Trektocht Lanzarote & La Graciosa Inclusief Bagagevervoer

 945,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een kamer alleen

  Meerdere opties

  Ik doe een donatie aan Trees for All

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 945.00
Artikelnummer: Lanza-P4 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 dagen, Trektocht
Transport:
Transfers, bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
Lanza-P4
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Lanzarote & La Graciosa Inclusief Bagagevervoer

Ben jij een wandelaar die graag individueel een trektocht wil gaan maken? Of misschien met je eigen groepje? Dan is deze 8 daagse trektocht wel een hele leuke reis. Je wandelt over twee eilanden, Lanzarote & La Graciosa. Van ons krijg je een dag onze gids José cadeau. Deze gids vertelt je alles wat je moet weten over Lanzarote en gaat een dag met jou het Timanfaya gebergte in. Je kunt aan hem alles vragen wat je zou willen weten over beide eilanden. Vulkanen, Druivengaarden, Bodegas en Lavatunnels.Deze reis is een trektocht vanaf het zuiden naar het noorden van Lanzarote, met een bezoek aan het eiland La Graciosa.

Lanzarote
 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Individueel op pad
 • Lopen door de druivenvelden
 • Tussen de vulkanen
 • Bijzondere overnachtingen
 • Terug in de tijd op La Graciosa
 • Timanfaya

1| Aankomst in Arrecife
Transfer naar de accommodatie in Playa Blanca, in het zuiden van het eiland. Je verblijft in een appartement, 10 minuten lopen van het strand en het centrum van Playa Blanca.

2| In het hart van de vulkanen – 12km
Het nationaal park “Timanfaya” is als een openlucht museum met talloze vulkanen. Door uitzonderlijke klimatologische omstandigheden is dit door de eeuwen heen in tact gebleven. Het is alsof het gisteren gebeurd is. De aarde is er zelfs nog warm! Met een enthousiaste gids loop je door dit beschermde gebied met kraters, vulkanische kanalen en zeeën van lava! Het vertrekpunt van deze wandeling staat in je draaiboek.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 300 omlaag

3| Los Ajaches, van Playa Blanca tot Yaiza 21 km
Wandeling in het hart van de Ajaches, deze oude vulkaanketen is het eerst gevormde deel van het eiland. Je vertrekt vanaf Playa Blanca naar het dorpje Fémes. Met een geweldig uitzicht over Playa Blanca en Fuerteventura. Vervolgens verder omhoog naar La Atalaya de Fémes, een van de hoogste delen van het eiland (609 m). Via het prachtige pad op de top, met een geweldig uitzicht over het zuiden van het eiland en het nationale park, daal je af naar Yaiza waar je in een comfortabele kleinschalige hotelito verblijft.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: 424 omhoog 501m. /  653m.

4| De vallei van La Geria, de wijngaard, van Yaiza tot La Florida 21 km
Vandaag wéér een uniek landschap van Lanzarote.
Eerst ga je van Yaiza naar Uga en dan kom je in de vallei van La Geria. Je bevindt je in het hart van de landbouw van Lanzarote, je moet het even doorhebben om de atypische landbouwtechnieken te begrijpen.
Het is mogelijk om de Guardilama-berg te beklimmen, in het midden van de vallei. Ongelofelijk zicht, niet alleen over de wijngaarden, maar ook over het hele eiland. Als je de wijngaarden oversteekt, ga je via de wijndorpen La Asomada en Masdache naar ​​Florida. Er zijn mogelijkheden voor wijnproeverijen tijdens de wandeling. Overnachting in een landelijke finca.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: 485 omhoog / 566 omlaag

5| Het centrum, de oude hoofdstad, het hoogste punt, van La Florida tot Haría 24 km
Het eerste deel van de wandeling vandaag gaat door een woestijn genaamd El Jable. Je doorkruist landschap bedekt met zand om Teguise de oude hoofdstad van het eiland te bereiken. Een dorp met 600 jaar geschiedenis.
Vanaf Teguise ga je naar Peñas del Chache, het hoogste punt van het eiland, op de top van de Famara-klif, met een geweldig panoramisch uitzicht. Je eindigt de dag met een afdaling naar het mooie dorpje Haría, in de vallei van de 1000 palmen. Overnachting in landelijk huis.

Afstand: 24 km
Hoogteverschil: 482 omhoog / 462 omlaag

6| Het noorden, van Haría tot Orzola
Prachtige wandeling in het meest vochtige deel van het eiland. De vulkaan La Corona ligt op de hoogte van de Famara-kliffen.  Je passeert het dorp Maguez, loopt langs La Corona  en daalt af naar Orzola. Het noordelijkste dorp op Lanzarote, waar je op de laatste dag de boot neemt naar La Graciosa. Je overnachting is in Orzola.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: +179 omhoog / 459 omlaag

Dag 7: La Graciosa 21 km of 9 km
La Graciosa
is een heel vreemde plek waar de tijd stopt, waar mensen leven volgens het ritme van de getijden.
Je kunt kiezen uit twee routes. Beide geweldig met een verscheidenheid aan zandgebieden, kustpaden en idyllische stranden met azuurblauwe zee. Een mooie plek om te snorkelen en kennis te maken met de plaatselijke vissen ten noorden of ten zuiden van het eilandje?

Afstand: 21 km of 9 km
Hoogteverschil: 200 omhoog/ 200 omlaag

Dag 8: Terug naar de luchthaven
Einde van weer een geweldige reis, waarna de eilanden Lanzarote en La Graciosa voor altijd in je hart opgenomen zijn.

Inclusief

 • De prijs is o.b.v. 2 personen
 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven
 • Bagagevervoer
 • Overtocht Ferry Lanzarote La Graciosa
 • Individuele wandeltocht over 80 km
 • Verblijf in vijf verschillende accommodaties meeste met ontbijt
 • GPX data en draaiboek van de reis
 • 1 wandeltocht met een deskundige gids
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het programma om
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €395,00
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere Accommodaties 

Omdat we kleinschalig zijn, kunnen we niet garanderen dat we altijd gebruik kunnen maken van deze accommodaties. Alle accommodaties zijn evenredig met elkaar te vergelijken!

Afstand

80/90 km

Moeilijkheid

Makkelijk/Gemiddeld

Omhoog

1695 m.

Omlaag

1700 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

programma

Het programma

1, Aankomst in Arrecife
Bij aankomst op Lanzarote staat een transfer klaar. Die brengt je naar het noordelijkste kustplaatsje Órzola waar je overnacht in een eenvoudige maar nette accommodatie. Geniet ‘s avonds van de gezellige sfeer van restaurantjes aan de haven. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wil kopen voor de volgende dag. De volgende ochtend nuttig je je ontbijt op een terras aan zee, waarna je vlak bij de haven aan je wandeling start.

2, Vertrek Órzola naar Haría – 12km
Het Noorden van Lanzarote is het groenste, en vaak meer bewolkt dan het zuiden. Vanuit Órzola vertrek je dwars door het gebergte richting Haría. Onderweg is het echt genieten van de mooie uitzichten en we passeren leuke dorpjes. Zoals het dorpje Máguez, een vredig dorpje met authentieke Canarische bouwstijl.

Haría is de eerste stopplaats en heeft een gezellige dorpskern. Het was tevens de woonplaats van de plaatselijk welbekende César Manrique. Een man met een unieke vooruitstrevende visie over harmonie tussen mens en natuur. Het huis van Manrique is nu een museum, dat je tegen betaling kunt bezoeken.

3, Vertrek Haría naar Teguise – 15 km
Na een stevig ontbijt ga je vandaag vroeg op pad. Vandaag staat naast het flinke aantal kilometers, ook de overbrugging van het hoogste punt van het eiland op het programma, de Peñas del Charce. Over het massief bij Famara gaat de route verder richting Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote.

In het knusse authentiek gebleven Teguise is er tijd om wat te eten en te drinken of even rond te kijken.

4, Vertrek Teguise naar San Bartolomé – 12 km
Vanuit Teguise loop je naar San Bartolomé door agrarisch gebied met her en der wat witte huisjes over het landschap uitgestrooid. Dit was in het verleden dé graanschuur van het eiland. Het is een relatief vlakke route en al vroeg in de middag kom je aan in San Bartolomé waar je bij een bakkertje een broodje of taartje kunt nuttigen en in de supermarkt nog de nodige inkopen kunt doen.

5, Rustdag
Je mag deze dag naar eigen behoefte besteden en als je wil, kun je deelnemen aan een wijnproeverij. De liefhebber van Cesar Manrique zou vandaag zijn huis kunnen bezichtigen.

6, Vertrek San Bartolomé naar Yaiza – 22 km
Een flinke wandeling vandaag, maar de mooiste vinden wij persoonlijk. Vanuit San Bartolomé loop je tussen de vulkanen door. Onderweg passeer je het dorp Montaña Blanca, genoemd naar de gelijknamige berg. Als het weer helder is zie je Fuerteventura liggen.

Op Fuerteventura bieden wij ook een meerdaagse camino hiking aan. Fuerteventura verschilt echter van Lanzarote; die route is langer, heeft meer hoogtemeters en loopt door onherbergzamere en desolatere gebieden dan die van Lanzarote. Maar dat even terzijde.

Na La Asomada komen we meteen in een overgang van het droge gebied naar het wijngebied La Geria. Spectaculair mooi hoe de druiven hier kilometers groeien in de voor het eiland typische kuiltjes. Het Timanfaya gebergte zie je ook mooi liggen met de verschillende rode kleurschakeringen. Een groot gedeelte van het gebergte is beschermd natuurgebied en afgeschermd voor toeristen. Je hebt alleen toegang met een bus of gids. Misschien dat je onderweg nog wat kamelen tegenkomt die de rondjes maken met toeristen. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en verwerking van de Aloë Vera, dan is hier tevens een museum.

En dan kom je aan in Yaiza. Een leuke accommodatie waar je ‘s avonds kan genieten van de stilte. Yaiza heeft een bijzonder leuke dorpskern, aan de oostkant van de dorpskern ligt het leuke Artesania centrum. Wil je smullen van Tapas, dan kun je hier terecht.

7, Vertrek Yaiza naar Playa Blanca – 17 km
De laatste dag. Je loopt naar Las Breñas door wat ruiger gebied. Keien en kiezels, op en af klauteren. In de verte zie je rechts van de route de zoutpannen (de Salinas Janubio) van het eiland liggen. In Las Breñas kun je nog even genieten van een kopje koffie of wat anders. Je gaat het laatste stuk lopen door een lang vlak stuk. In de verte zie je Playa Blanca liggen, maar het is nog best een eind. Waarschijnlijk zie je op deze vlakte geitenhoeders met hun geiten rondlopen. Hier op deze vlakte kan het behoorlijk warm zijn en er is geen beschutting van schaduw!

Playa Blanca komt dichterbij en eenmaal aan de rand van de stad wandel je door naar het eindpunt van deze camino. Die ligt in het centrum bij de oude haven.

Misschien moe, maar hopelijk zeer voldaan en trots op het volbrengen van deze avontuurlijke wandeltocht, heb je nog een dag de tijd om bij te komen en te relaxen.

8, Terugreis
Aan het einde van de reis word je weer afgezet op het vliegveld van Arrecife. Mocht je op eigen gelegenheid nog langer willen blijven, eventueel gebruikmakend van onze accommodaties of activiteiten dan is er vanuit Playa Blanca een busverbinding naar het vliegveld van Arrecife.

Transfers

Vliegveld, bagage, naar de accommodatie wanneer het nodig is.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 80 km
Accommodaties met ontbijt
Wijnproeverij
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles (Goodiebag)
Reisgarantie STO

Exclusief

Heen- en terugreis
Reis- en annuleringsverzekering
Alle maaltijden buiten het ontbijt
€20,00 boekingskosten
Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€195,00)

Voordelen

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Andere suggesties…

 • Lanzarote

  Trektocht GR131 Lanzarote Inclusief Bagagevervoer

   925,00
  8 dagen, Trektocht Transfers, Bagagevervoer
 • Tenerife

  Trektocht GR131 Tenerife

   1.050,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfers, bagagevervoer
 • Fuerteventura

  Trektocht GR131 Fuerteventura

   995,00
  12 Dagen, Trektocht Transfers, bagagevervoer
 • Lanzarote

  Lanzarote Rondreis

   1.350,00
  12 Dagen, Rondreis Inclusief auto