Caldera de Taburiente

 42,00

Als je een natuurliefhebber bent, is de afdaling in het hart van deze krater een ervaring die je niet mag missen. De Caldera de Taburiente is de grootste erosiekrater ter wereld, heeft een diameter van ca 8 km en wanden tot 2 km hoogte. Je weet niet wat je ziet! En wat een verscheidenheid aan soorten flora en fauna beleef je hier, schitterend gewoon!  Niet voor niks is de Caldera de Taburiente in 1954 uitgeroepen tot nationaal park.

We starten onze wandeling bij de Mirador de Los Brecitos (1.040 m hoogte) en dalen af in de spectaculaire schoonheid van La Palma.  We snuiven de heerlijke geuren op van het Canarische dennenbos… ondertussen genietend van een prachtig uitzicht in het Nationaal Park en op de Pico Bejenado. Wat een belevenis!
De PR LP 13 trail brengt ons in het hartje van de Caldera de Taburiente  via houten bruggetjes, ravijnen met permanente waterlopen, beekjes en watervallen.  Hier beleef je ongetwijfeld klim- glij- daal- en kijkplezier, het stelt onze benen op proef maar wordt gecompenseerd met prachtige uitzichten. Niet te vergeten de majestueuze Roque Idafe, heilig symbool geweest voor de Guanches, de natuurinwoner.
We  bereiken, La Cascada de Colores, representatief icoon van het eiland waar oker, groene en roodachtige tinten zich op magische wijze mengen, wat een fantastische kleurenpracht . Dit is een idyllische plek, zo mooi en bijzonder!   Bij de campeerplaats genieten we van een heerlijk verfrissende duik in het koele en kristalheldere water.
De terugweg loopt via  de Barranco de Las Angustias waar de speciale rotsformaties onze aandacht trekt. Wat een waanzinnig mooi gebied!

Neem voor het boeken even contact met ons op via het contactformulier of tel: 0614583173.

Inclusief:

  • 16 Km
  • 100 Hm. omhoog
  • 700 Hm. omlaag
  • Moeilijkheid 2
  • Maandag & Zaterdag

De moeilijkheidsgraden die in de specificaties van elke tour worden vermeld, verwijzen naar het volgende:
Niveau 1: Makkelijk
Niveau 2: Gemiddeld
Niveau 2,5: Veeleisend

PRIJZEN:
Prijs per rondleiding: € 42,-

Ophaalpunt:

Fuencaliente.Hotel Princess/ 7:45h
Cancajos.Bus stop Oficina de Turismo/ 8:45h
Cancajos.Bus stop Farmacia/ 8:55h
S/C La Palma.Bus stop línea 500 (sur)/ 9:05h
Los Llanos de Aridane.Estación autobuses/ 9:45h

Discount:
Vertrekdatum:
Total: 42
Artikelnummer: La Palma-A5 Categorieën: , Tags: ,

Tour info

Duration:
1 Dag
Transport:
Wandeling met gids
Tour Type:
Dagexcursie
SKU:
La Palma-A5
Location:

Special offer