Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

 1.295,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin Tenerife & La Gomera. Spaar ze allemaal!

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

  Ik heb interesse voor deze reis. Houdt mij op de hoogte

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 1295.00
Artikelnummer: GR131LaGomera_Tenerife Categorieën: , , ,

Tour info

Duration:
Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago!
Transport:
Transfer, Bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GR131LaGomera_Tenerife
Group size:
Max. 8 personen
Location:

Informatie over deze reservering

De reservering wordt pas officieel als er voldoende deelnemers zijn, en nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen. Heb je interesse in deze reis, dan houden we jou op de hoogte.

Special offer

Beschrijving

The GR131 Tenerife

Tenerife, is het vierde eiland van de GR131. Binnen 5 dagen loop je op Tenerife 90 km in zuidelijke richting, waarbij je het Teide natuurpark van doorkruist, en El Teide passeert. Met een indrukwekkende hoogte van 3718 meter is het de hoogste vulkaan van de eilanden! La Gomera is het vijfde eiland van de GR131. Daar loop je binnen 3 dagen 40 km van oost naar west, waarbij je het Garajonay natuurpark doorkruist. Het is een prachtige wandeltocht met veel variatie. Je passeert landerijen, bossen met naaldbomen, eucalyptus en laurierbomen en diverse lavalandschappen. Je bereikt op Tenerife een hoogte van 2.425 meter en op La Gomera 1.478 meter, waarbij je nauwelijks iemand tegenkomt. De 130 kilometer en het uitdagende landschap met vele hoogtemeters maken dit een tocht voor geoefende wandelaars, met zekere tred en een goede conditie!

The GR131 La Gomera

Op La Gomera kom je aan in de haven van het kleine stadje San Sebastian. Van daaruit loop je omhoog richting het Garajonay natuurpark met een schitterend uitzicht op Tenerife met El Teide boven de wolken. Bijzonder aan het park is de mist, die in de winterperiode meer dan in de zomerperiode aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos.
Op La Gomera heb je de zogenaamde fluittaal. Het Silbo Gomero (Gomeraanse fluit) is een fluittaal die “gesproken” wordt door sommige bewoners van het Canarische eiland La Gomera. De taal dient om te kunnen communiceren via de diepe valleien (barrancos) die op het hele eiland voorkomen.

De 12-daagse reis bestaat uit zorgvuldig uitgekozen accommodaties, op basis van een twee persoonskamer, en een meestal een eigen badkamer, met ontbijt. Uiteraard is er de mogelijkheid om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te krijgen.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Maximaal 8 personen
 • Alto de Jarajonay
 • Bijzondere valleien
 • Bijzondere overnachtingen
 • Wandeleiland bij uitstek
 • De fluit op La Gomera
 • El Teide
 • Weg van de massa

eiland hoppen Gran Canaria

1| Aankomst Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in La Esperanza op Tenerife, waar je twee nachten verblijft.

2| La Esperanza – El Gaitero
Na een stevig ontbijt begin je de wandelweek. De eerste etappe van de GR131 heeft een totale afstand is 16 km. Een geleidelijk oplopende weg, met een venijnig laatste stukje. Je loopt door het bos langzaam omhoog, beschermd voor de wind. De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw en weinig vergezichten tot nu toe. Je wordt teruggebracht naar de accommodatie.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +956 omhoog / – 214 omlaag

3| El Gaitero – La Caldera
De tweede etappe van de GR131. Stap voor stap stijg je richting het Teide gebied. Het enige geluid is het geluid van je schoenen die door de stenen stappen! Wegspringende krekels, zoemende vliegen, bijen en wespen kom je tegen in het groots geurende dennenbos. Er lijkt geen eind aan te komen. Dan plotseling kom je in een halloweenachtig bos met baardmos in elke boom wat lijkt op wapperende halloween-achtige slierten. Met mist zou het een perfect decor zijn voor een griezelfilm.

Je bedwingt flinke hoogtemeters en vaak zijn de uitzichten echt spectaculair mooi. Aan het eind van de dag kom je aan bij La caldera waar je naar de accommodatie wordt gebracht.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +655 omhoog / – 1183 omlaag

4| La Caldera – Las Cañadas del Teide
Klaar voor een nieuwe dag. Je verlaat deze fijne accommodatie. Maar niet getreurd, het wordt een hele mooie dag. Je loopt  verder omhoog naar het Teide gebied.

