Skip to main content

Benieuwd naar het nieuwe La Palma?

Alhoewel we aan de Oostkant van La Palma zitten, en nog niet alles meegekregen hebben van de uitbarsting vorig jaar, zijn we toch al wat meer op de hoogte! Waarom is de grootste toeristenplaats Puerto Naos nog steeds niet toegankelijk? Waarom hebben de hotels de prijzen bijna verdubbeld? Waarom liggen er veel wegen open? Ik probeer er een globaal antwoord op te geven.

Puerto Naos, een klein stadje aan de Westkust heeft veel te leiden gehad. Op dit moment is alles hermetisch afgesloten en mag niemand, zelfs de bewoners niet, komen daar. Puerto Naos had tijdens de Corona een grote verbouwing gedaan aan het grootste hotel. Hotel Sol. Vorig jaar toen wij regelmatig in Puerto Naos stonden met onze camper, zagen wij dit hotel weer langzaam opengaan na de Coronatijd. Iedereen daar was weer toe aan tourisme. Totdat……. die uitbarsting inderdaad!
Op heel La Palma is iedereen weer met de indeling van de dag bezig. Behalve Puerto Naos! En waarom? We hebben het antwoord nu gekregen.
De vulkaan heeft ondergrondse stromingen die nog steeds actief zijn. Deze stromingen zijn zeer giftig. En laat nou net zo´n stroming bij Puerto Naos zijn. Zoals de bewoners vertellen gaat dit nog jaren een afgesloten gebied zijn. Al de bewoners hebben hun huis moeten verlaten en mogen niet meer terug komen.

Dit verklaard ook de torenhoge prijzen van de overige hotels. Er zijn te weinig bedden! Al die mensen die hun huizen kwijt zijn geraakt, logeren in de hotels. Voor de toerist is dit dramatisch, want die betaald op dit moment de hoofdprijs.

Om toch het tourisme te trekken moet het eiland zorgen voor goede infrastructuur. Vandaar de vele wegen die aan vernieuwing toe zijn, en ze met man en macht zorgen dat in ieder geval de wegen weer goed zijn.

Volgende week gaan wij door de tunnel naar de Westkant van het eiland. We gaan naar de vulkaan en we gaan de nieuwe uitzichten zien. Wil je meer weten over la Palma? En natuurlijk over al de Canarische eilanden? Volg ons op facebook, Instagram, of meld je aan via onze BlogPagina.

 

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!