit in de benen. De een had rugklachten, de ander een flinke blaar. We hebben het weer gehaald, en zowaar heel vroeg in de middag. Dat was voor iedereen een hele opluchting! Zwembad lag er lekker bij, dus drie keer raden wat er vanmiddag gebeurde…….lekker aan het zwembad!
Wij Astrid en ik, zaten natuurlijk weer lekker in de hete camper om alles wat bij kunnen werken….totdat het echt te warm werd en we ook even een plons namen in het zwembad.
Off course was er vanavond weer lekker eten, en werden we uitgenodigd als fotomodel. Een fotografe was bezig met het in beeld brengen van het hotel. En wij waren de gast zeg maar…haha
Morgen rustdag voor iedereen!

Rustdag…..
Een wandeldag was het vandaag niet! Iedereen had een dagje vrij. Wij kropen achter de laptop. Astrid voor haar eigen onderneming, ik om wat achterstand weg te werken. En zo merk je dan toch dat je lichamelijk en geestelijk wel wat vermoeid bent. Ik was al moe bij het opstaan, en de focus op de computer was er ook niet echt. Ik zeg maar zo…..ik ben ook nog best goed in andere dingen haha….wc legen, schoonmaken en de camper schoonspuiten. De rolverdeling was hier duidelijk toch? 😂😂
Onze groep heeft vandaag een Cesar Manrique tour gedaan. Helemaal onder de indruk kwamen zij terug bij het hotel.
Eerlijk gezegd was ik blij dat ze dit hebben gedaan, want Lanzarote ademt Cesar Manrique….
Ondertussen heb ik in het hotel een wijnproeverij geregeld voor de groep, 5 verschillende La Florida wijnen met wat hapjes stonden voor ons klaar, om daarna in een doorzichtige iglo onder de sterrenhemel een Tapas menu te eten. En zo sloten we deze rustdag af, allemaal een beetje moe en op tijd naar bed voor de Koningsetappe van morgen.
La Florida naar Yaiza
23 Km van La Florida naar Yaiza!!! Na de welverdiende rustdag gisteren, moest iedereen vandaag aan de bak! Vol gebruinde gezichtjes en gespierde kuitjes liepen over dit lange parcours. Tussen oude vulkanen zoals Montaña Blanca, Montana Tersa en Caldera de Gaida liep ons pad richting La Geria….. De kilometers werden een beetje vergeten toen we het La Geria gebied hadden bereikt! Prachtig mooie druivenvelden waar de stappen die we maakten verdwenen in het niets!
We kwamen in Uga een dorp van de locale bewoners, en tevens ook op een pleintje met een typisch Canarische muziekgroep terecht…..zo leuk!!!
Hier hebben wij toch even een dansje gemaakt om vervolgens neer te vallen op een terras. Nog 3 kilometer moesten we lopen voordat we in onze nieuwe accommodatie aankwamen. Een douche een goed bed, met een TOP locatie was wat iedereen nodig had. Morgen is de laatste wandeldag naar Playa Blanca….
Yaiza naar Playa Blanca
Wat een avontuur weer…..Lanzarote van Noord naar Zuid over het midden van het eiland. Ver weg van al het tourisme. Bijna 8 dagen ben je intensief met een groep mensen. Je hele leven bestaat alleen maar uit deze groep. en dan ben je met de laatste wandeldag bezig…. het einde van deze wandelweek. Startend vanaf Yaiza zijn we richting Playa Blanca, het oudste gedeelte van Lanzarote gelopen. De laatste 16 km door ruig gebied, tot aan Playa Blanca. Een hele week in de natuur en ineens kom je weer in die “plastrice industrie” terecht. Opgespoten zandstrand wat vol ligt met vakantie gangers, terras na terras, winkel na winkel…..
En opeens is alles klaar. Einde van de groep, einde van deze vakantie, alles gaat morgen richting luchthaven richting Nederland. Ik zeg een heel apart gevoel van binnen!
Maar wat een fantastisch mooie week hebben wij weer met deze groep gehad! Voor het eerst hebben wij onze wandelpin van Lanzarote mogen uitdelen. Hoe leuk!!! We hebben een mooie afsluiting bij Los Hervideros en in El Golfo gehad, mooie verhalen kwamen op tafel, en we zijn getrakteerd door de groep. Ik zeg…. ik ben helemaal happy dat ik deze reis met bijzondere mensen heb mogen delen. Dat is het allermooiste wat ik aan iemand mag geven, deze mooi wandelreis van Noord naar Zuid op Lanzarote. Alle filmpjes van deze reis komen op ons Youtube kanaal. Mocht iemand ons willen volgen via Youtube dan kan je abonneren op ons kanaal waar allerlei filmpjes van alle Canarische Eilanden staan. https://www.youtube.com/channel/UCqzJl7dviNv8fCmMyZ7Naag

Ben jij benieuwd naar deze reis? Lees dan het verslag!
Onze groep kwam op een hete dag aanop Lanzarote. Een echtpaar, en drie vrijgezelle dames., waarvan twee over de 70 jaar. Hoe bijzonder is het dat deze mensen nog fit genoeg zijn om deze 8 daagse wandelreis te doen. Ik kan niets anders vertellen dan dat wij erg trots zijn op deze prestatie.

In het kort! 
Lanzarote is het begin van de GR131 Camino Natural. Een tocht van ongeveer 75 kilometer dwars over het eiland. Normaal waait er een lekker windje over de Canarische Eilanden, maar deze week was het warm zonder wind. En toch was dit geen probleem voor alle deelnemers.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!