Vanaf de startplek zie je in de verte al waar je naartoe gaat vandaag. Het aantal kilometers is niet zoveel, maar het zit ‘m in de hoogtemeters. Je klimt door het bos omhoog, totdat je aan de boomgrens komt en volledig in de zon loopt. Met een voldaan gevoel kom je aan bij een bergrestaurant op de Cañadas del Teide waar je een heerlijke pot bier kunt drinken met een heerlijke tapa. je wordt teruggebracht naar de accommodatie.

Afstand: 16,5 km
Hoogteverschil: +1135 omhoog / – 260 omlaag

5| Parador – Vilaflor
In de ochtend mag je de zonsopgang niet missen! Een bijzonder moment om dit te mogen aanschouwen! Het hoogste punt is bereikt en we dalen vandaag naar Villaflor. Na een laatste kleine stijging, kom je op een punt, waarop je je nog één keer omdraait om te kijken naar El Teide. Je ziet de verharde lavastromen en gaat in gedachten terug in de tijd. Als je verder loopt betreed je een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is het hoogstgelegen dorp van Spanje, op 1400 meter. In het knusse Spa-Hotelletje met zwembad komt je helemaal tot rust. Door de eigenaresse wordt je helemaal in de watten gelegd.

Afstand: 24,5 km
Hoogteverschil: +495 omhoog / – 1156 omlaag

6| Vilaflor – Arona – ferry San Sebastián de La Gomera 

De laatste dag van deze GR131 op Tenerife is alweer aangebroken. Vanuit Vilaflor loop je bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkel je je weg naar beneden. De tocht op Tenerife is volbracht! Vanaf hier word je naar Los Cristianos gebracht om deze avond nog met de veerboot naar La Gomera te vertrekken. In San Sebastián, de hoofdstad en voornaamste havenplaats van La Gomera, kun je in de avond rondstruinen door een gezellig autovrij centrum met winkeltjes en vele gezellige restaurantjes en barretjes. Ons verblijf ligt midden in het centrum aan het park “Torre del Conde”

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +668 omhoog / – 1391 omlaag

7| San Sebastián – Rustdag

8| San Sebastián – Bergopwaarts
Na de ontspannen rustdag start je gelijk weer met een eerste pittige etappe. Van zeespiegel naar 940mt hoogte. Je moet fors klimmen, vandaar dat je deze dag niet veel kilometers maakt. Als je op hoogte bent aangekomen, kun je jezelf bij het restaurant trakteren op een verkoelend drankje. Daarna word je teruggebracht naar San Sebastián.

Afstand: 9 km
Hoogteverschil: +1047 omhoog / – 96 omlaag

9| Het middengebergte (17km)

In de ochtend ga je na het verlaten van je accommodatie met een transfer naar de plek waar je geëindigd bent. Je vervolgt de tocht over een heel mooi deel van de GR131 op La Gomera. Vergeet je camera niet!  We lopen naar het hoogste punt Alto Garajonay. Bij helder weer gaan we La Palma, El Hierro, Tenerife en misschien Gran Canaria zien. In de middag kom je aan in Chipude. Een klein dorp met een heus berghotelletje.

Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: +848 omhoog / – 686 omlaag

10| De mooie vallei (16km)

Het eerste deel gaat afwisselend op en af. Totdat je het Garajonay natuurgebied binnenloopt in het midden van het eiland. Vanaf dan voert het pad ons grotendeels bergafwaarts waar we steeds zicht houden op de vallei, Vallehermoso, ‘mooie vallei’. Na een lange afdaling komen we aan bij een knus sfeervol hotelletje. Het eindpunt van de GR131 hebben we bereikt! Een korte, maar een van de mooiste routes. La Gomera is niet voor niets het perfecte wandeleiland.

Afstand: 14,5 km
Hoogteverschil: +407 omhoog / – 1298 omlaag

11| Veerboot Tenerife

In de ochtend neem je de veerboot naar Tenerife. Ieder kan de dag naar eigen behoefte invullen. We logeren nog een nacht in de buurt van de kust.

