Trektocht GR131 Gran Canaria Incl. Bagagevervoer

 895,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin Gran Canaria. Spaar ze allemaal!

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag deze onderstaande opties

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 895.00
Artikelnummer: GranCan-P2 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 Dagen
Transport:
Transfers, bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GranCan-P2
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

De GR131 Gran Canaria  is het derde eiland van de lange afstandsroute.

Het grillige Gran Canaria is een vreemde eend op de GR131, oorspronkelijk hoort deze er niet bij. Later is Gran Canaria er toch bijgevoegd, en sinds kort zijn hier ook de markeringen aan toegevoegd. Van Noord-west naar Zuid overbrug je een afstand van 85 km in 5 etappes. De accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen; op de route, kleinschalig en sfeervol. Zo overnacht je in oude fincas, grotwoningen en casas rurales, ver weg van het massatoerisme. Wat is Gran Canaria? Een eiland met heel veel natuur, prachtige uitzichten, het natuurgebied Tamadaba, en de vallei van de koffieplantages in het westen. Het rustige vochtiger noorden, het droge toeristische zuiden. Op Gran Canaria zijn de hoogteverschillen groot. De totale aantal hoogtemeters is 1736 m. Iedere dag wandel je gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden. Het is dus nodig om een goede wandelconditie te hebben.

*Voor deze reis hebben wij één of twee extra wandeldagen ingepland!

 • Prijzen zijn o.b.v. 2 personen
 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Onderdeel van de GR131
 • Prachtig ruw binnenland
 • Stuwmeren
 • Bijzondere overnachtingen Casas Rurales 
 • Bijzondere overnachtingen in Hostels (o.b.v. een 2 persoonskamer)
 • Roque Nuble & Tejeda
 • Extra wandeldag (en)
Gran Canaria

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld word je door onze Taxi naar je accommodatie in Agaete Puerto de las Nieves gebracht. Dit is een gezellig kustplaatsje met lekkere visrestaurantjes en Spaanse tapas. Je overnacht in een leuke accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat je een restaurant of supermarkt tegenkomt.

2| Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara
Vanuit de haven vertrek je naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Je ziet de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. Je stijgt vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Jij gaat logeren in een grotwoning met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten je verrassen.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +1660 omhoog / – 440 omlaag

3| Artenara Tejeda, Extra etappe
Dit is een extra ingelaste etappe. Tejeda is een van de leukste dorpjes in Gran Canaria. Onderweg van Artenara naar Tejeda loop je door Cruz de Tejeda, neem eens een kijkje in de stalletjes, en neem hier even een rust momentje. Qua weer kan het hier koud en mistig zijn, of juist zonnig en warm. De tocht voor vandaag is niet heel lang.  In Tejeda kom je bij de accommodatie. Tejeda is uitgekozen tot een van de mooiste dorpjes waar veel eet en drinkmogelijkheden zijn. Ook staat dit dorp bekend om de zoete versnaperingen die je in de hoofdstraat meerdere tegen gaat komen.

Afstand: 11 km
Hoogteverschil: +570 omhoog / – 740 omlaag

4| Vertrek van Tejeda naar San Bartolomé de Tirajana
Je loopt verder naar het hoogste punt van deze trektocht. Het plaatsje Cruz de Tejeda  ligt op de route, waar je nog kunt pauzeren, voor je de tocht naar San Bartolomé de Tirajana voortzet. een hele mooie tocht met een spectaculaire afdaling. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de supermooie uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie!  Van 1700 meter naar 900 meter. De overnachting is in een Casa Rural midden in San Bartolomé . In het centrum ligt een heerlijke bakker die al heel vroeg open is en waar je de lekkerste broodjes kunt eten.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +810 omhoog / – 990 omlaag

5| Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures
De eerste paar kilometers zijn rustig, en je ziet voor je de beklimming die je nog moet doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat je de top hebt bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, zo ga je 800 meter dalen tot je het grote stuwmeer van Ayagaures ziet. Hier bevindt zich jouw verborgen accommodatie en een restaurant waar je wat kunnen eten en drinken.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil: +360 omhoog / – 940 omlaag

6| Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas
De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg heb je een mooi uitzicht op het stuwmeer. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid. Je loopt via een Barranco, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar je nog 2 dagen verblijft.

Afstand: 19 km
Hoogteverschil: +210 omhoog / – 510 omlaag

*Er is een mogelijkheid om een extra wandeldag in te plannen. Je hebt dan 6 wandeldagen, met één overnachting in Maspalomas en een extra overnachting in Artenara, Tejeda of Tunte. Deze optie mag je aanvinken bij je reservering.

Informatie over de terugreis
Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is dat ook mogelijk. Wij helpen je hierbij.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven naar Accommodatie
 • Individuele trektocht over 70 of 88 km (Extra Etappe)
 • Bagagevervoer
 • Extra wandeldag (en)
 • Leuke Casa Rurales eigen kamer en badkamer
 • Hostels o.b.v. een 2-persoonskamer en eigen badkamer
 • Luxe accommodatie in Maspalomas
 • Sommige accommodaties met ontbijt (Tejeda en San bartolomé heeft geen ontbijt)
 • Wandelpin van Canary Hiking
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €295,00
 • Eventuele bagagetoeslag alleenreizend.
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere accommodaties & Luxe Hostels (Eigen kamer & Badkamer)

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

85 km

Moeilijkheid

Gemiddeld

Omhoog

2786 m.

Omlaag

2786 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…