Uitdagende trektocht tussen de Vulkanen door! (Alternatief GR131)

 1.145,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin Tenerife. Spaar ze allemaal! (Alternatief voor de GR131)

Discount:
Vertrek:
 • Verschillende opties

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 1145
Artikelnummer: Tenerife-P1-1 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Trektocht
Transport:
Transfers, bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
Tenerife-P1-1
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Let op! Door de enorme bosbrand afgelopen zomer, zijn er drie dagetappes verwoest van de GR131, en tot nader bericht afgeloten voor publiek.Deze trektocht gebruiken we voorlopig als de Alternatieve route en geven we de Canary Hiking Pin.

De bosbrand heeft drie hele etappes verwoest. tot boven de boomgrens heeft het vuur zelfs de lagere struiken te pakken gekregen. Zowel aan de noordkant als aan de zuidkant is veel verbrand. Op het filmpje is een beeld hoe de brand alles heeft vernietigd tot aan El Portillo. Deze brand van afgelopen zomer heeft ervoor gezorgd dat alle wandelpaden tot nader order geheel zijn afgesloten. Dit kan twee jaar of meer gaan duren. Wij hebben daarom een alternatieve mooie route die zeker concurreert met de GR131!

Aanrader van Canary Hiking!

Fantastische mooie trektocht vanaf het National Parque Teno, via Chinyero naar Cañadas Del Teide.

Vanuit het Teno gebied loop je eerst een rondje richting Masca, waar je na dag twee doorwandelt naar de Chinyero vulkaan. De trektocht is ongeveer 85 km lang die je in 5 dagen gaat lopen. De start is in Santiago del Teide waar je begint met een rondwandeling. Je loopt via het prachtige vulkaangebied Chinyero richting de top El Teide, waar je overnacht in het Parador hotel.  Je gaat als wandelaar op plekken komen die je anders nooit gaat zien. Je wandelt door een heel veelzijdig landschap zoals, dennenbos, Vulkanisch gebied, Laurierbos, over de kale vlaktes, van El Teide boven de boomgrens, vulkaanlandschap en kalksteen.  Vervolgens daal je voornamelijk door bossen af richting van Villaflor naar Arona.
Canary Hiking maakt gebruik van kleinschalige authentieke berghotelletjes.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Lopen door de eeuwenoude bossen
 • overnachten op El Teide
 • 180 graden zonsopkomst (optioneel)
 • Parador
 • Dagtocht met professionele gids beklimming El Teide (optioneel)
 • Bagagevervoer

1| Aankomst Tenerife

Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in Santiago del Teide op Tenerife, waar we twee nachten verblijven.

2| Wandeling Teno
De eerste etappe heeft een totale afstand is 11 km. Deze route is niet al te zwaar. Je loopt een geleidelijk oplopende weg, richting de schilderachtige Masca vallei, je loopt over paden met spectaculaire uitzichten. Een leuke dagtocht om even te acclimatiseren.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil: +480 omhoog / – 480 omlaag

3| Santiago del Teide – Chinyero vulkaan
De tweede etappe van deze tocht lopen we naar Chinyero vulkaan. De Chinyero vulkaan is de jongste vulkaan op het eiland en is voor het laatst uitgebarsten in 1909. De omgeving van deze vulkaan biedt een intrigerende mix van vulkanische landschappen en vegetatie. Stap voor stap loop je richting het Teide gebied. Je overnacht in een van onze bijzondere accommodaties.

Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: +660 omhoog / – 420 omlaag

4| Los Llanos – Parking El Teide
Klaar voor een nieuwe dag. Je verlaat deze fijne accommodatie. Maar niet getreurd, het wordt een hele mooie dag. Je loopt  verder omhoog naar het Teide gebied. Vanaf de startplek zie je in de verte al waar je naartoe gaat vandaag. Je loopt een flinke tocht met de nodige hoogtemeters. Je klimt door het bos omhoog, totdat je aan de boomgrens komt. Als je het eindpunt van deze dag bereikt hebt, wordt je naar Parador gebracht. Optioneel kan je een dag langer in Parador verblijven om met of zonder gids naar de top van El teide te gaan. De rustdag in El Medano vervalt hierdoor. Vraag naar de mogelijkheden.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: +960 omhoog / – 70 omlaag

**| Op expeditie naar de top van El Teide op 3715 meter hoogte (Optioneel als extra dag in Parador)
Alleen of met een gids. Met een 80 meter grote krater, hoogste punt van Spanje. En het uitzicht… onvergetelijk!