12| Vertrek

Met een georganiseerde transfer ga je naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Inclusief

 • Reisduur: 12 dagen
 • Accommodaties met ontbijt
 • Overnachting in een berghuis op 2100m hoogte
 • Retourtransfer luchthaven
 • Transfers tijdens de wandeltocht en de veerboot
 • Volledig georganiseerde hike over 130 km
 • Bagagevervoer
 • Wandelpin
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bergsportverzekering aangeraden
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €250,00
 • Transfers buiten het programma om
 • €20,00 boekingskosten
 • Eventuele meerkosten transfer vanuit luchthaven Tenerife Noord

Onze bijzondere accommodaties

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

128km

Moeilijkheid

Moeilijk

Omhoog

5910 m.

Omlaag

5993 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Program

1, Arrive at Tenerife South Airport.

You will be picked up on arrival at the airport (South). We then drive to La Laguna which is located in the north of Tenerife. It is also possible to fly directly to Tenerife North. We get to know the group while enjoying a drink. You will receive your stainless steel drinking bottle and your hiking scarf here. We spend the night in a nice accommodation, with breakfast. There is a supermarket if you want to take food and drinks for the next day. Do this because the first day is a hard day without encountering a restaurant or supermarket. We depart from La Esperanza.

2, Departure La Esperanza to Presa de Aguamansa – 27 km

From La Esperanza we walk to Aguamansa via the Las Lagunetas nature reserve. Pine forests on the mountain tops, the dizzying crags. Today we ascend to 1748 meters. A spectacular walk up.

3, Departure from Aguamansa Portillo – 17km.

We climb here to above 2000 meters. Because there are no accommodations here, you will be picked up and transported to our location, and then leave from this point again the next day.

4, Portillo to Villaflor – 25 km

After breakfast we leave with plenty of water and eat in our backpack from El Portillo. The first few kilometers are flat, and we see before us the climb we still have to do. This is the final obstacle. After we have reached the top at 2424 meters, a very long descent follows to Villaflor. Walking uphill is pretty tough, but a steep descent is just as tough. In Villaflor there is our accommodation and a restaurant where we can eat and drink. And those who need a wellness can fill the evening with this.

5, Departure from Villaflor to Arona – 15 km

The last leg of this journey is mostly downhill to Arona. The end point of our trip in Tenerife. From here you will be transported to Los Cristianos to have a rest. We stay here an extra day to rest before we leave with the Ferry to La Gomera.

6, Los Cristianos rest day
Have a nice rest. go to the beach or rather on the boulevard?

7, To the Ferry (8km)
Early in the morning our Ferry departs to San Sebastián on the island of La Gomera. We check in at the accommodation and leave our belongings behind. With a daypack we start our first stage on La Gomera.
A decent climb awaits us. We have spectacular views over the Garajonay valley. You will be picked up on the route and taken back to San Sebastian.

8, The second stage of La Gomera (17km)

The second day and also the most beautiful day! Here we pass the highest point Alto de Garajonay. A very varied trip.
We stay in our accommodation Chipude.

9, Downhill to Vallehermoso (16km)
The third day is less arduous because we walk downhill to our final destination Vallehermoso. We walk slowly downhill to an altitude of 200m via the most beautiful valley of the island to the town of Vallehermoso. Also the end point of our journey.
We go with a transfer to the place Valle Gran Rey to spend our last days there.

10 & 11, Valle Gran Rey to Tenerife

Valle Gran Rey is the place where we stay the last days.
Day 11 we go back by ferry to Tenerife in the evening, and have our last night.

12, End of the journey
You will be taken to the airport from the accommodation.

Information about the return journey
If you have booked the 12-day trip, you will be dropped off at the airport. There is a possibility to fly back from La Gomera. If you want to stay a few extra days, there is a bus connection from Los Cristianos to Tenerife South Airport. Of course you can also take a taxi.

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusive

Organized Hikingtrip over 128 km
Accommodations with Breakfast
Lugagetransfer and service for supermarket
Buff and Bottle
STO Guaranty

Exclusive

Flights
Travel and cancellation insurance
All meals except breakfast
€ 20,00 booking fee
Possible single room supplement (€195.00)

Avantages

Challenging
Active
Intensive experience
Lots of freedom
small scale
Authentic
Away from the crowd
We support the local people

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • Gran Canaria

  8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Gran Canaria

   895,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, bagagevervoer
 • Tenerife

  Trektocht Camino Natural GR131 Tenerife

   850,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer
 • El Hierro, La Gomera

  10 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Gomera & El Hierro

   1.250,00
  10 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer