Skip to main content

Zeven redenen om naar Lanzarote te gaan!

Ontdek de bijzondere plekjes op dit vulkanische eiland, zoals Timanfaya, Cesar Manrique, Papagayo, de poffertjespannen en de mooie wandelpaden de Camino Natural GR131, Lagomar en de lavatunnels in het noorden van Lanzarote. Nieuwsgierig naar Lanzarote?
Wij geven je 7 redenen waarom Lanzarote bezocht moet worden.

1| De wijnen van Lanzarote!

Iets wat je niet verwacht van een vulkanisch eiland met weinig begroeiing. een gigantische wijnproductie van rode en witte wijnen!
De druif die hier groeit in de poffertjespannen heet de Malvasia druif.
De wijnranken worden in een kuil geplant met daar omheen een halve cirkel van lavastenen (een ‘zoco’) die de planten en druiven beschermt tegen de wind. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder landschap.

De bekendste bodega’s van dit wijngebied zijn El Grifo, Rubicon en La Geria. El Grifo is de oudste (en volgens velen ook de mooiste) bodega van Lanzarote. Op deze wijngaard kun je een rondleiding krijgen en het wijnmuseum bezoeken. Een nadeel van deze bekendere bodega’s is dat het er vaak vol zit met toeristen. Hier stoppen namelijk ook bussen voor excursies, dus als je pech hebt is het vechten om een plekje. De wijnen van Lanzarote zul je in Nederland overigens niet snel tegenkomen. Er wordt namelijk te weinig wijn geproduceerd om deze te kunnen exporteren. De inwoners van Lanzarote drinken alles lekker zelf op. Dit gebied heeft meerdere bodega’s waar ook een proeverij mogelijk is met lokale hapjes. Omdat ik een een echte wijnliefhebber ben, heb ik inmiddels alle bodega’s een keer bezocht. Zowel de witte als rode wijnen hebben een heerlijke aparte smaak, waar je de zwavel van de vulkanen in terug vindt.
Op onze 8-Daagse trektocht naar Lanzarote gaan we zeker deze wijnen proeven.

2| Timanfaya van Lanzarote!

Het Timanfaya-landschap is ontstaan na jarenlange vulkaanuitbarstingen die in het jaar 1730 begonnen. De lava heeft in zes jaar tijd een gebied van 174 km² zeer vruchtbare grond op Lanzarote bedolven. In 1824 was er nog een uitbarsting. Doordat het op Lanzarote weinig regent, verweerd de gestolde lava niet veel. Hierdoor konden de gevolgen van dit natuurgeweld goeddeels onaangetast blijven. Het Nationaal Park Timanfaya is een natuurgebied van 50 km² waar ook menselijk ingrijpen is uitgebleven. Verspreid in dit surrealistische maanlandschap liggen 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels.

Het Park Timanfaya is één van de grotere toeristische trekpleisters. Een bezoek aan dit gebied is indrukwekkend.

Bekijk de kunstmatige geisers van Lanzarote

Het Islote de Hilario is het toeristische hart van het Parque Nacional de Timanfaya en dé plek waar men kan zien waarom vulkanen ook wel “vuurbergen” genoemd worden. Tijdens deze Timanfaya tour zie je de plekken waar de aarde nog erg warm is. De temperatuur ligt hier rond de 100gr. Het personeel van het park laat de kunstmatige geisers en natuurlijke ovens aan de toeschouwers zien.

 

3| Wandel de GR131 op Lanzarote!

De wandelaars die graag mee willen zullen ervaren wat Lanzarote is. We trekken immers met onze groepsreis van Noord naar Zuid over het eiland. Weg van de toeristische hectiek. Er kan een boek geschreven worden over wat er allemaal is op Lanzarote, hoe bijzonder de vulkanische atmosfeer is, en hoe bijzonder het is dat daar de tijd wat stil heeft gestaan. Natuurlijk hebben ze daar een iPhone, maar het leven is ook simpel! Ik kan vertellen over Timanfaya, over de witte kreeftjes, over Cesar Manrique, over Papagayo, over de witte stranden bij Orzola, over de Olivina mineraal. Wat ik weet van Lanzarote is de rust!

Is Lanzarote een wandeleiland? Jazeker….. ideaal voor mensen die niet hijgend een berg op willen klimmen om de mooie uitzichten te kunnen zien. Lanzarote staat voor relaxed wandelen met af en toe een pittige klim erin.
Wandel de Camino Natural GR131. Of je nu met onze groepsreis meegaat, of je loopt individueel met je partner. Deze route start in het Noorden van Lanzarote. Het oude vissersplaatsje is kenmerkend voor de start van deze route.

Voor meer informatie over het eiland kan je naar de website gaan, mailen of bellen over een van de pakketreizen. https://canary-hiking.com

4| Cesar Manrique op Lanzarote!

