Exploring La Palma Inclusief auto & Excursies

 1.150,00

Vertrek alleen op vrijdag van Amsterdam.

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een 1-persoonskamer

  Ik wil graag Half Pension

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 1150.00
Artikelnummer: La Palma-P1 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Rondreis, Wandelreis
Transport:
Inclusief auto, Excursies, Luxe hotel
Tour Type:
Wandelreis
SKU:
La Palma-P1
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Exploring La Palma met de vrijheid van een auto en 3 dagen met onze gidsen op pad.

Met dit programma willen we een zo breed mogelijke visie geven op het eiland La Palma: de geschiedenis, de diversiteit aan landschappen en de ecosystemen. De tradities, de Zuid-Amerikaanse cultuur op dit eiland, en de locale producten zoals de rum, sigaren en de wijn. Tijdens deze reis ga je overnachten op een van de mooiste exclusieve accommodatie van La Palma. Alles op basis van logies met ontbijt. Je bepaalt grotendeels zelf de invulling van de dag. Dit is niet alleen heel erg leuk maar een goede manier om La Palma te ervaren.
Als hoogtepunten krijg je een begeleidde tour naar de nieuwe vulkaan de “Tajogaite”, de begeidde tour naar Roque de la Muchachos en je gaat samen met onze gids naar Caldera de Taburiente.

Bij aankomst op het eiland staat de auto al voor je klaar en met een volle map met informatie rijd je meteen naar je sfeervolle accommodatie. Alles is geregeld en je kunt direct op pad. Op La Palma valt onuitputtelijk veel te beleven en te ontdekken. Wij gaan voor je zorgen dat je alle leuke plekjes op dit mooie eiland gaat zien. Van ons krijg je een bezoek aan de sigarenindustrie cadeau.

 • Reis op maat samengesteld
 • La isla Bonita
 • Top 5 steilste eiland ter wereld
 • Inclusief auto Klasse A
 • Venezolaanse  & Cubaanse invloeden
 • Groen eiland
 • Nieuwe vulkaan de Tajogaite

1 |  Aankomst in Op La Palma
Als je op het vliegveld van La palma aankomt, staat er een huurauto voor je klaar. Op een klein half uurtje is je mooie super deluxe accommodatie waar je een week zult verblijven.

2 | Caldera de Taburiente (Begeleide excursie)

We zijn aangekomen in het hart van ons Nationale Park Caldera de Taburiente, en worden omhelst door indrukwekkende verticale rotswanden, waar je kunt genieten van een landschap met diepe kloven. We gaan via de “Reventon” dalen en komen langs de heilige Roque Idafe, de grote rots aan wiens voet de oerinwoners, de Benahoaritas, hun goden offers brachten. Na iets meer dan 1 km intensief dalen komen we aan op de bodem van de kloof.
We gaan naar één van de belangrijkste plekken van het Nationale Park, “La Cascada de Colores”, de gekleurde waterval. Gedurende de wandeling verandert het tafereel, de omgeving van de rotsen, de uitzichten en de vegetatie zijn anders.
Meerdere malen balanceren we met een wandelstok over de stenen in de rivierbedding. Door de erosie heeft het water hier indrukwekkende basaltformaties blootgelegd, kussenlava in verschillende scharkeringen, die miljoenen jaren geleden uit het binnenste van de aarde omhoog zijn gedrukt. We volgen de stroom totdat het water bij de Taburiente voegt, deze plek heet Dos Aguas, twee wateren, waar de twee rivieren tesamen komen. Hier hebben we de Barranco de las Angustias bereikt.

Afstand: 16 km – Up 100 mt/Down 850 mt
Duur: 6 uur

Dag 3| Kleine Vulkaanroute

Op eigen gelegenheid rijdt je naar de parking bij Refugio El Pilar waar je een hele mooie wandeling tussen de vulkanen staat te wachten.

Deze wandeling is één van de onvergetelijke en essentiële voor wandelaars. Het is een spectaculaire wandeling over de kam van de Cumbre Vieja door een bizarre lavalandschap, dat in de loop der tijd door ontelbare vulkanen gebouwd is. Waar we ook kijken zie je vulkaankraters en als het weer het toelaat zijn er vergezichten van de eilanden El Hierro La Gomera en Tenerife.

Afstand: 15 km – Up 720mt/Down 720 mt

Dag 4| Cumbre Vieja – Tajogaite (Begeleide excursie)

De uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja, Tajogaite, vormt de laatste uitbarsting binnen de reeks historische vulkanen op het eiland La Palma. De vulkaan heeft voor veel gezorgd. Na het coronatijdperk kreeg La Palma te maken met een vulkaanuitbarsting die 80 dagen heeft geduurd.  Deze wandeling naar de vulkaan Cumbre Vieja – Tajogaite zal je niet onverschillig laten!
Het pad waarlangs de route loopt is nieuw, het is zo mogelijk gemaakt dat zowel toeristen als locals die de vulkaan Cumbre Vieja willen bezoeken die mogelijkheid krijgen, alleen met lokale bedrijven. Ze zullen altijd begeleid moeten worden door gidsen die speciaal voor dit parcours zijn opgeleid, aangezien deze route binnen de uitsluitingszone loopt. Je  mag aansluiten bij onze groep en bezoekt de CUMBRE VIEJA KRATER, een eenvoudige wandelroute van in totaal 5,2 km die ons dichter bij ongeveer 300 meter van de nieuwe vulkaan brengt.

