Individuele Reis Discover La Gomera met een Privégids

 1.120,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

Total: 1120.00
Artikelnummer: La Gomera-P2 Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 dagen
Tour Type:
Met privé gids
SKU:
La Gomera-P2
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Exclusieve rondreis op La Gomera

Je wandelt door ravijnen, over bergkammen, bossen en valleien. Je bezoekt het Nationaal Park Garajonay. Je gaat de Silbo van La Gomera ontdekken. Je gaat typische gerechten, en dranken proeven, zoals almogrote, gofio, palmhoning, guarapo of gomerón. Je gaat een boottocht maken langs kustkliffen om walvissen te spotten. Je verblijft in een luxe accommodatie op Tenerife; een appartement aan zee. Op La Gomera verblijf je in een appartement met zwembad. Op basis van vol pension.

Dit pakket is vanaf 4 personen, er is tevens ook een mogelijkheid om aan te sluiten bij een groep op bepaalde datums. Vraag dit even bij ons na. Onze gids is uitgerust met een basis EHBO-kit, aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering.

 • Alto de Jarajonay
 • Bijzondere valleien
 • Bijzondere overnachtingen
 • Wandeleiland bij uitstek
 • Demonstratie Silbo La Gomera
 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

1 | Aankomst op de luchthaven Tenerife Zuid en overtocht naar La Gomera
Transfer van de luchthaven naar de accommodatie aan zee op Tenerife.

2 | Dag 2
Transfer naar de haven van Los Cristianos. Je neemt de eerste ferry naar La Gomera.
Je begint de week in La Gomera langs een pad in het dennenbos dat je van de verborgen huizen van La Laja naar de imposante Roque de Agando brengt.
Je ontdekt de vulkanische oorsprong van het eiland en zijn geologische evolutie, die momenteel wordt gekenmerkt door erosie na 2 miljoen jaar zonder uitbarstingen, die aanleiding heeft gegeven tot diepe ravijnen, gemarkeerde bergkammen en majestueuze rotsen. Je daalt af ​​van Los Roques naar het dorp Benchijigua, met de palmbomen en de prachtige uitzichten. Vanuit dit gehucht stijg je naar Imada.
Transfer naar de accommodatie met zwembad aan zee in Valle Gran Rey.

Afstand: 10.5km
Hoogtewinst: + 1.075m / -725m
Duur: 5 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

3 | Dag 3
Je begint een wandeling die je van het groene en weelderige laurierbos, naar de warme kust in Valle Gran Rey brengt. Onderweg zul je genieten van de Jardín de Las Creces en ga je het landelijke leven van het eiland beter leren kennen via Las Hayas en Arure. Je zult ook versteld staan ​​van de spectaculaire uitzichten en landschappen van de Mirador del Santo en La Mérica. Je daalt de kolossale klif af naar La Calera en wandelt door de pittoreske straatjes tot je La Playa bereikt, waar je een duik kunt nemen.

Afstand: 15.7km
Hoogte: + 425m / -1.475m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

4 | Dag 4
Je vertrekt richting het noorden van La Gomera, een plaats van jeneverbessen en palmbomen, die erin geslaagd zijn de om op oude rotsen en steile hellingen van Vallehermoso te groeien. Je pad stijgt boven deze prachtige vallei in de richting van Roque Cano. Een grote verscheidenheid aan plantensoorten heten je welkom in Las Rosas.
Je ontdekt het belang van water op de eilanden, hoe de bergen en de passaatwinden het Canarische klimaat bepalen en de methoden die de lokale bevolking heeft gebruikt om de kostbare vloeibare schat te verkrijgen en te behouden. Je  wandelt op de rode paden in Abrante en hebt uitzicht op El Teide. Je stopt bij het National Park Visitor Centre, bij Game of Balls, waar je kijkt naar de Abrante-afgrond en zijn rode aarde. Het uitzicht op het eiland Tenerife en over Agulo is magnifiek. Je daalt af ​​langs de oude koninklijke weg van Los Pasos naar het historische centrum om de excursie van vandaag af te sluiten.

Afstand: 15.0km
Hoogtewinst: + 975m / -950m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

5 | De kust
Je begint de dag, met een ontspannen wandeling langs de kust van Valle Gran Rey. Bananenbomen, mango’s, avocado’s en andere gewassen die groeien op een steenworp afstand van zeezwembaden, het zwarte zand van de stranden en een rijk onderwaterleven.
Je begint aan een bootexcursie langs de kust met kliffen en baaitjes om walvissen en dolfijnen te spotten die door deze wateren gaan. Je kunt ook een duik nemen vanaf de boot in een van de baaien die zich vormen aan de monding van de ravijnen Palm Grove of de Barranco de Los Ancones.
Bij terugkeer aan land ga je eten en het avontuur voortzetten op zoek naar de Barranco de Los Ancones-waterval. Je doorkruist een jungle van Canarische wilgen en rietvelden, langs de vele obstakels en plassen die je zult tegenkomen. Aan het einde van deze verrassende en leuke tour keer je terug naar de accommodatie.