5| Dorp in de bergen
Als we verder lopen betreden we een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife, El Teide, waar we door de mooiste stukken lopen. Een gedeelte waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is op 1400 meter het hoogstgelegen dorp van Spanje. We verblijven in het oudste hotel van Vilaflor.

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +470 omhoog / – 1200 omlaag

6| Bergafwaarts
De laatste dag is aangebroken. Vanuit Vilaflor loop je bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkelen we onze weg naar beneden. De tocht is volbracht! Onze transfer zet je af in El Medano waar een heerlijk hotel op jullie wacht.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +668 omhoog / – 1391 omlaag

7| Vrij in te vullen dag ( Optioneel een extra dag in Parador voor een Teide Excursie)

8| Einde van deze mooie wandelreis
Een transfer brengt je naar het vliegveld. Mocht je langer willen blijven dan kunnen wij dat voor jouw regelen.

Mocht je deze excursie willen doen, dan vervalt de vrije dag in El Médano en overnacht je 2 nachten boven bij El Teide.

El Teide ligt in het Nationaal Park. Het is de hoogste berg van Spanje met de recente meting van 3715 meter boven zeeniveau. Het is een stratovulkaan die bijna 7000 meter meet vanaf de basis (zeebodem). Het is de 3e hoogste vulkaan ter wereld na Mauna Kea en Mauna Loa, beide gelegen in Hawaï.

PARADOR NACIONAL-PICO VIEJO TEIDE €185,00 P.P. MET PRIVÉGIDS
TOP 3715 meter kabelbaan terug

Uitleg excursie:
We gaan te voet omhoog vanaf de parkeerplaats van het hotel “Parador Nacional” naar de Pico Viejo-vulkaankrater en naar de top van de Teide. We blijven ongeveer 30 minuten op de top en dalen dan te voet af naar het bergstation van de kabelbaan op 3555 m, en dalen af ​​naar het basisstation op 2356 m.
* (in het geval dat u er geen gebruik van kunt maken, zal de afdaling te voet worden gedaan, wat ongeveer 3-4 uur afdaling vereist).

■ Kilometers: Totaal ca. 12 kilometer.
■ Hoogteverschil: totaal ca. 1450 m.
■ Hoogte: 3715 m. max. en 2348 meter. min.
■ Tijdschema: totaal 7 – 8 uur ongeveer. (inclusief afdaling met kabelbaan).
We zullen van tevoren de weersomstandigheden bestuderen om er zeker van te zijn dat de kabelbaan werkt voor de afdaling.
**De tijd hangt af van je tempo, evenals de omstandigheden van het terrein en het weer op die dag.
**Mocht de kabelbaan niet werken in verband met de weersomstandigheden dalen we te voet af, wat ons 4 uur extra kan kosten en een afdaling van ongeveer 1200 meter, dus daar moeten we op voorbereid zijn. Zorg voor voldoende eten en water.

 


 

MONTAÑA BLANCA NAAR PICO  TEIDE €145,00 P.P. MET PRIVÉGIDS
Beklimming Teide via Montaña Blanca + afdaling met kabelbaan.

Uitleg excursie:
We zullen te voet een klim maken vanaf de parkeerplaats aan de voet van de Montaña Blanca. We klimmen naar de top en dalen te voet af naar het bergstation van de kabelbaan op 3555 m, en dalen dan af naar het basisstation op 2356 m.
* (in het geval dat u er geen gebruik van kunt maken, zal de afdaling te voet worden gedaan, wat ongeveer 3-4 uur afdaling vereist).

