Skip to main content

Aan alles komt een end…..
La Palma wordt voor ons even afgesloten om over een paar weken onze groepsreis op Lanzarote te mogen doen… Maar eerst la Palma.
Ik kan niet anders zeggen dat La Palma mooi en bloemrijk is en vooral heel erg hoog is. Geen weg loopt horizontaal. La Palma is daarom ook een walhalla voor de wandelaar! De paden worden hier erg goed schoongehouden. Overal zie je de mannen en vrouwen in oranje vestjes!

Na natuurlijk die beloofde storm, die niet kwam, en wat slechter weer de dagen daarna, zijn we afgelopen week met een huurauto naar de top Los Muchachos gereden om daar een rondwandeling te doen. Serieuze hoogtemeters weer, en natuurlijk door de hoogte kwamen we boven de bewolking uit. Hier op Los Muchachos is de lucht erg schoon. De mooie foto’s van de melkweg en de sterren zijn hier gemaakt!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Trektocht Camino Real
Wat ook bij ons op het programma stond, was de twee daagse trektocht van de Camino Real. Een stuk van de GR130 in het noorden van La Palma. Het noordelijk gedeelte hadden wij nog weinig van gezien. Daarbij was ik erg benieuwd naar onze slaapplaats in een 23 inwoners tellend dorpje!
Ik kan alleen maar zeggen….mensen zonder hoogtevrees is dit een super super mooie zware tocht van maar 30 km lang! Precies ik zeg lang, want de diepte en hoogtemeters zijn niet inbegrepen in deze tocht.
Helaas moet ik bekennen dat ik een persoon ben met hoogtevrees, en dat ik blij was dat er een eind kwam aan deze trektocht. Je loopt in  30 km door ongeveer 10 Barranco´s. Sommige met 400 meter stijgen of dalen op één kilometer. Dat wil zeggen bijna verticaal omhoog en omlaag.
Deze trektocht met een overnachting is bijzonder leuk! Je overnacht in een oud huisje met alle gemakken voorzien. Dit is inclusief ontbijt. Ook krijg je een drie gangen menu aan het aangrenzend oude authentieke cafeetje. Alles wordt zelf gemaakt en komt uit de eigen tuin. Mocht je interesse hebben in deze tocht, kijk dan even op onze site door hier te klikken

   

Hoe is het nu met La Palma!
Na de Covid, en de laatste vulkaanuitbarsting proberen ze er alles aan te doen om het toerisme weer op gang te krijgen! Wij hebben La Palma ervaren als een erg vriendelijk eiland met veel wandelpaden, lekkere eetgelegenheden die erg goedkoop zijn tegenover de Nederlandse eetbegrippen. La Palma heeft ontzettend veel te bieden. Het groene noorden, Los Muchachos, Caldera de la Taburiente, de nieuwe vulkaan Tajogaite, de leuke hoofdstad Santa Cruz, de toeristenplaats Cancajos, El Cumbre met de grote Vulkaanroute….La Palma is klaar om weer gepromoot te kunnen worden. De bevolking heeft het hard nodig!
Canary Hiking probeert dit te doen door  leuke pakketreizen aan te bieden, zoals “Op eigen houtje het eiland rond”, “Tussen de Palmerso” en natuurlijk de “2 daagse trektocht”. Er zijn verschillende mogelijkheden hierin. Kijk voor meer.

 

   

We zijn klaar op La Palma. Via Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura keren wij weer terug naar Lanzarote.

 

 

 

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!