Poris de Candelaria

 42,00

Tijarafe, een dorpje vol levende tradities ten noordwesten van La Palma, biedt ons de mogelijkheid om een verborgen plek van bijzondere schoonheid te ontdekken: de Porís de Candelaria.
In deze gemeente, 700 meter boven de zeespiegel, vinden we de Barranco del Jurado: hier begint onze wandeling, op zoek naar een klein paradijs dat verborgen ligt onder een indrukwekkende klif direct aan zee.

Via de PR LP 12.2 trail dalen we via een mooi aan gelegd wandelpad af richting kust. Geniet van dit fraaie uitzicht over een indrukwekkende ravijn met bijna verticale wanden die tot 620 meter hoogte kunnen reiken. We ontdekken eigenaardige geologische formaties, landbouwgebied, vogelpopulaties en interessante soorten flora. Om deze reden is het geclassificeerd als een beschermd natuurgebied.
De ravijn wordt geleidelijk smaller als we een kronkelend pad afdalen dat ons naar het strand van Jurado brengt, een kustnederzetting die vroeger diende als een zeehaven waar koopwaar binnenkwam en vertrok, vooral zout en vis.
Laat je verrassen door een prachtig uitzicht in de ravijn en de immens blauwe zee via een bochtenrijk pad terwijl we de rechteroever van de ravijn El Jurado beklimmen, vergelijkbaar met het afdalingspad.
In minder dan een half uur te voet en met zicht op de steile en abrupte westkust van het eiland, komen we aan bij deze merkwaardige natuurlijke haven, gebouwd ter ere van de Maagd van Candelaria, waar we vrije tijd zullen hebben alvorens we de terugreis starten..
Deze gigantische grot van ongeveer 50 meter hoog, de rij met witte huizen van een eeuw oud, de intens blauwe kleur van het kristalhelder water van de zee en de rust maakt van dit alles een  magische plek…Welkom in de Porís de Candelaria.
Hier staat de tijd stil. Hier ben je sprakeloos.
Onze zoektocht naar het kleine paradijs is voorbij.

Neem voor het boeken even contact met ons op via het contactformulier of tel: 0614583173.

  • 7 Km
  • 50 Hm. omhoog
  • 700 Hm. omlaag
  • Moeilijkheid 2
  • Vrijdag

De moeilijkheidsgraden die in de specificaties van elke tour worden vermeld, verwijzen naar het volgende:
Niveau 1: Makkelijk
Niveau 2: Gemiddeld
Niveau 2,5: Veeleisend

PRIJZEN:
Prijs per rondleiding: € 42,-

Ophaalpunt:

Fuencaliente Hotel Princess/ 7:45h
Cancajos. Bus stop Oficina de Turismo/ 8:45h
Cancajos. Bus stop Farmacia/ 8:55h
S/C La Palma. Bus stop línea 500 (sur)/ 9:05h
Los Llanos de Aridane. Estación autobuses/ 9:45h

Discount:
Vertrekdatum:
Total: 42
Artikelnummer: La Palma-A2 Categorieën: , Tags: ,

Tour info

Duration:
1 Dag
Transport:
Wandeling met gids
Tour Type:
Dagexcursie
SKU:
La Palma-A2
Location:

Special offer