■ Kilometers: totaal ca. 10,5 kilometer.
■ Hoogtemeters: Totaal 1600m ca. (+1400m stijgen; -200m dalen)
■ Hoogte: 3715 m. max. en 2348 meter. min.
■ Tijdschema: * Totaal 5 – 6 uur ongeveer. / inclusief kabelbaan
We zullen van tevoren de weersomstandigheden bestuderen om er zeker van te zijn dat de kabelbaan werkt voor de afdaling.
**De tijd hangt af van je tempo, evenals de omstandigheden van het terrein en het weer op die dag.
**Mocht de kabelbaan niet werken in verband met de weersomstandigheden dalen we te voet af, wat ons 4 uur extra kan kosten en een afdaling van ongeveer 1200 meter, dus daar moeten we op voorbereid zijn. Zorg voor voldoende eten en water.

 


 

MONTAÑA BLANCA NAAR PICO  TEIDE LOPEND TERUG €145,00 P.P. MET PRIVÉGIDS
We zullen te voet een klim maken vanaf de parkeerplaats aan de voet van de Montaña Blanca. We klimmen naar de top en dalen te voet af naar de parkeerplaats van Montaña Blanca.

Uitleg excursie:

■ Kilometers: Totaal ca. 18,5 kilometer.
■ Hoogteverschil: totaal 1331 hoogtemeters.
■ Hoogte: 3715 m. max. en 2348 meter. min.
■ Tijdschema: * Totaal 7 – 8 uur ongeveer.
**(Het hangt af van uw tempo en dat van de groep, evenals de omstandigheden van het terrein en het weer op de dag).

Minimale eisen:
Dit is een wandelactiviteit op hoog niveau, niet alleen vanwege de helling, maar ook vanwege de
hoogte waarop we zullen lopen.
U dient in goede gezondheid en in goede lichamelijke conditie te verkeren (regelmatige lichamelijke activiteit), waardoor u de activiteit comfortabel kunt uitvoeren, aangezien er naar schatting in totaal ongeveer 7 uur aan activiteit nodig is.

 


 

 

WANDELEN NAAR GUAJARA TOP MET PRIVÉGIDS € 99,00 P.P.
2718 meter.

Het beste uitzicht op het Nationaal Park van Teide, Alto de Guajara. De perfecte plek om de vulkaan Teide, de hoogste berg van Spanje, te zien en de zuivere lucht van Tenerife te observeren. Locatie van de eerste astronomische observatie in het hooggebergte ter wereld.
Wandelen naar Alto de Guajara
Een van de legendes van het Nationaal Park is Guajara, een Guanche-prinses die, nadat ze haar lieveling Tinguaro had verloren in de Slag bij Aguere, naar de top ging en na een lange omzwerving zich in de leegte van de muren van Guajara wierp.
De wandeling leidt tot 2700 meter boven de zeespiegel en biedt wat door veel mensen wordt beschouwd, het beste uitzichtpunt voor het zien van de hoogste berg van Spanje, Teide.

Uitleg excursie:
Het pad blijft naar het zuiden gaan totdat er een gemarkeerd pad wordt gevonden dat de berg Alto de Guajara beklimt. Op de top is het mogelijk om de overblijfselen te zien van de verschillende astronomische observatoria die in de 19e en het begin van de 20e eeuw werden geplaatst, en het eerste astronomische observatorium op hoge bergen gemaakt door Piazzl Smyth. Hij demonstreert de theorieën van Isaac Newton over de voordelen van observatie vanaf grote hoogte. Daarom is deze plek perfect om ‘s nachts naar de donkere lucht te kijken.

■ Kilometers: Totaal ca. 12 kilometer.
■ Hoogteverschil: Totaal 760m.
■ Hoogte: 2718 m. max.
■ Tijdschema: * Totaal ca. 4,30 uur.

