Trailrun Gran Canaria

 825,00

Discount:
Vertrek:
 • *Ben je doorverwezen door Trailrun Europe?

  Ik wil graag een kamer alleen

  Ik wil graag bagagevervoer

  Ik doe een donatie aan Trees for All

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 825.00

Tour info

Duration:
8 Dagen
Transport:
Transfers, optioneel bagagevervoer
Tour Type:
Trailrun
SKU:
GranCan-P5
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Trailrunnen op de lange afstandsroute GR131.

Trailrunning op Gran Canaria op de GR131 is een geweldige ervaring. De GR131 is een langeafstandswandelpad dat het hele eiland doorkruist en biedt prachtige landschappen en uitdagende terreinen voor trailrunners. De GR131 begint in het noorden van het eiland bij Puerto de Las Nieves en loopt helemaal naar het zuiden tot aan Maspalomas. De totale lengte van de route is ongeveer 110 kilometer. Omdat trailrunning op de GR131 een uitdagende activiteit is, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je een goede conditie hebt en gewend bent aan trailrunning op ruig terrein. Neem voldoende water, snacks en navigatieapparatuur mee, aangezien delen van de route afgelegen kunnen zijn. Het weer op Gran Canaria kan sterk variëren, vooral in de bergen. Zorg ervoor dat je de weersvoorspellingen controleert voordat je gaat trailrunnen en kleed je op basis daarvan. Houd er rekening mee dat het in de bergen vaak kouder kan zijn en dat het weer snel kan veranderen. Zorg voor de juiste uitrusting voor trailrunning, zoals goede trailrunningschoenen met een stevige grip, comfortabele kleding in lagen, een rugzak om je spullen in te dragen en eventueel trekkingstokken voor extra stabiliteit tijdens steile beklimmingen en afdalingen.

Wil jij je voorbereiden op een trailrunwedstrijd en op hoogtetraining? Wil jij overnachten in unieke kleinschalige door ons uitgezochte accommodaties? En wil jij trainen in heerlijke temperaturen? De Canarische eilanden zijn dan de ultieme eilanden voor jou. Het grillige Gran Canaria heeft alles. Perfect voor jou hoogtetraining.  Je hebt 5 of 6 traildagen.

 • Prijzen zijn o.b.v. 2 personen
 • Trailpaden langs bijzondere uitzichten
 • Onderdeel van de GR131
 • Prachtig ruw binnenland
 • Stuwmeren
 • Bijzondere overnachtingen Casas Rurales 
 • Bijzondere overnachtingen in Hostels (o.b.v. een 2 persoonskamer)
 • Roque Nuble & Tejeda
 • Extra wandeldag 
Trailrun op Gran Canaria

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld word je naar je accommodatie in Agaete gebracht. Agaete is een leuk plaatsje waar je heerlijk kunt eten. Een gemoedelijk plaatsje met een kerkpleintje en wat barretjes. Vlak bij Agaete ligt Puerto de Las Nieves. Las Nieves is erg leuk, met een ruwe kustlijn en veel restaurantjes. De hoge kliffen bij de haven deden ons aan Noorwegen denken. Authentiek restaurant om te eten is: Restaurante Dedo De Dios.
De accommodatie heeft geen ontbijt! Je kunt ontbijten bij het bakkertje langs je accommodatie. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat je een restaurant of supermarkt tegenkomt.

2| Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara
Het trailrunpad van Agaete naar Artenara is een uitdagende avontuurlijke tocht. Het parcours biedt prachtige landschappen en enkele van de meest adembenemende delen van Gran Canaria. Het trailpad naar Artena volgt een ongeveer 23 kilometer lang parcours door de bergen. Je volgt een kronkelende route door de valleien en bergpaden tot je in Artenara aankomt. De route naar van Agaete naar Artenara valt onder de categorie pittig.

Afstand: 23 km
Hoogteverschil: +1934 omhoog / – 741 omlaag

3| Artenara Cruz de Tejeda, Tejeda, San Bartolomé
De trail van Artenara via Tejeda naar San Bartolomé, is een prachtige route op Gran Canaria. Het is een populaire trail voor trailrunners vanwege de adembenemende landschappen en uitdagende terreinen. De totale afstand van Artenara naar San Bartolomé via Tejeda is ongeveer 30 kilometer.
Je route begint in Artenara, een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn prachtige uitzicht over de bergen en ravijnen. Vanuit Artenara volg je met je GPX bestand je trail richting Cruz de Tejeda naar Tejeda. Onderweg passeer je steile hellingen, kloven en spectaculaire uitzichtpunten.
Eenmaal in Tejeda kun je genieten van het schilderachtige dorpje, bekend om zijn traditionele architectuur en het prachtige uitzicht op de Roque Nublo, een iconische rotsformatie in het midden van het eiland. Vanuit Tejeda volg je de paden verder naar het zuiden in de richting van San Bartolomé de Tirajana. De trail eindigt in San Bartolomé de Tirajana, een charmant stadje gelegen in een vallei. Hier kun je ontspannen en genieten van de lokale keuken en cultuur voordat je je trail de volgende dag vervolgt.