César Manrique (1919-1992) werd geboren in Arrecife, Lanzarote. Schilder, beeldhouwer, architect en kunstenaar, na zijn studietijd in New york, keerde hij terug naar Lanzarote om zich definitief op zijn geboorte-eiland te vestigen. Hij ging aan de slag met het eiland lanzarote als object. En inderdaad komt dit nu overal tot uiting. Denk aan Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Jardin de Cactus, Mirador del Rio, El Campesino.

We laten je alles zien aangaande Cesar Manrique en Lanzarote. Deze twee namen zijn zo met elkaar verbonden dat je er niet omheen kunt.
Deze man is een kunstenaar, een levensgenieter, een bouwer, een man met pornografische gedachtes, en vooral een man, die Lanzarote heeft gemaakt zoals het nu is! Cesar Manrique is het symbool voor het eiland. Deze unieke man is op 73 jarige leeftijd in 1992 gestorven bij een tragisch auto ongeluk. Maar wat hij heeft achtergelaten op dit eiland is uniek! Waar je ook komt, Cesar Manrique vervolgt je over het hele eiland. rijdend over een rotonde zie je op het middelpunt een gigantisch bouwwerk wat gemaakt is door Manrique. Huur je een auto, dan krijg je een auto van Manrique, ga je naar Timanfaya, dan zie je Manrique, zelfs onze accommodaties zijn vaak in Manrique stijl.

5| Papagayo Lanzarote!

Eén van de meest populaire vrijdenkende stranden van Lanzarote is Papagayo. Deze liggen in het zuidelijkste gedeelte van Lanzarote langs Playa Blanca. Witte zandstranden met azuurblauwe heldere zee. Populair bij de snorkelaars en duikers. Papagayo behoort tot het oudste gedeelte van Lanzarote en heeft Archeologische opgravingen. Voor zowel de strandgangers als de wandelaars is dit gebied erg mooi. de toegang gaat via een tolpoortje waar je na een kleine betalingen de auto toegang krijgt tot dit gebied waar alleen maar een hobbelige zandweg is die je naar de stranden leidt. Er liggen twee horecagelegenheden waar je een verkoelend drankje met een tapa kan gaan nuttigen.
Bijzonder aan deze stranden is van oudsher de naturisten. Deze zijn op de verschillende stranden aanwezig waardoor er een klimaat van vrijheid blijheid heerst. Alles mag, niets moet.
Papagayo is een plek die je net als Timanfaya, Cesar Manrique en La Geria gezien moet hebben.
Rotsen in Lanzarote

6| Lagomar Omar Sharif Lanzarote!

Jesus Soto had het huis Lagomar gebouwd op basis van een idee van een andere beroemde architect van het eiland, Cesar Manrique. De unieke stijl en techniek die wordt gebruikt in de kunst van Cesar Manriques is altijd zo aanwezig in Lagomar en is daarom vaak misleidend, want eigenlijk was het Jezus Soto die het huis had ontworpen met behulp van Manriques-ideeën.
Helaas heeft Omar Sharif nooit lang van zijn prachtige huis kunnen genieten. Tijdens het filmen op het eiland daagde Omar Sharif als een extreem goede Bridge-speler een man uit voor een spel met zeer hoge inzetten. Hij voegde zijn huis toe aan de inzet, maar hij wist niet dat hij tegen een wereldkampioenschap Bridge speelde, en verloor zijn huis tijdens de wedstrijd. Na het verliezen van zijn huis keerde Omar Sharif nooit meer terug naar het eiland.

7| Lavatubes van Lanzarote!

Speleologie
Een wondere wereld van vulkanische grotten, lavatunnels (Tubes) die verborgen juweeltjes tonen, van de rijke vulkanische geografie van Lanzarote. Zie en voel van dichtbij hoe geweldig deze ondergrondse speeltuin kan zijn! Je hoeft geen geoloog te zijn of enige kennis van speleologie te hebben om de geweldige bezienswaardigheden te waarderen die je kunt vinden en waar je doorheen kunt lopen op Lanzarote.

De lavatunnels werden gevormd door ondergrondse lavastromen. De bekendste zijn de Cueva de los Verdes en Jameos del Agua, die met een lengte van 7,5 kilometer een van de langste ter wereld is. De meeste van deze lavatunnels bevinden zich in het noorden van Lanzarote, en zijn vooral afkomstig van de vulkaan “Corona”, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken in andere delen van het eiland.
De vroege bewoners gebruikten deze grotten – vaak onderdeel van een complex grottenstelsel – als schuilplaatsen om beschutting te zoeken tegen binnenvallende piraten en slavenhandelaren.
Als je gefascineerd bent door dit soort ondergrondse wereld, heb je een geweldige kans om je nieuwsgierigheid op Lanzarote te bevredigen. Zorg ervoor dat je een grotverkenner wordt en maak deze ongelooflijke reis! Ga nooit zonder gids deze tunnels in.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply