Skip to main content
DCIM100MEDIADJI_0279.JPG

Je leven 180 graden omdraaien.

Hoe heb ik mijn leven 180 graden omgedraaid?
Zo leef je in een huis, ga je naar je werk, kook je een maaltijd rond 18 uur, je gaat naar je wekelijkse sportclubje en valt voor de TV neer. En dit herhaalt zich 5 dagen per week. Je hebt dan een dag voor je boodschappenuitje, het poetsen van je huis en een leuk avondprogramma op de TV. Dan blijft er nog een dag over die je kan invullen met uitslapen, TV familie of vriendenbezoekjes, waarna de cirkel weer opnieuw begint.

Bij mij was dit ook het geval, totdat ik ziek werd! Ik ga ook niet beginnen over die vervelende periode, maar ik ga zeggen dat ziek zijn mij heel veel positieve dingen heeft gebracht. Ik heb mijn leven 180 graden omgedraaid!

Natuurlijk is het allemaal heel vervelend dat ik ziek ben en ben geweest. En natuurlijk zijn daar de littekens zichtbaar van, natuurlijk is het heel erg dat je je baan en maandelijkse inkomsten kwijtraakt, en natuurlijk was ik heel boos op de maatschappij.

Maar… dat zijn negatieve gedachtes en ik wil het juist omdraaien naar de positieve kanten. Het ziek zijn heeft mij vrijheid opgeleverd, een andere kijk op het leven, het heeft mij een camper opgeleverd, het heeft mij een nieuwe relatie opgeleverd, het heeft mij de zon opgeleverd, nieuwe vrienden, Canarische eilanden, elke ochtend een uitzicht op de zee en ga zo maar een tijdje door.

Werken kan ik op mijn eigen tempo doen en ben niet afhankelijk van de 9.00 tot 17.00 klok. Er is geen druk. Het werk wat ik nu doe, heeft tot nu geen inkomsten, maar ik vermaak me elke dag met wat ik doe.

Ik vraag me elke dag weer af welke dag het is, nooit is een dag hetzelfde en de weken vliegen voorbij. TV staat alleen aan als er heel soms een film gekeken wordt. Waar we ‘s avonds met de camper staan weten we niet. Wat we morgen of overmorgen gaan doen is een groot vraagteken. Het komt zoals het komt!

Als je me vraagt of ik spijt heb van alles? NEE natuurlijk niet. Ik denk dat ik mijn leven 180 graden heb omgedraaid en volop van alles geniet.

 

Wil je mijn avonturen volgen, dat kan op verschillende manieren;
Via Polarsteps: https://www.polarsteps.com/…/3533448-one-year-on-the-road
Via inschrijving op de blog: https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl/blog/
Via facebook: https://www.facebook.com/GR131

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply