Eilandhoppen De Drie Parels

 1.595,00

Discount:
Vertrek:
 • Optioneel

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 1595.00
Artikelnummer: Eilandhoppen-5 Categorieën: , , Tag:

Tour info

Duration:
14 dagen
Transport:
Boot, Auto, Vliegtuig
Tour Type:
Eilandhoppen
SKU:
Eilandhoppen-5

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

De drie parels La Palma, La Gomera en El Hierro.

Eilandhoppen over de laagst gelegen drie kleinere eilanden. Een groot contrast tegenover de meer bekende eilanden zoals Tenerife, Gran Canaria Lanzarote of Fuerteventura die iedereen wel kent.
La Palma is met de allernieuwste vulkaan een walhalla voor de wandelaar. La Palma is na Hawaï het twee na steilste eiland ter wereld. Maar ook voor de minder fanatieke wandelaar heeft La Palma heel veel te bieden. En dat willen we jou laten zien!
La Gomera is een kleinere variant van Gran Canaria. Wild, Robuust met verschillende klimaten. De dorpjes liggen over het algemeen in terrassen tegen de berghelling opgebouwd. Het eiland is uniek met het Parque National dat heet “Garajonay”. Alto de Garajonay is het hoogste punt en je kan vanaf hier de vallei in met zijn oeroude bossen. Wandelpaden hebben hier de boventoon. De taal die hier wordt gefloten heet El Silbo. Deze taal is niet gesproken maar gefloten. Zo kon iedereen in de valleien elkaar via deze taal verstaan. Deze El Silbo wordt tot op heden nog steeds gesproken door een groot aantal bewoners.
El Hierro, het eiland Hierro heeft zijn naam te danken aan de roestkleurige kust. Scheepvaarders zagen deze roestkleuren en noemden het Hierro. Het kleinste en laatste eiland van de Canarische eilanden. Het kontje van Europa! Het eiland is het meest authentiek en leeft niet van toerisme. Kom je op El Hierro dan krijg je rust en authentieke eilandbewoners. Het weer op dit kleine eiland telt 4 seizoenen. Zo kan je in het zuiden La Restinga zijn met 30 graden en 10 km verderop in bewolking koude wind en regen zitten. De natuur kent verschillende elementen, zoals vulkanisch landschap, jeneverbes bos, dennenbos. Van kale vulkaanvlaktes die overgaan is ruw landschap en enkele kilometers verderop weer overgaat naar het dennenbos.El Hierro met de natuurbaden zijn een must to see. Mooi aangelegde houten steigers met trappen waar je de azuurblauwe zee in kan gaan.El Hierro is een religieus eiland wat in het teken van La Bajada staat. Heel belangrijk is daarom de Camino de la Virgen. Een pelgrimstocht die door bijna de hele bevolking gedaan wordt.

 • Minimaal 2 personen
 • Historie
 • Drie unieke eilanden
 • Tussen de eilandbewoners
 • Bijzondere overnachtingen in Casas Rurales
 • Geen massa tourisme
 • Mooie dorpjes

Dag 1
Aankomst op het eiland La Palma. Het enige eiland waar buitenlandse vluchten kunnen landen. Je gaat na het ophalen van de auto meteen naar de accommodatie waar je 4 dagen gaat verblijven. De accommodatie ligt in een botanische tuin met zwembad en is inclusief een heerlijk ontbijt.

Dag 2
Tijdens je verblijf ga je met een professionele gids op pad om meer te weten te komen over het bijzondere eiland La Palma. Het noorden van La Palma is bijzonder mooi en groen, met veel water. Je kan een keuze maken om deze Tour “Botanisch Noorden” per bus of met een wandeling gaan doen.

Dag 3
Je gaat deze dag naar een stukje Zuid Amerikaanse cultuur. De sigaren van Cuba! La Palma heeft veel invloeden van Zuid Amerika, vooral Cuba en Venezuela. Je gaat naar een Cubaanse familie die een tabaksplantage bezitten en de lekkerste handgemaakte sigaren maken. Denk aan Sylvester Stallone, die hier zijn sigaren koopt. Bij deze excursie ga je proeven…… sigaar, rum of wijn! Dit wordt in de nabijgelegen Bodega gedaan die je gaan helpen met de keuzes van de drankjes. Ook al ben je geen roker, dan nog ga je genieten van deze leuke interessante excursie. Exclusief van Canary-Hiking!

Dag 4
Deze laatste dag op La Palma ga je met ons draaiboek en je auto op pad. Het is zeker mogelijk om deze dag zelf in te vullen voordat je naar La Gomera vertrekt.
Je stapt vandaag ook op het vliegtuig om binnen een half uur op La Gomera te landen. Hier staat je nieuwe huurauto weer op jou te wachten. Je rijdt direct naar je accommodatie in Hermigua om de volgende dag op ontdekking te gaan.

Dag 5
La Gomera….de fluittaal El Silbo, de immense terrassen, de velen valleien, en wandelpaden in overvloed. Vandaag ga je met ons draaiboek op pad. Het eiland met de auto rond, zodat je een indruk gaat krijgen van dit mooie eiland.  

Dag 6
Je gaat vandaag een heerlijke wandeltocht maken.

Dag 7
Een bezoek aan Valle Gran Rey, lekker naar het bijna enige zandstrand op het eiland. Valle gran Rey met zijn terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Mocht je op deze dag een wandeling willen doen dan zit deze bij je draaiboek. Maar je kunt natuurlijk ook genieten van een dagje strand.

Dag 8
En dan is dit weer de overgangsdag naar het eiland El Hierro. Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht hebben wij een alternatief in ons draaiboek staan voor deze dag. Je vliegt heel kort naar El Hierro om daar met je nieuwe huurauto naar je accommodatie te rijden.

Dag 9

El Hierro is het eiland met een verhaal. Jij gaat dit verhaal leren kennen samen met onze gids die tot je beschikking staat gedurende twee dagen. Wie El Hierro zegt, zegt “Bajada” en jij gaat dit feest begrijpen.
Vandaag is wandeldag 1 om samen met de gids het eerste deel te leren van El Hierro.

Dag 10
Na de eerste dag komt het vervolg. Je wandelt samen met onze gids verder om het vervolg van de Bajada op het eiland te leren kennen.

Dag 11
El Hierro is een eiland waar je 25 jaar terug gaat in de tijd. Er is geen criminaliteit, maar gemoedelijkheid en vooral rust. Niemand maakt zich druk. In het draaiboek hebben we voor jou twee opties. Een wandeling in het oude gedeelte El Julan of de keuze om naar de natuurlijke baden aan de westkust te gaan.

Dag 12
La Restinga het pittoreske badplaatsje midden in het vulkanisch gebied van El Hierro. Het duikparadijs voor de duikliefhebber. In ons draaiboek hebben we vandaag voor jou verschillende opties. Niets moet, alles mag.

Dag 13
Terugvlucht naar La Palma. Afhankelijk van je vlucht is er eventueel nog een optie in het draaiboek.
De vlucht gaat naar La Palma, waar je een accommodatie gaat krijgen in de hoofdstad Santa Cruz. Hier kun je even lekker winkelen, eten, en je reis afsluiten, om de volgende dag weer terug naar Nederland te vliegen.

Dag 14
Vertrek La Palma en einde van deze reis.

 Inbegrepen: 

 • Reisduur 14 dagen
 • 4 nachten La Palma
 • 4 nachten La Gomera
 • 4 nachten El Hierro
 • 1 nacht La Palma
 • Binnenlandse vlucht/boot La Palma naar La Gomera
 • Binnenlandse vlucht/boot La Gomera naar El Hierro
 • Binnenlandse vlucht/boot El Hierro naar La Palma

Professionele gids op La Palma

 • Excursie La Palma sigarenplantage & Bodega (eigen gelegenheid)
 • Bus- of wandelexcursie La Palma naar het Botanische Noorden

Professionele gids op El Hierro

 • Twee exclusieve wandelingen El Hierro met je gids
 • Wandelroutes en -beschrijvingen
 • Binnenlandse vlucht El Hierro naar La Palma
 • Excursie La Palma sigarenplantage & Bodega (eigen gelegenheid)
 • Wandelroutes en -beschrijvingen

Op elk eiland is een huurauto inbegrepen!

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Mogelijkheid om langer te verblijven

Onze bijzondere accommodaties

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • Fuerteventura, La Graciosa, Lanzarote

  Volcanoes & Sand

   995,00
  12 dagen Boot, Auto, Vliegtuig