* In de wintermaanden kan het in het noordelijk deel van Gran Canaria erg bewolkt zijn. Bereid je goed voor op laagjes kleding. De bewolking lost vaak op als je eenmaal over de top bent gegaan. Kijk voor je gaat altijd even naar het weerbericht.

Afstand: 30 km
Hoogteverschil: +1810 omhoog / – 2147 omlaag

4| Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Santa Lucia de Tirajana (Circular)
De trailroute van vandaag vormt een prachtige en uitdagende ronde op Gran Canaria. Je verlaat San Bartolomé via de lokale paden om de bergen in te gaan. Al rennend daal je af naar Santa Lucia. Eenmaal in het dorp Santa Lucia kun je wat tijd nemen om het dorp te verkennen. Er zijn traditionele Canarische gebouwen, een kerk en verschillende restaurants waar je kunt stoppen voor een versnapering. Je vervolgt je weg via een ander pad terug naar San Bartolomé.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +718 omhoog / – 718 omlaag

5| Vertrek van San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures
De tocht van Tunte naar Ayagaures is wederom een flinke tocht met beklimmingen en afdalingen. Vanuit San Bartolomé steek je over om in de Barranco de Ayagaures te komen. Ayagaures is een schilderachtig klein plaatsje met een gigantisch stuwmeer. Een dorp waar eigenlijk niets te beleven is. Behalve een restaurant: La Cueva de Ayagaures. Dit restaurant is een fijn en smakelijk restaurant. Je verblijft in een kleinschalige accommodatie.Hier zit een ontbijt bij! In Ayaguares is geen supermarkt aanwezig!

Afstand: 23,4 km
Hoogteverschil: +1347 omhoog / – 1973 omlaag

 

6| Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas
Trailrunning van Ayagaures naar Maspalomas is een prachtige laatste trailroute Gran Canaria. Het biedt een geweldige mix van natuurlijke schoonheid en uitdagend terrein voor hardlopers die van avontuur houden. De trailrun begint bij de Ayagaures-dam, gelegen in het gelijknamige ravijn. Dit is een populaire plek voor wandelaars en hardlopers.
Via het ravijn leidt dit pad je door een prachtig landschap van groene valleien, rotsformaties en smalle paden. Het terrein kan soms uitdagend zijn, dus wees voorzichtig en neem de tijd om te genieten van het uitzicht. Het pad wordt iets vlakker en je komt langs droge rivierbeddingen en palmbossen. Na ongeveer 15 kilometer bereik je uiteindelijk Maspalomas, een populaire badplaats aan de zuidkust van Gran Canaria. Hier kun je genieten van de prachtige zandduinen en ontspannen op het strand na je trailrun.

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +272 omhoog / – 575 omlaag

6| Maspalomas
Vrije dag

7| Vertrek
Je wordt opgehaald door onze transferdienst en op de luchthaven afgezet.

*Er is een mogelijkheid om een extra traildag in te plannen. Je hebt dan 6 traildagen, met één overnachting in Maspalomas en een extra overnachting in Agaete. Deze optie mag je aanvinken bij je reservering.

Informatie over de terugreis
Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is dat ook mogelijk. Wij helpen je hierbij.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven naar Accommodatie
 • Individuele trailtocht over 130 km
 • Optioneel extra wandeldag
 • Leuke Casa Rurales eigen kamer en badkamer
 • Hostels o.b.v. een 2-persoonskamer en gedeelde badkamer
 • Sommige accommodaties met ontbijt
 • Buff en RVS drinkfles (Goodiebag)
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €195,00
 • Transfers buiten het programma om
 • Optioneel Bagagevervoer (volledig)

Omdat wij het leuk vinden dat je met ons meegaat, krijg je van ons een Goodiebag kado!

Onze bijzondere accommodaties & Hostels

Afstand

110 km

Moeilijkheid

Gemiddeld

Omhoog

6081 m.

Omlaag

6154 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…