 


 

KABELBAAN BIJ ZONSONDERGANG OP DE TEIDE (VANAF €60,00 P.P.) MET GIDS

Waan jezelf in de Kabelbaan op weg naar 3555 m hoogte wanneer deze gesloten is voor het grote publiek. Laat deze droom werkelijkheid worden aan de hand van de activiteit Kabelbaan bij zonsondergang op de Teide, waarbij je de sensatie kunt beleven van het vliegen over kraters en lavarivieren, net voordat de zon ondergaat op het hoogste punt van Spanje. Je zult je bovendien met de Kabelbaan bij zonsondergang echt bevoorrecht voelen.

overzicht van hoogtepunten…

 • Ga met de Kabelbaan naar 3555 meter hoogte buiten de reguliere openingstijden
 • Laat je verrassen door het schouwspel van de schaduw van de Teide die zichzelf over de zee werpt.
 • Bewonder de prachtige zonsondergang van Tenerife vanaf het wandelpad van het Uitzichtpunt Pico Viejo, met de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro aan de horizon.
 • Maak de Kabelbaan bij zonsondergang compleet met een astronomische waarneming.

inclusief…

 • Ticket voor de klim en afdaling met de Kabelbaan de Teide (max. 90 personen)
 • Toegang tot het wandelpad van het Uitzichtpunt Pico Viejo

exclusief…

 • Vervoer
 • Astronomische waarneming
 • Begeleidende gids
 • Toegang voor personen met een lichamelijke of motorische handicap

BEKLIM EL TEIDE MET DE KABELBAANTICKETS (VANAF 22,50 P.P.)

Geniet van de snelste manier om naar boven naar El Teide met Kabelbaan-tickets te gaan. Als je uit de cabine van de Kabelbaan stapt sta je op 3555 m hoogte en heb je de keuze uit verschillende opties om te genieten van het indrukwekkende landschap van het grootste Nationale Park van de Canarische Eilanden. Kies het Uitzichtpunt La Rambleta om te genieten van het uitzicht over de Siete Cañadas en de Ucancavallei. Je kunt je dus wel voorstellen hoe groot de oude vulkaan, beter bekend als Cañadas, van 150 000 jaar geleden was toen El Teide nog niet bestond. Voor je ontvouwt zich het keteldal van Las Cañadas, met als hoogste punt Montaña Guajara. Het zijn de overblijfselen van een grotere vulkaan die onder zijn eigen gewicht is bezweken en in slechts enkele minuten tijd richting de noordkust is geschoven.
Met deze optie ga je zelf met de kabelbaan naar boven en naar beneden.

Mocht je bij deze optie een privé gids willen, die je alles verteld over dit gebied dan is hier een meerprijs van €150,00 totaal.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Comfortabele accommodaties met ontbijt
 • Overnachting in luxe hotel Parador op 2100m hoogte
 • Retourtransfer luchthaven
 • Transfers tijdens de wandeltocht
 • Bagagevervoer!
 • Vergunning Pico del Teide 3715m (Moet optijd aangevraagd worden)
 • Selfguided hike met GPX en draaiboek
 • 24/7 ondersteuning
 • Reisgarantie STO Garant
 • Wandelpin

Exclusief

 • Heen en Terugreis
 • Alle maaltijden buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eénpersoonstoeslag €525,00
 • Zonsondergang op El Teide (Optioneel)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bergsportverzekering aangeraden
 • Extra nacht in Parador (Optioneel)
 • Met de kabelbaan naar  El teide (Optioneel)

Optioneel

Samen met onze gids een expeditie naar de top van El Teide te maken.
Neem even contact op voor de verschillende opties!

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

85 km

Moeilijkheid

Gemiddeld/Moeilijk

Omhoog

2920 m.

Omlaag

2250 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Program

1, Arrival Tenerife

Transfer from the airport to the first accommodation Refugio Maria in Tenerife.
Lovely restaurant available.

2, La Esperanza to Torre de la Caitero (16km)

After a hearty breakfast we start our walking week by leaving the Refugio for La Esperanza, the start of the GR131 in the north of Tenerife. We go to the start with a transfer.
Total distance is 16 km. This route is not too difficult. A gradually ascending road, where the tail is on the last stretch. We walk slowly up through the forest, protected by the wind. The tour is mostly through the woods, lots of shade but no views so far.
Then there is the tension because we are crossing El Teide! Everyone who goes to Tenerife does this by car or coach. We do it on foot!
When we have arrived at your end point of this first day, we will go back to our Refugio.

