Skip to main content

The Beauty of La Palma

Ondanks dat het mij twee jaar geleden tegenviel op La Palma, zeg ik nu…wat a Beautiful Island! Elk huisje heeft in een rijtje zijn potjes met bloemen langs het huis staan. In Nederland hebben we de beukenhaag als afscheiding, hier één grote bloemenhaag! La palma is geen eiland voor een grote toeristische industrie. Klein, knus, een handvol hotelletjes en vooral Kiosko´s hebben hier de boventoon. We verbazen ons keer op keer, wat we in een restaurant moeten afrekenen. Je kan er nog niet eens voor naar een supermarkt gaan!

Tot nu toe hebben we de oostkust goed gezien, wat wandelingen gedaan en de sfeer geproefd. Het zuiden is met Los Canarios Fuencaliente een typische Canarische gemeenschap met dorpsmensen en lokale restaurantjes. Dan de westkust! Puerto Naos was “the place to be”, en nu een spookstad, en een dodelijk gebiedje als je daar rond zou mogen lopen. Dit blijft nog een paar jaar afgesloten! De vulkaan Tajogaite, die nog steeds rookt, en veel heeft vernietigd, is tevens ook de belangrijkste toeristische trekpleister geworden. Met bussen tegenlijk gaan ze naar deze nieuwe vulkaan. Zoals ik al eerder vertelde, heel indrukwekkend om met de camper door dit gebied te rijden. De rook die nog steeds vanuit de grond omhoog stijgt geeft aan hoe warm alles nog is nadat de vulkaan is opgehouden te spuwen.

Afgelopen dagen hebben al de Canarische eilanden te maken gehad met de de tropenstorm “Hermine” en alles lag plat! Zelfs de scholen waren dicht door dit aangekondigde noodweer. Laten wij nou net naar het gedeelte afgereisd zijn waar de schade eigenlijk niet noemenswaardig was. De zon scheen vandaag, we hebben zelfs even op het strand gelegen, en de terrasjes zaten gezellig vol. Regen? Euhhhh nee…Dan hebben we natuurlijk het westen en oosten van La Palma, wij zaten beschut aan de westkant, terwijl het oosten veel regen heeft gehad. Wat hebben we geboft met het weer ten opzichte van de andere eilanden, waar wel veel overal regen is gevallen. Morgen hebben we afgesproken om een tour te doen naar de nieuwe vulkaan, maar dat gaat nog even niet door. Noodweer zeg maar! Maar…we zijn nu al drie dagen Rundum Hause…. en in een camper werkt dat niet goed. Morgen gaan we weer op pad, regen of niet!

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!