Roque de los Muchachos

 42,00

Naar de hemel van La Palma
Op de hoogste top van La Palma, de Roque de Los Muchachos (2.426 m) geniet u een onvergetelijk en prachtig panoramisch uitzicht. De wolkenzee is hier een uniek schouwspel. De lucht op La Palma is ZO helder en schoon dat deze plek één der beste locaties ter wereld is om de sterrenhemel te bestuderen. DÉ plek voor een sterrenwacht!

Vanaf de Mirador del Roque de Los Muchachos nemen we de GR-131, ook bekend als “El Bastón”, grenzend aan de top van de Caldera de Taburiente National Park.
De route begint met een opmerkelijke oneffen pad maar neemt beetje bij beetje af wanneer we in de buurt van de telescopen komen.  Hier observeren we  deze eigenaardige wetenschappelijke infrastructuren.
We  genieten indrukwekkende diepte- en vergezichten  in het hart van de Caldera de Taburiente, een van de grootste erosiekraters en geologische juwelen ter wereld.
Al wandelend raak je niet uitgekeken op de verscheidenheid van vegetatie zoals ceders, codeso’s, bezems, topgedachten en tajinastes.
In de lente staan deze wondermooie gigantische  tajinastes in bloei, een lust voor het oog!  Het pad kruist een basaltische stenen muur, de Muur van Roberto, protagonist van een unieke legende.
Ten noorden van de Caldera de Taburiente geven de vulkanische rotsen een onwerkelijk aspect aan het landschap: we zijn in de Mirador de Los Andenes, van waaruit je bijna in zijn geheel het kanaal van de Barranco de Las Angustias kunt zien.
Vanaf hier loopt het pad kronkelend langs de verschillende obstakels die de orografie van de plaats ons biedt om de Pico de La Cruz te bereiken, een punt dat ons op heldere dagen in staat stelt om El Hierro, La Gomera en Tenerife te zien. Wat een geschenk is het om naar de  hemel van La Isla Bonita te wandelen, want La Palma is veel meer dan een vulkaan.

Neem voor het boeken even contact met ons op via het contactformulier of tel: 0614583173.

  • 7 Km
  • 150 Hm. omhoog
  • 200 Hm. omlaag
  • Moeilijkheid 2
  • Vrijdag

De moeilijkheidsgraden die in de specificaties van elke tour worden vermeld, verwijzen naar het volgende:
Niveau 1: Makkelijk
Niveau 2: Gemiddeld
Niveau 2,5: Veeleisend

PRIJZEN:
Prijs per rondleiding: € 42,-

Ophaalpunt:

Fuencaliente Hotel Princess/ 8:00h
Los Llanos de Aridane Estation autobuses/ 8:00h
Cancajos. Parada Bus Oficina de Turismo/ 9:00h
Cancajos. Parada Bus Bus stop Farmacia/ 9:10h
S/C La Palma. Bus stop línea 500 (sur)/ 9:20h

 

Discount:
Vertrekdatum:
Total: 42
Artikelnummer: La Palma-A1 Categorieën: , Tags: ,

Tour info

Duration:
1 dag
Tour Type:
Wekelijks
SKU:
La Palma-A1
Location:

Special offer