3, Departure Torre de la Caitero to El Portillo (20km)

We leave the Refugio to go to the end point of the previous day. The second stage of the GR131.
Step by step we are reaching the highest point. The only sound is the sound of your shoes stepping through the stones! We encounter jumping crickets, buzzing flies, bees and wasps in the large pine forest. There seems to be no end to it. Then suddenly we come into a Halloween-like forest, beard moss in every tree, waving wisps that make it a little creepy.
We walk this tour with the necessary altimeters and often the views are really spectacularly beautiful. In one word “great”. Fortunately, after this trip we have the Refugio where we are pampered. The restaurant really deserves a Michelin star! What a good cook, and what a nice accommodation. And I won't say more about this. A surprise if you want to walk this tour!!

4, El Portillo (15km)

Ready for a new day, and the last day in the Refugio. But don't worry, something else nice will take its place. Today the trek comes to the top. A category that falls under heavy.
We will go to our starting spot where you will see the height to be conquered. The number of kilometers is not that much, but it is in the altimeters. This trip is 15 km, which will take you quite a bit. Again through the woods, until we reach the tree line and walk completely in the sun. With a satisfied feeling we arrive at Papillon where we can drink a delicious pot of beer and possibly eat a Tapa. In any case, make sure you have a good meal. In the evening we are taken to a magical place where there is no food or drink. We almost sleep on top of El Teide. An experience you don't get often!
Tomorrow we have a rest day. (During the Covid this Refugio is closed. If it is not open during the GR131, we will look for another solution).

5, Day of rest

rest day.
This will be your rest day you will never forget. You sleep on almost the highest point of Tenerife where you can watch the sun rise and set. You can look at the starry sky, and you can sleep 3 km above sea level in an inn. There are no separate rooms to book here and you sleep in a bunk bed. In the morning we go even further up. Take the cable car to the highest peak where you can look around 360 degrees. You see where we are going to walk the next day. But first we go to the next accommodation in Vilaflor. A Spa-Hotel with a swimming pool where you can give your muscles some rest. You will be completely pampered by the owner. Enjoy this nice day off to walk the king's stage tomorrow.
Meals: Option dinner at the Spa Hotel

6, El Teide to Villaflor (16km)

The crowning glory of this week is this walking tour. The top of Tenerife with a crater 16 km wide. Every kilometer you walk you get a different view of El Teide. The first part is fairly flat and you can enjoy everything. We are not quite at the top yet, there will be another climb where we will have the best view of El Teide. This point is no longer accessible by car. When we have arrived at the top you will also see the huge crater with an explanation of how everything came into being. And then we will leave this area to descend at the back of this volcano to Vilaflor. One of the most beautiful nature reserves in Tenerife, which you can only reach on foot. Descending further and further to Vilaflor we slowly come back below the tree line and we walk to the accommodation.

6, El Teide to Villaflor (16km)

The crowning glory of this week is this walking tour. The top of Tenerife with a crater 16 km wide. Every kilometer you walk you get a different view of El Teide. The first part is fairly flat and you can enjoy everything. We are not quite at the top yet, there will be another climb where we will have the best view of El Teide. This point is no longer accessible by car. When we have arrived at the top you will also see the huge crater with an explanation of how everything came into being. And then we will leave this area to descend at the back of this volcano to Vilaflor. One of the most beautiful nature reserves in Tenerife, which you can only reach on foot. Descending further and further to Vilaflor we slowly come back below the tree line and we walk to the accommodation.

7, Vilaflor to Arona (19km)

The last day of this GR131 has already arrived. From Vilaflor we walk downhill towards Arona. We wind our way down between the pine trees. We drive from Arona to our last overnight place.

8, End of this beautiful hiking trip

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusive

Organized Hikingtrip over 89,5 km
Accommodations with Breakfast
Lugagetransfer and service for supermarket
Buff and Bottle
STO Guaranty

Exclusive

Flights
Travel and cancellation insurance
All meals except breakfast
€ 20,00 booking fee
Possible single room supplement (€195.00)

Avantages

Challenging
Active
Intensive experience
Lots of freedom
small scale
Authentic
Away from the crowd
We support the local people

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…