Skip to main content

Iets wat je niet verwacht van een vulkanisch eiland met weinig begroeiing. een gigantische wijnproductie van rode en witte wijnen!
De druif die hier groeit in de kommetjes heet de Malvasia druif.
De wijnranken worden in een kuil geplant met daar omheen een halve cirkel van lavastenen (een ‘zoco’) die de planten en druiven beschermt tegen de wind. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder landschap.

Hiken op Lanzarote

Dit gebied heeft meerdere bodega’s waar ook een proeverij mogelijk is met lokale hapjes. Omdat ik een een echte wijnliefhebber ben, heb ik inmiddels alle bodega’s een keer bezocht. Zowel de witte als rode wijnen hebben een heerlijke aparte smaak, waar je de zwavel van de vulkanen in terug vindt. Ik ben een liefhebber van de rode wijn, en….. een liefhebber van hardlopen. Hoe mooi is het dan om mee te doen aan de Winerun op Lanzarote! Een trailrun van 23,1 km die door de wijngaarden slingert, op en af en door de bodega’s. De Winerun start bij de bodega “La Florida” en eindigt in Uga, waar je na je loop kan genieten van de plaatselijke lekkernijen. Voor de hardloper onder ons een werkelijke leuke wedstrijd. Ik moet toegeven dat na het lopen niet meteen kan worden genoten van de lokale hapjes en drankjes. 23,1 km hardlopen, door de lava en heuvels……dat is niet te doen om dan meteen te eten!
De bodega’s zijn echt leuk om daar een bezoekje te brengen. Als je op het juiste moment daar bent, zie je het oogsten van de druiven, de lokale bevolking hard aan het werk in de velden.

De bekendste bodega’s van dit wijngebied zijn El Grifo, Rubicon en La Geria. El Grifo is de oudste (en volgens velen ook de mooiste) bodega van Lanzarote. Op deze wijngaard kun je een rondleiding krijgen en het wijnmuseum bezoeken. Een nadeel van deze bekendere bodega’s is dat het er vaak vol zit met toeristen. Hier stoppen namelijk ook bussen voor excursies, dus als je pech hebt is het vechten om een plekje. De wijnen van Lanzarote zul je in Nederland overigens niet snel tegenkomen. Er wordt namelijk te weinig wijn geproduceerd om deze te kunnen exporteren. De inwoners van Lanzarote drinken alles lekker zelf op. Op de 8-Daagse reis naar Lanzarote gaan we zeker deze wijnen proeven.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply