Skip to main content

Ben je een enthousiaste wandelaar op zoek naar een opwindend avontuur? Laat ons je voorstellen aan de indrukwekkende GR131 wandelroute vanaf het betoverende eiland Tenerife. Een mooi avontuur in de nog veelal onontdekte natuur van de Canarische Eilanden. De GR131, ook bekend als ‘Camino Natural Anaga-Chasna’, is een indrukwekkende langeafstandswandeling die je meeneemt door de ongerepte natuur van dit prachtige Canarische eiland. Lees hieronder meer over de GR 131 wandelroute vanaf Tenerife!

Een overzicht van de GR 131 Wandelroute

 

De GR131, met een totale lengte van maar liefst 560 kilometer, doorkruist zeven Canarische Eilanden en wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke witte en rode markeringen. De wandeling begint op Lanzarote en eindigt uiteindelijk op El Hierro. Opmerkelijk is dat deze markeringen overal aanwezig zijn op de eilanden, behalve op het Canarisch eiland Gran Canaria. De route is zorgvuldig gemarkeerd om reizigers de mogelijkheid te bieden om in beide richtingen te wandelen, terwijl drukbezochte gebieden slim worden vermeden.

Wil je je geen zorgen maken over potentieel verdwalen, kies dan voor de georganiseerde reizen van Canary Hiking op Tenerife. Tijdens deze reizen kunnen wij je bovendien meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van de eilanden. Dat is tevens ook de visie van Canary hiking, door goed samen te werken met de lokale bevolking op de eilanden en kleinschalig te werk te gaan, een alternatief te bieden voor het massatoerisme en wandelend jou de eilanden beter te leren kennen.

GR131

Verkenning van de GR 131 op Tenerife

 

De GR131-route loopt als een kronkelende ruggengraat van noord naar zuid over het eiland. Omdat Tenerife het grootste eiland van de Canarisch eilanden is, bedraagt deze trektocht een lengte van 85,4 kilometer. Tijdens deze 85 kilometer verken je een uitgebreid gedeelte van het eiland en krijg je bovendien en de gelegenheid om te genieten van een adembenemend scala aan landschappen.

Onmisbare tips voor de GR131 tocht

Aangezien dit traject enige uitdagingen met zich meebrengt, is een grondige voorbereiding van groot belang voor een succesvolle wandelervaring. Voor de optimale voorbereiding en uitrusting voor tijdens de tocht doe je er goed aan onze tips door te nemen en op te volgen:

Voorbereiding en Overnachtingen

Voor individuen die solo de GR131 tocht vanaf Tenerife aangaan, is een zorgvuldige voorbereiding van cruciaal belang. Het is belangrijk om te onthouden dat overnachtingsmogelijkheden beperkt zijn op dit minder toeristische gedeelte van Tenerife. Daarnaast is wildkamperen niet toegestaan op dit uitgestrekte eiland. Het reserveren van accommodaties, zoals ho(s)tels of B&B’s, op voorhand wordt door ons dan ook sterk aangeraden. Vooral tijdens het hoogseizoen op dit prachtige eiland moet je er vroeg bij zijn! Doordat er weinig accommodaties dichtbij de wandelroute zijn, ben je afhankelijk van een taxitransfer die jou oppikt en afzet bij de accommodatie. Het vervoeren van jouw bagage naar de volgende accommodatie ontzorgen wij jou!

Uitrusting

Voor soloreizigers met een zware bepakking zijn wandelstokken een waardevolle aanvulling. Deze stokken helpen de impact op je knieën, enkels en voeten te verminderen en bieden evenwichtsondersteuning op ruig terrein. Het dragen van robuuste wandelschoenen met enkelondersteuning is essentieel om je voeten te beschermen en een hoofddeksel tegen de zon kan ook nooit kwaad! Het vervoeren van jouw bagage? Daar zorgt Canary Hiking voor!

GR131 Tenerife

Wandelen op Tenerife

Hydratatie

Aangezien er beperkte mogelijkheden zijn om onderweg water bij te vullen, is het van vitaal belang om voldoende water mee te nemen. Waterpunten zijn te vinden op locaties zoals La Esperanza, La Caldera, El Portillo en het dorpje Villaflor, maar gevulde waterflessen zijn vanaf de start van de trektocht onmisbaar in jouw uitrusting.

Gids en georganiseerde Opties

Voor hen die graag grondig voorbereid op pad gaan, zijn er officiële wandelgidsjes beschikbaar, zoals die van Cicerone. Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, overweeg dan om met Canary Hiking te reizen, die individuele of groepsreizen aanbieden en al het planningswerk voor jou uit handen nemen.

Bij vragen over een of meerdere van onze reizen of activiteiten, staan we je graag te woord via ons online contactformulier, via onze Facebookpagina of via telefoon of e-mail.

gr 131

De GR131 wandelroute op Tenerife ervaren

 

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, de GR 131 wandelroute op Tenerife biedt een onvergetelijke ervaring midden in de natuurlijke schoonheid. Met zorgvuldige voorbereiding, de juiste uitrusting en een oprechte passie voor avontuur, kun je deze opmerkelijke route verkennen en genieten van al het prachtigs dat Tenerife te bieden heeft. Bovendien heeft Canary Hiking als expert op het gebied van wandeltochten alle kennis en kunde in huis om jouw als gids bij deze wandeltocht te begeleiden.

Bij Canary Hiking belonen we bovendien jouw prestaties op de Canarische Eilanden. Na het voltooien van de 630 km lange route op een van de zeven eilanden, ontvang je onze unieke wandelpin in de kleur van het desbetreffende eiland. Hoe het werkt? Op verschillende locaties ontvang je van ons een stempel. Is jouw stempelkaart vol? Dan heb je de GR131 volledig zelf voltooid of met een groep voltooid. Voor degenen die alle eilanden hebben gelopen, wacht een exclusieve medaille als erkenning voor hun toewijding.

Waar wacht je nog op? Begin je avontuur en ervaar de magie van de GR131!

Lees ook: Welk Canarisch eiland het mooiste is.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply