Trektocht West-Side Story Incl. Bagagevervoer

 895,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

  Ik doe een donatie aan Trees for All

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 895.00
Artikelnummer: GranCan-P4-1 Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 Dagen Zwaarte: ****
Transport:
Transfers
Tour Type:
Wandelreis
SKU:
GranCan-P4-1
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Deze trektocht is speciaal gemaakt als je van een beetje pittige tocht houdt met niet al te veel hoogtemeters!

8 – Daagse trekking Inclusief Bagagevervoer!
Je wordt vanaf de luchthaven Las Palmas opgehaald, en je gaat per transfer naar je startpunt vlakbij San Pedro.
Gran Canaria is een waar wandelparadijs met afwisselende landschappen. Ruw kliffen worden afgewisseld met ruige makkelijke wandelpaden en wuivende palmbomen, stranden en bergdorpjes.  Je loopt langs de Westkust van het eiland, van het noordwesten naar het zuidelijke Puerto Mogan.

Je verblijft met deze trektocht gedurende de week op 5 verschillende accommodaties. Met een rustdag halfweg je trektocht, waar je naar de natuurlijke attractie Charco Azul kunt gaan. Hier zijn een reeks natuurlijke poelen zijn gevormd door rotsen en vulkanische activiteit waar het watervallen water naar de Atlantische oceaan stroomt. Dit is een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen.
Deze reis is inclusief personentransfers en bagagevervoer.

 • Prijzen zijn o.b.v. 2 personen
 • Bijzondere uitzichten
 • Prachtig ruwe kustlijn
 • Afgestemde wandeldagen
 • Weinig toerisme
 • Bijzondere overnachtingen 
 • 5 Wandeldagen
 • Extra wandeldag naar Charco Azul

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld word je naar je accommodatie in een landelijke omgeving gebracht. Deze is met met ontbijt.

2| Valle de Agaete
Je wordt wakker omgeven door schitterende groene valleien en indrukwekkende bergen. Onderweg loop je door Valle de Agaete, bekend om zijn vruchtbare grond en weelderige vegetatie. Deze wandeling eindigt in het charmante kleine plaatsje Agaete met zijn natuurlijke zeebaden. Je overnacht in een heerlijk hotel met ontbijt.

Afstand: 24 km
Hoogteverschil: +420 omhoog / – 480 omlaag

3| Agaete naar El Risco
Tijdens deze etappe loop je boven over in het Tamadaba gebied en heb je zicht op Guayedra. De vallei van Guaedra wordt gevormd door een reeks kleine ravijnen met indrukwekkende steile kliffen die een U-vorm maken totdat ze de zee bereiken. Vanf het hoogtepunt Tamadaba heb je schitterende uitzichten over deze vallei. Een prachtig stukje natuur langs de westkust van Gran Canaria waar je uiteindelijk in het kleine plaatsje El Risco bij je accommodatie aankomt. Je logeert in een leuke B&B met ontbijt

Afstand: 15,5 km
Hoogteverschil: +1240 omhoog / – 1140 omlaag

4| Vrije dag
Op je vrije dag is er de mogelijkheid om naar Charco Azul te lopen. Een populaire gebied met een reeks natuurlijke poelen, waar je heerlijk in kan zwemmen.

5| El Risco naar La Aldea?
Je passeert adembenemende kliffen, diepe ravijnen. De panoramische uitzichten zijn werkelijk verbluffend. Tijdens de wandeling kom je verschillende inheemse planten en dieren tegen. Misschien spot je wel een van de zeldzame vogelsoorten. Uiteindelijk kom je in een heerlijk hotel met ontbijt en zwembad.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +780 omhoog / – 680 omlaag

6| Zuidwaarts richting Mogán
Vanuit La Aldea vervolg je het pad door charmante dorpjes, terrasvormige akkers en slaperige gehuchten. Je komt langs oude waterkanalen, bekend als “acequias” die de irrigatie in de regio verzorgen. Deze etappe is de langste met de meeste hoogtemeters. Vertrek op tijd! Mogán is de bestemming van vandaag. Het is een charmant schilderachtig bergdorp met gezellige restaurantjes en bars waar je kunt genieten van de lokale gerechten.

Afstand: 24,5 km
Hoogteverschil: +900 omhoog / – 680 omlaag

7| Klein Venetië
De laatste wandelkilometers zijn aangebroken. Op en af kronkelt je weg naar de kust om uiteindelijk in het leuke kustplaatsje Puerto Mogán te eindigen. Naarmate je verder daalt, wordt het landschap geleidelijk aan meer mediterraan. Dit deel van de wandeling biedt een spectaculaire uitzicht op de kust van Puerto Mogán Je tocht van 90 km zit erop.

Afstand: 20,5 km
Hoogteverschil: +430 omhoog / – 710 omlaag

8| Vertrek
Helaas komt aan alles een eind. We brengen jou met onze transfer naar het vliegveld om voldaan naar Nederland terug te keren.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • 5 wandeldagen
 • retour Transfer luchthaven van en naar Accommodatie
 • Bagagevervoer
 • Wandelroutes met GPX
 • Extra wandeldag (en)
 • Leuke combinaties van accommodaties met ontbijt
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €325,00
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere accommodaties

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Afstand

90 km

Moeilijkheid

Zwaar

Omhoog

2820 m.

Omlaag

3710 m.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…