Afstand: 12.0km
Hoogte: + 450m / -450m
Duur: 7 uur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

6 |Dag 6
Vandaag is gewijd aan het ontdekken van het Garajonay National Park, beschermd sinds 1981 en sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de zuidelijke bergkammen heb je formidabel panoramisch uitzicht op talrijke ravijnen en de Roque Agando. Je betreedt vochtige en weelderige gebieden, vaak bedekt door mist en wolken. Trailen door het laurierbos in het Garajonay National Park.
Je komt aan bij El Cedro, een gehucht in het hart van het bos, waar je waterkersstoofpot en gofio zult proeven. Je vervolgt de reis langs de El Cedro-stroom, die je over houten bruggen laat lopen en van steen naar steen laat springen. Het geluid van het water zal je vergezellen tijdens het volgende deel van de tour en je zult uiteindelijk stijgen naar El Contadero, nog steeds in de Garajonay.

Afstand: 12,3 km
Hoogte: + 850m / -850m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

7 | Dag 7

Het laatste pad in La Gomera gaat door enkele van de meest emblematische steden op het eiland, zoals El Cercado, waar je kunt zien hoe keramiek nog steeds wordt gevormd met oude technieken, of Chipude. Je gaat ook niet weg zonder de guarapo, mistela en gomerón te proeven, of zonder enkele van de typische lokale gerechten te proberen. Je zult horen over tradities, het leven in deze landen en hoe de fluit zich ontwikkelde als communicatiemiddel. Het Torre del Conde Park met zijn tuinen, de toren en uitzicht op de bergen. Je stijgt op naar La Fortaleza en uiteindelijk naar Alto de Garajonay (1.487 m), de top van het eiland. Je daalt van de toppen af ​​richting San Sebastián en keert per ferry terug naar Tenerife.
Transfer naar accommodatie en afscheidsdiner.

Afstand: 14.3km
Hoogte: + 1.050m / -700m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

8 | Terugreis

Inclusief

 • Reisduur 8 dagen
 • Accommodaties op basis van vol pension!
 • Alle Transfers
 • Retourovertocht ferry Tenerife – La Gomera
 • Begeleide wandelingen
 • Enthousiaste deskundige gids
 • Boottocht whale watching
 • Demonstratie Silbo Gomero
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €195,00
 • Transfers buiten het programma om
 • Retourtransfer vliegveld Tenerife Noord €70,00 p.p.
 • Wil je met meer of minder personen deze bijzondere privéreis willen maken, vraag dan naar de prijs.
 • Wil je aansluiten bij een groepsreis? Vraag naar de mogelijkheden.

Onze bijzondere Accommodaties

Afstand

65 km

Moelijkheid

Gemiddeld/Moeilijk

Omhoog

4825 m.

Omlaag

5150 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Program

1, Arrival at Tenerife South Airport and crossing to La Gomera

Arrival San Sebastian

When you arrive at our accommodation, you can recover from the flight and the ferry crossing on the first day. San Sebastián has a nice car-free center with shops and restaurants. While enjoying a drink you will receive an explanation about the journey, and you will receive the Goodie bag.

2, uphill

The start of stage no. 1 is immediately a tough start. We have to climb a lot, that's why we don't make many kilometers this day. When we have arrived at altitude, we can treat ourselves to a cooling drink at the restaurant. We will return to San Sebastian with a transfer.

3, The mid-mountain range
In the morning, after leaving our accommodation, we go with a transfer to the place where we ended. We continue our journey on a very beautiful part of the GR131 on La Gomera. Don't forget your camera! We walk to the highest point Alto Garajonay. In the afternoon we arrive in Chipude. A small village with a real mountain hotel.

4, The last leg of this GR131
Today the first part goes up and down alternately. Until we enter the Garajonay nature reserve in the middle of the island. From then on, the trail takes us mostly downhill. Finally we have a beautiful view over the valley with the matching name Vallehermoso, 'beautiful valley'. The descent starts and we walk to our final destination of this GR131. A short GR131 but one of the most beautiful routes. La Gomera is the perfect walking island for a reason.

5, We Stay in Vallehermoso
Today we transfer to a hiking area to take a short walk. We also go to Miel de la Palma, where we are informed about the flowers, bees and honey on La Palma.

6, Hike from Vallehermoso
Day 6 and last day we go for a very nice walk through one of the valleys. This walk is tailored to the group.

7, Back to San Sebastian
Back to San Sebastian where we board the Ferry to spend our last night in Tenerife.

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusive

Organized Hikingtrip over 40 km (extra 2 hikes)
Accommodations with Breakfast
Lugagetransfer and service for supermarket
Buff and Bottle
STO Guaranty

Exclusive

Flights
Travel and cancellation insurance
All meals except breakfast
€ 20,00 booking fee
Possible single room supplement (€195.00)

Avantages

Challenging
Active
Intensive experience
Lots of freedom
small scale
Authentic
Away from the crowd
We support the local people

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…