Twee of Drie Daagse Trektocht Camino Real

 90,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een drie daagse trekking (Extra)

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 90
Artikelnummer: Trekking La Palma Categorieën: ,

Tour info

Duration:
2/3 dagen, Trektocht
Transport:
Eigen gelegenheid
Tour Type:
Trektocht
SKU:
Trekking La Palma
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Ben jij toevallig al op Tenerife of La Palma, en wil je een supergave trektocht gaan maken? Dit is misschien wel jou trektocht!
Mogelijkheid voor een 2/3 daagse trektocht, maar ook een 8 daagse trektocht hoort tot de mogelijkheden.

Ben jij die stoere wandelaar die van uitdagingen houdt en geen hoogtevrees heeft? Dan ben jij de persoon die deze tocht erg leuk gaat vinden. Een deel van de Camino Real, de Koningsweg!
Diepe barranco’s, stijl naar beneden en weer naar boven? Deze noordelijk kant van het eiland kun je alleen te voet zien! Je overbrugd per dag 15 km. Maar….. hier zitten geen hoogtemeters in berekend!
Als overnachting hebben we een leuk klein huisje dat grenst aan het erg oude antieke cafeetje in het 23 inwoners tellende dorpje El tablado.Terug in de tijd, oude mannetjes zittend op een bankje om de gebeurtenissen van de dag te bespreken. De vrouwtjes zitten beschut op een pleintje…..het lijkt wel of ze aan het wachten zijn…. maar nee, dit is wat er gebeurd in het kleine dorpje. Het huisje waar je gaat verblijven is oud, maar voorzien van alle gemakken. Je krijgt een drie gangen diner in het antieke cafeetje, natuurlijk alles uit eigen tuin, en mandje met een stevig ontbijt, en als je wilt, een mandje voor onderweg. Hoe leuk is dit…..
Na je ontbijt ga je aan de tweede dag beginnen. Heftige beklimmingen en afdalingen door de spectaculaire barranco´s. Vandaag vijf in totaal. Dacht je dat je alles hebt gehad, krijg je als toetje nog de laatste barranco. Dan eindelijk kom je aan in Santa Domingo om de bus terug te nemen naar je beginpunt.

Afstand

30 km

Moeilijkheid

Moelijk

Omhoog

1791 m.

Omlaag

2061 m.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Mogelijkheid voor 8 dagen trekken
 • Barranco´s
 • La Isla Bonita
 • Bijzondere overnachting in El tablado
 • Wandeleiland bij uitstek
 • Draaiboek

Programma 1

1 | vertrek vanaf Gallegos
Je gaat met eigen vervoer of bus/taxi naar het startpunt Gallegos. Vanaf dit punt pik je de Camino Real GR130 op. Je vervolgt je route tot aan El Tablado.

Afstand: 11 km
Hoogteverschil: +986 omhoog / – 1291 omlaag

2 | Naar Santa Domingo
Na de gezellige uurtjes in het cafeetje en je heerlijke slaapplek in dit kleine dorp gaat de tocht weer verder door de volgende reeks aan barranco´s.

Afstand: 13,75 km
Hoogteverschil: +803 omhoog / – 777 omlaag

Houdt altijd rekening met het weer. Het noorden is altijd meer bewolkt en regenachtiger dan de rest van het eiland. Pas altijd goed op, en ben altijd voorbereid!

Programma 2

Dag 1 Aankomst El Tablado.
Lekker diner.

Dag 2 Gallegos El Tablado
Goed ontbijt en vertrek per bus naar vanaf El Tablado naar vertrekpunt Gallegos. Vanaf Gallegos pak je de Camino Real GR130 op om naar El Tablado te lopen. Na aankomst lekker drie gangen diner en tweede overnachting.

Afstand: 19,9 km
Hoogteverschil: +986 omhoog / – 1291 omlaag

Dag 3 La Zarza El tablado
Wederom na een goed ontbijt de bus om 10 uur naar La Zarza. Vanuit La Zarza loop je weer richting El Tablado.

Afstand: 11 km
Hoogteverschil: +229 omhoog / – 600 omlaag

Bus Guagua van El Tablado gaat alleen doordeweeks om 10 uur. Buiten zon en feestdagen. Houdt hier rekening mee!

 

Inclusief

 • Reisduur: 2/3 dagen / 1/2 nachten
 • Hikingtocht over 30 km
 • Accommodatie met ontbijt en 3 gangen diner
 • Draaiboek met tips
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden tenzij staat aangegeven
 • €20,00 boekingskosten
 • Bustransfers

Onze bijzondere accommodatie

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • La Gomera, Tenerife

  Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

   1.295,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer
 • Gran Canaria

  8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Gran Canaria

   995,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, bagagevervoer
 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer