Trailrun Gran Canaria Groepsreis

 895,00

Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 10.
Reisduur 8 dagen

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag deze onderstaande opties

  Ik heb interesse voor deze reis. Houdt mij op de hoogte

  Ik doe een donatie aan Trees for All

Total: 895.00
Artikelnummer: GranCan-P6 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Trailrun
Transport:
Transfer, Bagagevervoer
Tour Type:
Trailrun
SKU:
GranCan-P6
Group size:
10
Location:

Special offer

Beschrijving

In samenwerking met Trailrun Europe,


organiseren wij zowel individuele Trailrunning reizen en Trailrun reizen in groepsverband

Wil jij je voorbereiden op een trailrunwedstrijd en op hoogtetraining? Wil jij overnachten in unieke kleinschalige door ons uitgezochte accommodaties? En wil jij trainen in heerlijke temperaturen? De Canarische eilanden zijn dan de ultieme eilanden voor jou.

Het grillige Gran Canaria heeft alles. Perfect voor jou hoogtetraining, het biedt een prachtig landschap met bergen, ravijnen en schilderachtige paden die perfect zijn voor trailrunners. Gran Canaria heeft het hele jaar door een mild klimaat, maar de zomermaanden kunnen erg warm zijn, vooral in het binnenland. Het beste seizoen voor trailrunning is de herfst, winter en lente, wanneer de temperaturen aangenamer zijn. De dagafstanden liggen tussen de 16 en 30 km per dag. En je hebt 5 of 6 traildagen.

Trailrun op Gran Canaria

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • 6 georganiseerde Traildagen
 • Transfer luchthaven naar Accommodatie
 •  Trailtocht in groepsverband over 175 km
 • Pauze plaatsen met eet en drink mogelijkheden
 • Leuke Hotels met ontbijt
 • Bezemwagen
 • Canary Hiking Buff en RVS drinkfles (Goodiebag)
 • Reisgarantie STO
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €295,00
 • Transfers buiten het programma om

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld word je naar je accommodatie in Agaete gebracht. Agaete is een leuk plaatsje waar je heerlijk kunt eten. Een gemoedelijk plaatsje met een kerkpleintje en wat barretjes. Vlak bij Agaete ligt Puerto de Las Nieves. Las Nieves is erg leuk, met een ruwe kustlijn en veel restaurantjes. De hoge kliffen bij de haven deden ons aan Noorwegen denken. Authentiek restaurant om te eten is: Restaurante Dedo De Dios.
Onze accommodatie heeft een heerlijk ontbijt! Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag.

2| Korte trail in Agaete (Circular)
De vallei van Agaete staat bekend om zijn spectaculaire landschappen en vruchtbare grond. Het gebied is bezaaid met terrasvormige landbouwgronden, waar traditionele gewassen zoals koffie, fruitbomen en wijnstokkenworden verbouwd. Om even te wennen aan het klimaat staat vandaag een korte trilroute op het programma.

Afstand: 14 km
Hoogteverschil: +824 omhoog / – 824 omlaag

3| Vertrek Puerto de las Nieves naar Cruz de Tejeda
Het trailrunpad van Agaete naar Cruz de Tejeda is een uitdagende avontuurlijke tocht. Het parcours biedt prachtige landschappen en enkele van de meest adembenemende delen van Gran Canaria. Het trailpad naar Cruz de Tejeda volgt een ongeveer 27 kilometer lang parcours door de bergen. Je volgt een kronkelende route door de valleien en bergpaden tot je bij de accommodatie aankomt. De route naar van Agaete naar Cruz de Tejeda valt onder de categorie pittig. Onderweg zijn er pauze stops waar we water, fruit en een kleine snack aanbieden.

Afstand: 27 km
Hoogteverschil: +2298 omhoog / – 795 omlaag

4| Cruz de Tejeda Vega san Mateo (Circular)
Deze route is een prachtige uitdagende route voor de trailrunners. Het biedt een mix van spectaculaire landschappen en technische paden. Vanaf het kleine dorp Cruz de Tejeda geniet je van de panoramische uitzichten op de bergen en valleien. We trailen rondom Roque Nuble, de imposante rotsformatie die boven het landschap uitsteekt.Er zullen enkele steile beklimmingen zijn, dus wees voorbereid op de het uitdagende terrein. Vega San Mateo is een charmant dorpje omgeven door de groene heuvels. We hebben hier een stop waar je de locale lekkernijen kunt gaan proeven.

* In de wintermaanden kan het in het noordelijk deel van Gran Canaria erg bewolkt zijn. Bereid je goed voor op laagjes kleding. De bewolking lost vaak op als je eenmaal over de top bent gegaan. Kijk voor je gaat altijd even naar het weerbericht.

Afstand: 25 km
Hoogteverschil: +1493 omhoog / – 1493 omlaag

5| Cruz de Tejeda naar Mogan
Deze route is een prachtige uitdagende populaire route onder de trailrunners vanwege het spectaculaire landschap en hoogteverschil dat je tijdens je trail kunt ervaren. Na het passeren van het natuurpark Pilancones gaat de afdaling beginnen naar Mogan. Deze afdaling kan behoorlijk uitdagend zijn, let op je techniek en neem je stokken mee. Omdat deze route erg lang is, delen we deze op in 2 dagen.

Afstand: 25 km
Hoogteverschil: +1191 omhoog / – 2477 omlaag

6| Vertrek van Mogan naar Puerto Mogan
De tocht van Tunte naar Ayagaures is wederom een flinke tocht met beklimmingen en afdalingen. Op enig moment passeer je een afgebroken stuk berg waar het pad weggezakt is en je je langs een touw een weg naar beneden moet zoeken. Ayagaures is een klein plaatsje met een gigantisch stuwmeer. Een dorp waar eigenlijk niets te beleven is. Behalve een restaurant: La Cueva de Ayagaures. Dit restaurant is echt een fijn en smakelijk restaurant. Geniet hier van je laatste ‘rustige’ avond voordat je het toeristische Maspalomas binnen loopt. Habitat Arte is kleinschalig en de enige accommodatie van dit dorp. Hier zit een ontbijt bij! In Ayaguares is geen supermarkt aanwezig!

Afstand: 22 km
Hoogteverschil: +635 omhoog / – 1135 omlaag

7| Puerto Mogan
Vrije dag met optie een extra traildag, zonder begeleiding (Circular)
Vanuit Puerto de Mogan volg je het pad in Noordelijke richting richting Mogan. Het terrein wordt ruiger naarmate je richting los Pastores loopt. Onderweg zijn prachtige uitzichten waaronder de kustlijn van Gran Canaria

Afstand: 17 km
Hoogteverschil: +601 omhoog / – 588 omlaag

8| Vertrek naar Luchthaven

Informatie over de terugreis
Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is dat ook mogelijk. Wij helpen je hierbij.

Omdat wij het leuk vinden dat je met ons meegaat, krijg je van ons een Goodiebag kado!

Onze bijzondere accommodaties

Afstand

176 km

Moeilijkheid

Gemiddeld/Zwaar

Omhoog

6441 m.

Omlaag

7024 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…