Cubo de la Galga

 42,00

Het eeuwenoude bos van de Cubo de la Galga in Puntallana is een waardevolle natuurlijke schat. Na een bezoek aan dit gebied begrijp je waarom La Palma bekend staat als het Groene Eiland.
Bent u wandel- en natuurliefhebber, dan mag u deze route niet missen. Ontdek het weelderige laurierbos waarvan de oorsprong teruggaat tot de Tertiaire periode. Begrijpelijk dat u versteld staat van de bladrijkheid want dit bos werd meer dan 20 miljoen jaren geleden geboren.

Hier is de  groene kleur de protagonist, we bewonderen plantensoorten  zoals laurierbomen, lindebomen, viñátigos, barbusanos en ongelooflijke grote varens.  Hier voelt u zich ongetwijfeld “één” met de natuur!
We wandelen langs gebieden waar de luchtvochtigheid merkbaar hoger is en het zonlicht nauwelijks aankomt.  Een uniek gebied om nooit te vergeten!
Nadat we ons hebben ondergedompeld in de “Cubo de La Galga”, stijgen we naar de Mirador de Somada Alta, op 900 meter. Na een matige inspanning wordt u beloond met een fraai uitzicht op het dorpje San Adrés y Sauces en op heldere dagen ziet u zelfs de naburige eilanden Tenerife en La Gomera liggen.
In het laatste deel van onze wandeling bezoeken we het kleine gehuchtje van de Mirador de San Bartolomé, gelegen tussen de ravijnen van Nogales en La Galga.  Mirador de La Montaña beter bekend als de Salto del Enamorado, tevens een indrukwekkende plek om s nachts een van de mooiste   sterrenhemels te spotten.
Deze plek biedt een ongeëvenaard panoramisch uitzicht op de gemeente met agrarische traditie en een deel van de oostelijke helling van La Palma.Korte beschrijving van deze interessante route:  bergen bedekt met een groene mantel, imposante ravijnen die samensmelten met de oceaan, kliffen… plus een origineel standbeeld dat herinnert aan de lokale legende van Salto del Enamorado.

Neem voor het boeken even contact met ons op via het contactformulier of tel: 0614583173.

  • 7 Km
  • 300 Hm. omhoog
  • 300 Hm. omlaag
  • Moeilijkheid 2
  • Dinsdag

De moeilijkheidsgraden die in de specificaties van elke tour worden vermeld, verwijzen naar het volgende:
Niveau 1: Makkelijk
Niveau 2: Gemiddeld
Niveau 2,5: Veeleisend

PRIJZEN:
Prijs per rondleiding: € 42,-

Ophaalpunt:

Fuencaliente.Hotel Princess/ 8:00h
Cancajos. Bus stop Oficina de Turismo/ 9:00h
Cancajos. Bus stop Farmacia/ 9:10h
S/C La Palma. Bus stop línea 500 (sur)/ 9:20h
Los Llanos de Aridane. Estación autobuses/ 8:00h

Discount:
Vertrekdatum:
Total: 42
Artikelnummer: La Palma-A3 Categorieën: , Tags: ,

Tour info

Duration:
1 Dag
Transport:
Wandeling met gids
Tour Type:
Dagexcursie
SKU:
La Palma-A3
Location:

Special offer