Afstand: 5 km – Up 183 mt/Down 183 mt

5| Vrije dag

Dit is even een relaxdag, niks moet…..Wil je toch wat gaan ondernemen? Tip, bezoekje aan het sigarenmuseum.

6| Noordtour

Met je eigen auto ga je op bezoek bij, San Andres, La Aldea Rum, Charco Azul, en de waterval van Los Silos waar  floraliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Je begint met een indrukwekkend uitzicht op groene hellingen en steile kliffen vanaf de Mirador de La Montaña.  Vervolgens rijd je naar het natuurgebied Los Tilos dat bekend staat om zijn regenwoudachtige uitstraling met varens en laurierbomen. Vanuit het pittoreske San Andres wandel je rond en kan je we naar Puerto Espindola en Charco Azul met z’n natuurlijke zwembaden. Je bezoekt hier de Ron Aldea distilleerderij waar op traditionele wijze rum wordt gemaakt van suikerriet.

Je krijgt van ons alle informatie voor deze zelfgeleide toer.

La Palma

7| Los Muchachos (Begeleide Excursie)

De route toont interessante panoramische uitzichten naar verschillende gemeentes waaronder die van Santa Cruz en Las Breñas, Los Sauces en Barlovento. Via een serpentine weg aan de oostzijde gaan we door verschillende vegetatiezones en stijgen we tot boven de wolkengrens naar het hoogste punt van het eiland Roque de los Muchachos.
De naam Roque de los Muchachos heet zo, omdat het een serie kleine bergen van ongeveer 3 meter hoog betreft, die op een groep jongens lijken. Roque de los Muchachos ligt tussen de gemeentes El Paso en Garafía. Het heeft een hoogte van 2426 meter boven de zeespiegel bereikt, waardoor La Palma na Tenerife het op één na hoogste eiland van de archipel is. Ver van de bewoonde wereld passeren we de grootste sterrenwacht van het noordelijk halfrond van vele europese landen: glanzende koepels, spiegels en telescopen. Het observatorium werd in 1985 ingewijd door de koningen van Spanje en behoort tot het Instituut voor Astrofysica van de Canarische Eilanden. Deze excursie wordt begeleid door onze gids en je wordt vlakbij de accommodatie per busje opgehaald.

Afstand: 6 km – Up 150 mt/Down 300 mt

8| Vertrek

Je levert de auto in bij de luchthaven en je neemt een mooie ervaring mee naar huis.

Inclusief

 • 8 Dagen La palma
 • 7 Overnachtingen in een exclusieve accommodatie
 • Inclusief ontbijt
 • Auto Klasse A
 • Begeleidde tour naar de nieuwe vulkaan de Tajogaite
 • Begeleidde tour naar Los Muchachos
 • Begeleidde tour naar Taburiente
 • Draaiboek met de mooiste plekjes op La Palma, incl. wandelingen.
 • STO Garant
 • Whatsapp ondersteuning

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het programma
 • Boekingskosten €20,00

Optioneel:

 • Combineren met andere activiteiten
 • Half Pension (Optioneel)
 • Andere prijsklasse accommodatie
 • Meerdere dagen bijboeken

Verblijf in onze bijzondere accommodatie o.b.v. Logies & Ontbijt

IN DE VOETSPOREN VAN DE VULKAAN CUMBRE VIEJA

19 September 2021 markeerde een voor en na op het eiland La Palma. We bezoeken het uitkijkpunt aan de Tajuya-kerk, vanwaar de vulkaan het best te zien is. Ongelooflijk spectaculair hoe dit bijzonder natuurgeweld de fysionomie van het landschap veranderd heeft na 84 dagen intense activiteit. Vervolgens rijden we verder naar een plek zo dicht mogelijk bij de gestolde lava en daarna richting Tazacorte,een klein pittoreske vissershaventje   Hier ontdekken we de  nieuwe lavastroken die zich aan de kust hebben gevormd Vanaf Llano de Jable is er een rondleiding door speciaal opgeleide gidsen langs een nieuw pad dat speciaal is aangelegd om in de buurt van de vulkaankegel van de Cumbre Vieja te komen
Tijdens deze lichte wandeling van ongeveer 2,5 uur, zien we verschillende controle-en meetinstrumenten die het proces momenteel nog steeds bestuderen. We verbazen ons bij het zien hoe de Canarische den opnieuw de strijd tegen catastrofes gewonnen heeft, oftewel hoe dit natuurfenomeen het hele Aridane-vallei getransformeerd heeft. Ontdek een unieke plek, geboren uit het diepste van ons eiland: de vulkaan van Cumbre Vieja.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven of haven
Ferry Los Cristianos El Hierro (retour)
GR131 Camino de la Virgin met gids
2 Bijzondere wandelexcursies met gids
1 Bijzondere excursie naar een Bodega
Accommodatie met ontbijt&diner (half pension)
Lunch bij Las Puntas
Transfer naar vertrekplaatsen + Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Heen- en terugreis
Reis- en annuleringsverzekering
Alle maaltijden buiten het programma
€20,00 boekingskosten
Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Mogelijkheid

Als je niet graag met een groep reist, is het natuurlijk mogelijk om op eigen gelegenheid te wandelen.
Wil je deze tocht individueel lopen, kijk dan eens bij de pakketreizen GR131 Individueel.

Andere suggesties…