Cesar Manrique Rondreis

 895,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik doe een donatie aan Trees for All

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 895.00
Artikelnummer: Lanza-P2 Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Rondreis
Transport:
Inclusief auto
Tour Type:
Rondreis
SKU:
Lanza-P2
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Cesar Manrique reis inclusief Auto Klasse A

Dit is een echte ontdekkings-reis in het teken van “Cesar Manrique.” Je krijgt deze week de tijd om alles van Lanzarote, met dus Cesar Manrique te weten te komen. Je gaat naar: Jameos del Agua; door Cesar Manrique ontworpen Lavatunnel waar zeldzame kleine witte kreeftjes leven. Het Cesar Manrique-museum in het mooie door palmen omgeven Haría-dalTimanfaya, een bijzonder vulkaarlandschap dat je gezien moet hebben als je een bezoek aan Lanzarote brengt.  Queva de los Verdes, de interessante Lavatunnel die gevormd is door de Coronavulkaan. Mirador del Rio, het prachtige uitkijkpunt over La Graciosa de Jardín de Cactus: de laatste stempel van César Manrique, San José Castle; het 18e-eeuws vestingwerk in Arrecife en in Tahiche het huis van Cesar… Je verblijft heel toepasselijk binnen het thema in een kleinschalige luxe boutique villa met zwembad en jacuzzi waar Cesar Manrique een eigen kamer had. Deze 8 Daagse reis mag je helemaal zelf invullen. Genoeg te doen met al je entree bewijzen! En natuurlijk heb je een auto tot je beschikking zodat je het hele eiland rond kan gaan. “Wie zegt Lanzarote, die zegt Cesar Manrique…”

 • Cesar Manrique
 • Haria Museum Foundation
 • Timanfaya National Park
 • James del Agua
 • Cueva de los Verdes
 • Mirador del Rio
 • Cactus Garden
 • Bijzondere overnachtingen
Cesar Manrique Lanzarote

Cesar Manrique

Deze reis is een ontdekkingsreis op Lanzarote. We laten je alles zien aangaande Cesar Manrique en Lanzarote. Deze twee namen zijn zo met elkaar verbonden dat je er niet omheen kunt.
Deze man is een kunstenaar, een levensgenieter, een bouwer, een man met pornografische gedachtes, en vooral een man, die Lanzarote heeft gemaakt zoals het nu is! Cesar Manrique is het symbool voor het eiland. Deze unieke man is op 73 jarige leeftijd in 1992 gestorven bij een tragisch auto ongeluk. Maar wat hij heeft achtergelaten op dit eiland is uniek!
Je verblijft in de typische stijl van Cesar Manrique. Hij had hier zijn eigen kamer wanneer hij aan het werk was met dit huis. Deze week word je in de watten gelegd door de alleraardigste eigenaar die ik ken.
Je krijgt de zeven entreebewijzen die in de reis zitten. daarnaast hebben we bij deze reis een hele hoop extra informatie die je mee gaat krijgen in ons draaiboek.
En natuurlijk zit er een auto bij. Anders kom je niet ver………

Inclusief

 • De prijs is o.b.v. 2 personen
 • Reisduur: 8 dagen
 • Autoklasse A
 • Verblijf in een luxe Rural Hotel met zwembad en ontbijt
 • Entree Montañas del Fuego Timanfaya
 • Entree Cesar Manrique museum Haría
 • Entree Jameos del Agua/Cuevos de los Verdes
 • Entree Cactus Garden
 • Mirador del Rio
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €195,00
 • Combineren met activiteiten
 • Mogelijkheid om langer te verblijven op Lanzarote

Onze bijzondere Accommodatie

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

programma

Het programma

1, Aankomst in Arrecife
Bij aankomst op Lanzarote staat een transfer klaar. Die brengt je naar het noordelijkste kustplaatsje Órzola waar je overnacht in een eenvoudige maar nette accommodatie. Geniet ‘s avonds van de gezellige sfeer van restaurantjes aan de haven. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wil kopen voor de volgende dag. De volgende ochtend nuttig je je ontbijt op een terras aan zee, waarna je vlak bij de haven aan je wandeling start.

2, Vertrek Órzola naar Haría – 12km
Het Noorden van Lanzarote is het groenste, en vaak meer bewolkt dan het zuiden. Vanuit Órzola vertrek je dwars door het gebergte richting Haría. Onderweg is het echt genieten van de mooie uitzichten en we passeren leuke dorpjes. Zoals het dorpje Máguez, een vredig dorpje met authentieke Canarische bouwstijl.

