Trektocht Tussen de Vulkanen door (Alternatief GR131)

 1.145,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin Tenerife. Spaar ze allemaal!

Vertrek 28 November 2024 (Alternatief GR131)

Discount:
Vertrek:
 • 28 november 2024
 • Ik wil graag een eigen kamer

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 1145
Artikelnummer: GR131Tenerife-1 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 dagen, Trektocht GR131
Transport:
Transfer, Bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GR131Tenerife-1

Informatie over deze reservering

De reservering wordt pas officieel als er voldoende deelnemers zijn, en nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen. Heb je interesse in deze reis, dan houden we jou op de hoogte.

Special offer

Beschrijving

Let op! Door de enorme bosbrand afgelopen zomer, zijn er drie dagetappes verwoest en tot nader bericht afgeloten voor publiek. We hebben daarom een alternatieve route die we voorlopig gaan gebruiken.

De bosbrand heeft drie hele etappes verwoest. tot boven de boomgrens heeft het vuur zelfs de lagere struiken te pakken gekregen. Zowel aan de noordkant als aan de zuidkant is veel verbrand. Op het filmpje is een beeld hoe de brand alles heeft vernietigd tot aan El Portillo. Deze brand van afgelopen zomer heeft ervoor gezorgd dat alle wandelpaden tot nader order geheel zijn afgesloten. Dit kan twee jaar of meer gaan duren. Wij hebben daarom een alternatieve mooie route die zeker concureerd met de GR131!

Fantastische mooie trektocht vanaf het National Parque Teno, via Chinyero naar Cañadas Del Teide.

Vanuit het Teno gebied loop je eerst een rondje richting Masca, waar je na dag twee doorwandelt naar de Chinyero vulkaan. De trektocht is ongeveer 85 km lang die je in 5 dagen gaat lopen. De start is in Santiago del Teide waar je begint met een rondwandeling. Je loopt via het prachtige vulkaangebied Chinyero richting de top El Teide, waar je overnacht in het Parador hotel.  We verblijven twee nachting in het Parador en gaan op expeditie naar de top van El Teide. Je gaat als wandelaar op plekken komen die je anders nooit gaat zien. Je wandelt door een heel veelzijdig landschap zoals, dennenbos, Vulkanisch gebied, Laurierbos, over de kale vlaktes, van El Teide boven de boomgrens, vulkaanlandschap en kalksteen.  Vervolgens daal je voornamelijk door bossen af richting van Villaflor naar Arona.
Canary Hiking maakt gebruik van kleinschalige authentieke berghotelletjes.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Lopen door de eeuwenoude bossen
 • overnachten op El Teide
 • 180 graden zonsopkomst 
 • Parador
 • Expeditie met professionele gids beklimming El Teide 
 • Bagagevervoer

1| Aankomst Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in Santiago del Teide op Tenerife, waar we twee nachten verblijven.

2| Wandeling Teno
De eerste etappe heeft een totale afstand is 11 km. Deze route is niet al te zwaar. Je loopt een geleidelijk oplopende weg, richting de schilderachtige Masca vallei, je loopt over paden met spectaculaire uitzichten. Een leuke dagtocht om even te acclimatiseren.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil: +480 omhoog / – 480 omlaag

3| Santiago del Teide – Chinyero vulkaan
De tweede etappe van deze tocht lopen we naar Chinyero vulkaan. De Chinyero vulkaan is de jongste vulkaan op het eiland en is voor het laatst uitgebarsten in 1909. De omgeving van deze vulkaan biedt een intrigerende mix van vulkanische landschappen en vegetatie. Stap voor stap loop je richting het Teide gebied. Je overnacht in een van onze bijzondere accommodaties.

Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: +660 omhoog / – 420 omlaag

4| Los Llanos – Parking El Teide
Klaar voor een nieuwe dag. Je verlaat deze fijne accommodatie. Maar niet getreurd, het wordt een hele mooie dag. Je loopt  verder omhoog naar het Teide gebied. Vanaf de startplek zie je in de verte al waar je naartoe gaat vandaag. Je loopt een flinke tocht met de nodige hoogtemeters. Je klimt door het bos omhoog, totdat je aan de boomgrens komt. Als je het eindpunt van deze dag bereikt hebt, wordt je naar Parador gebracht. We verblijven twee nachten in Parador.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: +960 omhoog / – 70 omlaag

5| Op expeditie naar de top van El Teide op 3715 meter hoogte
De kers op de taart! We gaan samen met een professionele gids op expeditie naar de top. Een once in a lifetime ervaring! Met een 80 meter grote krater, hoogste punt van Spanje. En het uitzicht… onvergetelijk!

6| Dorp in de bergen
Als we verder lopen betreden we een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife, El Teide, waar we door de mooiste stukken lopen. Een gedeelte waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is op 1400 meter het hoogstgelegen dorp van Spanje. We verblijven in het oudste hotel van Vilaflor.

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +470 omhoog / – 1200 omlaag

7| Bergafwaarts
De laatste dag is aangebroken. Vanuit Vilaflor loop je bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkelen we onze weg naar beneden. De tocht is volbracht! Onze transfer zet je af in El Medano waar een heerlijk hotel op jullie wacht.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +668 omhoog / – 1391 omlaag

8| Einde van deze mooie wandelreis

Een transfer brengt je naar het vliegveld. Mocht je langer willen blijven dan kunnen wij dat voor jouw regelen.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Comfortabele accommodaties met ontbijt
 • Overnachting in luxe hotel Parador op 2100m hoogte
 • Retourtransfer luchthaven
 • Transfers tijdens de wandeltocht
 • Bagagevervoer!
 • Vergunning Pico del Teide 3715m (Moet optijd aangevraagd worden)
 • Expeditie met officiele berggids naar de top van El Teide
 • Reisgarantie STO Garant
 • Wandelpin

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Alle maaltijden buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eénpersoonstoeslag €425,00
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bergsportverzekering aangeraden

Onze bijzondere accommodaties

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

85 km

Moeilijkheid

Gemiddeld/Moeilijk

Omhoog

2920 m.

Omlaag

2250 m.

FrancisMedereiziger

Wat een trip was het. Een totale confrontatie met het feit dat ik toch echt eerst aan mijn conditie had moeten werken. Desondanks is het toch met af en toe een stimulerend porretje gelukt om telkens weer het doel te bereiken. Het was een prachtige trip in een evenzo prachtige omgeving.

Boer & BoerinMedereiziger

Beste meiden, het was super in de bergen, we hebben genoten! Ben je tevreden, zeg het voort, zoniet ben ik Jeanne die het hoort!

HansMedereiziger

Geweldig naar me zin gehad!!! De wandelweek was super!! Ontzettend genieten van de prachtige route. Heel veel succes verder.

NormaMedereiziger

Lieve Jeanne en, Mauk en Astrid,
Hoe fijn om weer een week met jullie te wandelen, op Tenerife dit keer! Wat een prachtig eiland zeg!, veel groen, afwisseling en uitdaging. Leuke groep en mooi om te zien hoe jullie zijn gegroeid, professioneel….WAUW!

MariëtteMedereiziger

De enthousiaste verhalen waar Norma terugkwam uit Fuerteventura maakten mij nieuwsgierig om ook eens met jullie op reis te gaan. En dan het liefst een eiland met uitdagingen., waar ik mijn val en glij kunsten ten tonele kon brengen. En dat is gelukt!Ik heb genoten van de prachtige afwisselende natuur, kleinschaligheid en natuurlijk van jullie!

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • La Gomera, Tenerife

  Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

   1.295,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer
 • Gran Canaria

  8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Gran Canaria

   895,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, bagagevervoer
 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • El Hierro, La Gomera

  10 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Gomera & El Hierro

   1.250,00
  10 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer