Rondreis La Palma Inclusief Auto

 950,00

Vertrek alleen op vrijdag!

Discount:
Vertrek:
 • Ik reis alleen en betaal toeslag

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 950.00
Artikelnummer: La Palma-P2 Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Rondreis, Wandelreis
Transport:
Inclusief auto, Excursie
Tour Type:
Wandel & Cultuurreis
SKU:
La Palma-P2
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Rondreis door La Palma

Wij willen je La Palma laten zien! Wie zijn ze en wat doen ze. Buiten dat La Palma een echt wandeleiland is, heeft het als Canarisch Eiland ook een eigen karakter. Een trots volk! Het eiland leeft van de bananenplantages, de Palmalese wijnen, de rum, en de Sigaren die ze roken. Tegenover de andere bekendere Canarische Eilanden, is dit eiland zoals Friesland tegenover Nederland. Een eiland “apart” tussen de rest. Jij gaat met je auto op pad, en je bepaald je eigen ritme met alles wat je van ons meekrijgt.

Wat ga je de komende 8 dagen doen? De Palmeros leren kennen, het eiland verkennen, de verschillende klimaten op La Palma, je gaat de hoogte in, en wel 2426 meter hoog! Je gaat met een gids op pad, en wel twee dagen!. Een boeiende 8 daagse reis waar je veel herinneringen aan gaat krijgen.

Je overnacht in het Parador hotel inclusief ontbijt, en je krijgt een rustig gelegen appartement op basis van logies met uitkijk op zee in het zuidwesten van La Palma

 • Reis op maat samengesteld
 • La isla Bonita
 • Top 5 steilste eiland ter wereld
 • Inclusief auto Klasse A
 • Venezolaanse  & Cubaanse invloeden
 • Groen eiland
 • Nieuwe vulkaan de Tajogaite

1 |  Aankomst in Op La Palma
Als je op het vliegveld van La palma aankomt, staat er een huurauto voor je klaar. op een klein half uurtje is je mooie super deluxe accommodatie waar je de eerste paar dagen zult verblijven.

2| Noordtour

Met je eigen auto ga je op bezoek bij, San Andres, La Aldea Rum, Charco Azul, en de waterval van Los Silos waar  floraliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Je begint met een indrukwekkend uitzicht op groene hellingen en steile kliffen vanaf de Mirador de La Montaña.  Vervolgens rijd je naar het natuurgebied Los Tilos dat bekend staat om zijn regenwoudachtige uitstraling met varens en laurierbomen. Vanuit het pittoreske San Andres wandel je rond en kan je we naar Puerto Espindola en Charco Azul met z’n natuurlijke zwembaden. Je bezoekt hier de Ron Aldea distilleerderij waar op traditionele wijze rum wordt gemaakt van suikerriet.

Je krijgt van ons alle informatie voor deze zelfgeleide toer.

3| Los Muchachos Excursie met gids

Gedurende deze bus excursie naar El Roque de los Muchachos bezoeken we ook het Observatorium; ongetwijfeld de beste bus excursie van La Palma. We gaan naar het hoogste punt van de La Palma, stoppen op enkele uitzichtspunten en ook een bezoek aan één van de telescopen.  We klimmen langzaam omhoog door de hellingen aan de oostkant van het eiland, genietend van espectaculaires uitzichten van Santa Cruz van La Palma en van de verschilllende vegetaties. We komen op een hoogte van 2000 meter.
De kanarische denneboom groeit hier niet meer vanwege de hoogte. En maakt plaats voor de sub Alpiense vegetatie van het eiland. Bijvoorbeeld in de zomer, planten zoals Tajinasten die overheersen op de weg van de hellingen en de toppen van het eiland richting het hoogste punt van het eiland.

Eénmaal boven, genieten we van de dimensies van La Caldera de Taburiente, een enorme erosieve depressie, de enige in Europa, totdat we aankomen in El Roque de Los Muchachos (2426m), waar we verrast worden met ongelooflijke, onvergelijkbare en adembenemende uitzichten. Er is tijd om een aantal uitkijkspunten te kunnen bezichtichen op de Top van het eiland. Eénmaal aangekomen in de buurt van het Observatorium, gaan we naar binnen van één van de telescopen van Roque de Los Muchachos, een uniek en heel speciaal bezoek. Na het bezoek van de Observatorium is er tijd om naar het hoogste punt van het eiland te gaan. De uitkijkspunten vanaf hier zijn ongeloofijk, met zicht naar andere eilanden, gelegen aan de zuidkant van La Palma en natuurlijk niet te vergeten de ongelooflijke zee van wolken die er soms vanaf daar te zien is.

Dag 4| Cumbre Vieja – Tajogaite Excursie met gids

De uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja, Tajogaite, vormt de laatste uitbarsting binnen de reeks historische vulkanen op het eiland La Palma. De vulkaan heeft voor veel gezorgd. Na het coronatijdperk kreeg La Palma te maken met een vulkaanuitbarsting die 80 dagen heeft geduurd.  Deze wandeling naar de vulkaan Cumbre Vieja – Tajogaite zal je niet onverschillig laten!
Het pad waarlangs de route loopt is nieuw, het is zo mogelijk gemaakt dat zowel toeristen als locals die de vulkaan Cumbre Vieja willen bezoeken die mogelijkheid krijgen, alleen met lokale bedrijven. Ze zullen altijd begeleid moeten worden door gidsen die speciaal voor dit parcours zijn opgeleid, aangezien deze route binnen de uitsluitingszone loopt. Je  mag aansluiten bij onze groep en bezoekt de CUMBRE VIEJA KRATER, een eenvoudige wandelroute van in totaal 5,2 km die ons dichter bij ongeveer 300 meter van de nieuwe vulkaan brengt.

Afstand: 5 km – Up 183 mt/Down 183 mt

Dag 5 | Cascade de Colores

Met je auto ga je in deze overgangsdag eerst naar één van de belangrijkste plekken van het Nationale Park, “La Cascada de Colores”, de gekleurde waterval. Gedurende de wandeling verandert het tafereel, de omgeving van de rotsen, de uitzichten en de vegetatie zijn anders.
Meerdere malen balanceer je met een wandelstok over de stenen in de rivierbedding. Door de erosie heeft het water hier indrukwekkende basaltformaties blootgelegd, kussenlava in verschillende scharkeringen, die miljoenen jaren geleden uit het binnenste van de aarde omhoog zijn gedrukt. Je volgt de stroom totdat het water bij de Taburiente voegt, deze plek heet Dos Aguas, twee wateren, waar de twee rivieren tesamen komen. Hier hebben we de Barranco de las Angustias bereikt.

Afstand: 11,7 km – Up 932 mt/ Down 932 mt

Dag 6| Vrije dag

Optioneel kan je kiezen om een vrije dag in te lassen. Ben je een bezige bij, dan is het leuk om naar Faro Fuencaliente te gaan waar de mooie gekleurde zoutpannen liggen. Of je kiest ervoor om een rondwandeling te maken tussen de vulkanen.

Dag 7| Piratenbaai en de Drakenbloedboom

Op eigen gelegenheid rijdt je naar het Noordwesten van La Palma. Vandaag staat de Piratenbaai op het programma, een must see op La Palma. Rijdt tot je niet meer verder kunt en parkeer je auto. Je daalt al wandelend af naar de baai, waar oude pitatenhuisjes zich in de rotswand hebben genesteld. Het stijgingspercentage is teveel omhoog om dat lopend te doen.

Drakenbos met de grotwoningen.
Even verder noordwaarts ga je een wandeling beleven die je niet vaak zult meemaken. Een bos met de drakenbloedbomen waar een hippie cultuur zich in de grotten hebben gevestigd. De rondwandeling zit in je informatiepakket.

Afstand: 4 km – Up 237 mt/ Down 237 mt

8| Vertrek

Je levert de auto in bij de luchthaven en je neemt een mooie ervaring mee naar huis.

Inclusief

 • Twee accommodaties Luxe Parador en appartement
 • 8 daagse reis
 • Autohuur klasse A
 • Zelfgeleide tour Cascade de Colores
 • Excursie dag met gids Los Muchachos
 • Excursie dag Cumbre Vieja met gids Tajogaite
 • Zelfgeleide tour met Botanisch Noorden met route en beschrijving
 • Zelfgeleide tour Het Wilde noorden, Pirate Bay en Drakenbos met GPX
 • Zelfgeleide Wandeling Vulkaanroute met GPX
 • Draaiboek met programma
 • Whatsapp ondersteuning
 • STO Garant

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het programma
 • Boekingskosten €20,00

Verblijf in onze bijzondere accommodatie´s

Doordat we gebruik maken van unieke accommodaties kunnen de foto´s afwijken. We maken altijd gebruik van gelijkwaardige accommodaties

Parador op basis van Logies & Ontbijt

Appartement op basis van Logies

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven of haven
Ferry Los Cristianos El Hierro (retour)
GR131 Camino de la Virgin met gids
2 Bijzondere wandelexcursies met gids
1 Bijzondere excursie naar een Bodega
Accommodatie met ontbijt&diner (half pension)
Lunch bij Las Puntas
Transfer naar vertrekplaatsen + Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Heen- en terugreis
Reis- en annuleringsverzekering
Alle maaltijden buiten het programma
€20,00 boekingskosten
Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Mogelijkheid

Als je niet graag met een groep reist, is het natuurlijk mogelijk om op eigen gelegenheid te wandelen.
Wil je deze tocht individueel lopen, kijk dan eens bij de pakketreizen GR131 Individueel.

Andere suggesties…