Haría is de eerste stopplaats en heeft een gezellige dorpskern. Het was tevens de woonplaats van de plaatselijk welbekende César Manrique. Een man met een unieke vooruitstrevende visie over harmonie tussen mens en natuur. Het huis van Manrique is nu een museum, dat je tegen betaling kunt bezoeken.

3, Vertrek Haría naar Teguise – 15 km
Na een stevig ontbijt ga je vandaag vroeg op pad. Vandaag staat naast het flinke aantal kilometers, ook de overbrugging van het hoogste punt van het eiland op het programma, de Peñas del Charce. Over het massief bij Famara gaat de route verder richting Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote.

In het knusse authentiek gebleven Teguise is er tijd om wat te eten en te drinken of even rond te kijken.

4, Vertrek Teguise naar San Bartolomé – 12 km
Vanuit Teguise loop je naar San Bartolomé door agrarisch gebied met her en der wat witte huisjes over het landschap uitgestrooid. Dit was in het verleden dé graanschuur van het eiland. Het is een relatief vlakke route en al vroeg in de middag kom je aan in San Bartolomé waar je bij een bakkertje een broodje of taartje kunt nuttigen en in de supermarkt nog de nodige inkopen kunt doen.

5, Rustdag
Je mag deze dag naar eigen behoefte besteden en als je wil, kun je deelnemen aan een wijnproeverij. De liefhebber van Cesar Manrique zou vandaag zijn huis kunnen bezichtigen.

6, Vertrek San Bartolomé naar Yaiza – 22 km
Een flinke wandeling vandaag, maar de mooiste vinden wij persoonlijk. Vanuit San Bartolomé loop je tussen de vulkanen door. Onderweg passeer je het dorp Montaña Blanca, genoemd naar de gelijknamige berg. Als het weer helder is zie je Fuerteventura liggen.

Op Fuerteventura bieden wij ook een meerdaagse camino hiking aan. Fuerteventura verschilt echter van Lanzarote; die route is langer, heeft meer hoogtemeters en loopt door onherbergzamere en desolatere gebieden dan die van Lanzarote. Maar dat even terzijde.

Na La Asomada komen we meteen in een overgang van het droge gebied naar het wijngebied La Geria. Spectaculair mooi hoe de druiven hier kilometers groeien in de voor het eiland typische kuiltjes. Het Timanfaya gebergte zie je ook mooi liggen met de verschillende rode kleurschakeringen. Een groot gedeelte van het gebergte is beschermd natuurgebied en afgeschermd voor toeristen. Je hebt alleen toegang met een bus of gids. Misschien dat je onderweg nog wat kamelen tegenkomt die de rondjes maken met toeristen. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en verwerking van de Aloë Vera, dan is hier tevens een museum.

En dan kom je aan in Yaiza. Een leuke accommodatie waar je ‘s avonds kan genieten van de stilte. Yaiza heeft een bijzonder leuke dorpskern, aan de oostkant van de dorpskern ligt het leuke Artesania centrum. Wil je smullen van Tapas, dan kun je hier terecht.

7, Vertrek Yaiza naar Playa Blanca – 17 km
De laatste dag. Je loopt naar Las Breñas door wat ruiger gebied. Keien en kiezels, op en af klauteren. In de verte zie je rechts van de route de zoutpannen (de Salinas Janubio) van het eiland liggen. In Las Breñas kun je nog even genieten van een kopje koffie of wat anders. Je gaat het laatste stuk lopen door een lang vlak stuk. In de verte zie je Playa Blanca liggen, maar het is nog best een eind. Waarschijnlijk zie je op deze vlakte geitenhoeders met hun geiten rondlopen. Hier op deze vlakte kan het behoorlijk warm zijn en er is geen beschutting van schaduw!

Playa Blanca komt dichterbij en eenmaal aan de rand van de stad wandel je door naar het eindpunt van deze camino. Die ligt in het centrum bij de oude haven.

Misschien moe, maar hopelijk zeer voldaan en trots op het volbrengen van deze avontuurlijke wandeltocht, heb je nog een dag de tijd om bij te komen en te relaxen.

8, Terugreis
Aan het einde van de reis word je weer afgezet op het vliegveld van Arrecife. Mocht je op eigen gelegenheid nog langer willen blijven, eventueel gebruikmakend van onze accommodaties of activiteiten dan is er vanuit Playa Blanca een busverbinding naar het vliegveld van Arrecife.

Transfers

Vliegveld, bagage, naar de accommodatie wanneer het nodig is.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 80 km
Accommodaties met ontbijt
Wijnproeverij
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles (Goodiebag)
Reisgarantie STO

Exclusief

Heen- en terugreis
Reis- en annuleringsverzekering
Alle maaltijden buiten het ontbijt
€20,00 boekingskosten
Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€195,00)

Voordelen

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Andere suggesties…