Beklimming El Teide Montaña Blanca + Te Voet Terug

 145,00

Beklimming Teide + te voet  terug (Prijs is per persoon)

Op aanvraag. Neem eerst even contact met ons op. (Tel: 085-4006336)

De Montaña Blanca, gelegen aan de oostkant van de El Teide vulkaan, is een imposante berg midden in het nationale park van Tenerife, El Parque Nacional del Teide. Het park is vernoemd naar de indrukwekkende El Teide vulkaan die met zijn 3718 meter de hoogste plek van Spanje is en daarbij ook de plek van de grootste bezienswaardigheid van het eiland inneemt. De route van de Montaña Blanca naar El Teide is populair onder wandelaars die de vulkaan willen beklimmen, vanwege het prachtige uitzicht op het vulkanische landschap en de natuurgebieden.

Activiteit:
Deze activiteit starten vanaf de parkeerplaats onderaan de Montaña Blanca. We klimmen naar de top en dalen weer te voet af naar de parkeerplaats van Montaña Blanca.

Routebeschrijving:
– Kilometers: Totaal ca. 18,5 kilometer.
– Hoogteverschil: totaal 1331 hoogtemeters.
– Hoogte: 3715 m. max. en 2348 m. min.
– Tijd:  Totaal 7 – 8 uur. (Afhankelijk van het tempo van de groep, evenals de terrein- en weersomstandigheden).

Minimale eisen:
Dit is een wandelactiviteit op hoog niveau, niet alleen vanwege de helling, maar ook vanwege de hoogte waarop we zullen lopen. Je dient in goede gezondheid en in lichamelijke conditie te verkeren (regelmatige lichaamsbeweging), waardoor je de activiteit comfortabel kunt uitvoeren. Ben er bewust van dat je ongeveer 7 uur aan het wandelen bent voor de beklimming van de Montaña Blanca op El Teide.

Belangrijk:
Deze activiteit wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 16 jaar, zwangere vrouwen of mensen die lijden aan long- of ademhalingsproblemen, hartfalen of hoge bloeddruk.

Start van deze Tour:
8:30 uur. We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats van de kabelbaan in het Teide National Park. Vanaf dit punt rijden we in privéauto’s (of taxi indien gehuurd) naar de parkeerplaats van Montaña Blanca (het is een gebied met weinig of geen parkeergelegenheid).

Het is belangrijk om goed uitgerust te starten aan de beklimming van de Montaña Blanca.

Bekijk ook de beklimming El Teide Montaña Blanca inclusief kabelbaan!

Discount:
Vertrekdatum:
Total: 145
Artikelnummer: Tenerife-A5 Categorieën: , Tags: ,

Tour info

Duration:
1 Dag
Transport:
Beklimming met Gids
Tour Type:
Op aanvraag
SKU:
Tenerife-A5
Location:

Special offer

Beschrijving

Eind mei wandelden we met ons twee de GR131 op Tenerife van La Esperanza naar Arona.
Bij het doorzoeken van het internet, stootten we toevallig op Canary Hiking. Of hoe een toevalstreffer een geweldige meevaller wordt.
Van bij onze eerste mailcontacten was er meteen vertrouwen in Canary Hiking. De latere contacten en een knap en overzichtelijk draaiboek bevestigden dit vertrouwen. De overnachtingslocaties waren met zorg gekozen en overtroffen onze verwachtingen. Bagagevervoer en pick-ups verliepen vlotjes. Begeleiding en support onderweg verliep gestroomlijnd via Whatsapp. Tijdens onze rustdag beklommen we de Teide. Canary Hiking boekte voor ons met Antonio een topgids voor de woeste beklimming van deze grillige en desolate vulkaantop.
De GR131 op Tenerife was een spectaculaire en bij momenten pittige trekking door een indrukwekkend en gevarieerd landschap. Een trektocht die naar meer smaakt. Een absolute aanrader. En dat geldt ook voor Canary Hiking. Een kleinschalige toporganisatie!

EleaneMedereiziger