Skip to main content

🌞💕De groepsreis voor La Palma mag eindelijk doorgaan..

🌴De dag van 60PlusenDus…..

Eindelijk na twee jaar gewerkt te mogen hebben met deze organisatie waarbij we niet wisten dat Corona een spelbreker zou kunnen zijn, en waar ineens een uitbarsting van een nieuwe vulkaan over het eiland spuugt, is vandaag onze eerste reis met deze groep mensen.
Vanmorgen om half tien kwam deze groep op La Palma aan! Fanatiek als ze zijn voor hun leeftijd. Gemiddeld 70 jaar en hartstikke fit!
We begeleiden deze groep naar de incheckbalie van de door ons uitgekozen accommodatie, en Astrid verteld vol enthousiasme met plattegrond wat we aankomende week gaan doen!
Al bij al hebben we iedereen in kunnen checken en alle vragen kunnen beantwoorden. Voor vandaag laten we de groep los om morgen vol frisse moet te beginnen aan een hele mooie dagtocht in het Noorden van La Palma.
We hebben de vraag al gesteld bij onze reis La Palma Groen, groener, groenst…… hoe komt dat nou?
Jullie hebben hier zeker voor gestudeerd hoor ik hier en daar in mijn oren.
Tja wat ga ik daar op zeggen, ja ik heb MAVO gestudeerd? Of, ik heb de modevakschool gedaan voor ik het bedrijfsleven in gestapt ben?
Mijn antwoord is….. dit is puur ik!! Vroeger ben ik getest omdat ik niet wist wat ik later wilde gaan doen, toerisme zeiden ze al tegen mij op 16 jarige leeftijd!
Vanmorgen om 9 uur stond onze bus en gids klaar om Tour El Norte te doen. En wij stelletje reisleidsters stonden vrolijk klaar in een korte broek! Ik denk dat we het nog steeds niet hebben geleerd dat het hier ook koud kan zijn! Iedereen stond in vol ornaat met de jack klaar, wij in korte broek.
Wat we niet wisten was dat er sneeuw boven in de bergen is gevallen, de temperatuur wat -2 graden en waar wij waren Los Tilos net boven de 10 Gr.
Los Tilos met al het water en watervallen, groen, groener, groenst!!! Wat een prachtige mooie omgeving. Maar koud!!! Ikke blij dat we met onze bus richting zee reden voor de natuurlijke zwembaden en fantastisch mooi uitzichten. Met de hele groep hebben we een wandeling, weliswaar op maat….. gemaakt waar we geëindigd zijn in de enige rumfabriek van het eiland. Deze groep mensen hebben in een dag de hele noordoosthoek mogen zien met heel veel info van onze Belgische gids die hier al 25 jaar op het eiland leeft.
Ik vertel….. ik was zo blij om weer in de camper te mogen zijn! Opwarmen bij de open haard…
Wine and Cigars Tasting
Ow ow ow……Wat een middagje op deze zonnige zondagmiddag. Winetasting bij een lokale wijnboer. Deze verlegen boer maakt wijn en is geen verkoopman….hij stond er een beetje verlegen bij en hoopte dat iedereen zijn wijn lekker vond. Het leuke van deze proeverij was dat we in een soort wijncafé stonden te kletsen terwijl de wijnglazen bijgevuld werden……
Sigars with Sweet rum…. dit is wat ik het allerliefste doe, de locale kleine wijnboer en de kleine tabaksplantage die probeert zijn hand gerolde sigaren te verkopen. En neem van mij aan….dit zijn niet de gewone sigaren die verkocht worden in de sigarenwinkel in Nederland.
Nou de groep is niet rokend, maar na de wijnproeverij en de rum kwamen de vrouwen tevoorschijn om eens een sigaartje te proeven…. wat een LOL haha.
Las Tricias and Paris the Candelaria
Nou nou nou…….wat een avontuur vandaag! Een dag denk ik die ze nooit meer zullen vergeten. En wij ook niet haha….
Met een 4×4 bus zijn we van Oost naar West La Palma gereden. Waarom een 4×4 bus? Dat komt later! Wij als Canary Hiking zijn gewent aan trektochten, lekker wandelen van s´morgens tot laat in de middag. Waar we ons deze reis niet in moeten vergissen zijn de 60 a 70 plussers waar een deel ervan inderdaad wel een wandelingetje maken, maar deze wandelingen totaal niet gewent zijn.
Hoe ga je hiermee om als meer als de helft toch wel fit is en weet waar die aan begint, en een deel totaal niet weet wat hem of haar gaat gebeuren tijdens zo’n wandeling. We spreken hier over een wandeling van 4 km, hobbelig pad maar redelijk te doen. Een wandelvakantie boeken doe je als je weet wat het allemaal in gaat houden!
Ondanks dat zijn we met de hele groep aangekomen bij onze 4×4 bus. Eten willen ze!! En ja, dat ging er zeker goed in. Te goed want er was weinig animo om nog op te staan na zo´n lange heftige wandeling.
En toen eindelijk de 4×4 bus……hoezo dan??
We hadden vandaag ook Poris de Candelaria oftewel de Piratenbaai op het programma staan. Deze baai zou zomaar uit de Pipi Langkous film kunnen komen, waar vaderlief zijn piratenboot heeft geankerd.
Maar voor we daar komen moet we een echt hele smalle steile weg naar beneden. Hoe steil? Heel steil zeg ik! Om 16 personen een piratenbaai te laten zien zijn er twee mogelijkheden, toevoet of met een bus…4×4 bus dan wel hè…..
Sommige haarspeltbochtjes werden niet gehaald en moesten we een paar keer achteruit…Nou ik zeg je….dit was een spektakel voor alle inzittende van de 60PlusenDus bus! Mijn god……
Vertrouwen in de buschauffeur was een pré, en dat was voor iedereen te merken want hij kreeg een flinke fooi van allemaal.
Het toetje was vanzelfsprekend deze piratenbaai…..en wat heeft iedereen genoten van deze supermooie dag.
🍀 Los Canarios & Faro de Fuencaliente
Na de vrije dag gisteren die we overigens werkend doorgebracht hebben, en natuurlijk de polisie, die ons weer kwam vervelen, zijn we vandaag weer met de voltallige groep op weg gegaan. Los Canarios naar Faro de Fuencaliente. Een afdalende wandeling tussen de een na laatste twee uitbarstingen. Eentje 54 jaar geleden en de ander weer ongeveer 50 jaar eerder. Spectaculair, alle zwarte lava met de groene struikjes, de gekleurde zoutpannen van Faro de Fuencaliente, en wat we deze week nog weinig hebben gehad, de zon! Fantastisch riepen ze allemaal, wat een mooie wandeltocht was dit vandaag.
Voor morgen stond het dak van La Palma op het programma, Los Muchachos. Helaas zijn de wegen afgesloten door het slechte weer en moeten we ons programma aanpassen. Natuurlijk gaan we weer iets leuks doen voor deze mensen.
Cuba de Galga
Wat een raar woord eigenlijk, Cubo de la Galga. Letterlijk vertaald de Cubaanse graadmeter!
De laatste dag van de 60plusendus reis zou afgesloten worden met een toppunt, Los Muchachos…. Helaas mochten we dit niet gaan doen door het slechte weer op 2426 meter hoogte. Om deze dag voor iedereen goed te laten verlopen hebben we een combi dag georganiseerd. De winkelbrigade, de zonaanbidder en de wandelaars…… Wijzelf gingen met de wandelaar mee naar Cuba de la Galga. Het regenwoud van La palma met eeuwenoude laurierbossen, stromende watertjes, varens en soms een waterval die je al van ver hoort. Een prachtig stukje natuur op La Palma. Los Muchachos was iedereen eigenlijk al vergeten. Want dat zou ons hoogtepunt van deze reis zijn!
En dan komt toch die afscheidsavond eraan waar we afscheid moeten gaan nemen van deze hele leuke week. Tapas bij de Italiaan!! En toen….was er wat geroezemoes in de groep, en wist ik niet wat er gaande was, totdat er enkele personen opstonden en een soort van speech gingen houden over hoe ze deze week hebben ervaren met ons! Mijn god, ik werd er gewoon erg emotioneel van. Als ik dan begin te vertellen waar dit idee vanaf komt en vertel waar we nu staan met deze reisorganisatie, hoe leuk is het om een grote positieve feedback te krijgen, en dat ze zelfs voor ons gaan zingen!
Daar doe je het toch allemaal voor! Mensen de Canarische Eilanden door mijn ogen laten zien! Morgenvroeg vliegen ze allemaal weer naar Nederland en gaan we ons klaarmaken voor Tenerife.
Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!