Trektocht GR138 Gran Canaria Incl. Bagagevervoer

 895,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag deze onderstaande opties

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 895.00
Artikelnummer: GranCan-P2-1 Categorieën: , ,

Tour info

Duration:
8 Dagen Zwaarte: **
Transport:
Transfers
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GranCan-P2-1
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Deze trektocht is speciaal gemaakt als je een niet al te zware trektocht wilt gaan lopen op Gran Canaria!

De GR138 Gran Canaria  is een gloednieuwe Trektocht door Gran Canaria incl. bagagevervoer
De GR138 is een nieuwe wandelroute op Gran Canaria die wandelaars uitnodigt om het diverse en mooie landschap van het eiland te verkennen. Deze route, met een totale lengte van ongeveer 75 kilometer, is een uitdagende trektocht voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Maximale aantal km per dag ligt tussen 9 km en 14 km.
De GR138 begint in het kleine plaatsje Llanos de la Pez en voert door het midden van het eiland, door oeroude bossen en over spectaculaire bergkammen. Onderweg passeert men traditionele Canarische dorpjes, indrukwekkende  prachtige uitzichten op Roque Nublo met de omliggende eilanden.
De route is goed gemarkeerd met de karakteristieke wit-rode strepen van de GR-paden, wat zorgt voor een zorgeloze en veilige wandelervaring. Dankzij de gevarieerde etappes kunnen wandelaars hun tocht aanpassen aan hun eigen tempo en interesses. Of je nu de uitdaging zoekt van steile beklimmingen of wilt genieten van rustige wandelingen door schilderachtige landschappen, de GR138 biedt voor elk wat wils. Deze nieuwe wandelroute is een must voor iedereen die Gran Canaria op een unieke en avontuurlijke manier wil ontdekken.

 • Prijzen zijn o.b.v. 2 personen
 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Onderdeel van de GR138
 • Prachtig ruw binnenland
 • Stuwmeren
 • Bijzondere overnachtingen Casas Rurales 
 • Korte wandeldagen
 • Roque Nuble & Tejeda
 • Bagagevervoer

1| Aankomst in Las Palmas
Bij aankomst op het vliegveld word je door onze Taxi naar je accommodatie in Artenara gebracht. Een leuk klein bergdorp waar je logeert in een appartement met ontbijt bij het plaatselijke restaurant. Rust lekker uit voor de dag van morgen.

2| Vertrek Artenara naar Llanos de la Pez

De etappe van Artenara naar Llano´s de la Pez via Cruz de Tejeda is een mooie tocht door het hart van Gran Canaria. Beginnend in Artenara loop je over kleine paadjes omgeven door dennebossen. Bij Cruz de Tejeda, het iconisch kruispunt op de route heb je gelegenheid voor een pauze stop en het bekijken van de Artesania kraampjes. De tocht gaat verder naar Llano´s de la Pez waar je logeert in een houten huisje op een campingplaats midden in de natuur. Mogelijkheid voor een ontbijt, lunchpakket of maaltijd is aanwezig.

Afstand: 13,8 km
Hoogteverschil: +770 omhoog / – 330 omlaag

3| Llanos de la Pez naar Tejeda
Deze tocht loopt het eerste stuk over de hoogvlakte van Llano´s de la Pez. Onderweg passeer je de imposante Roque Nublo en Roque Bentayaga. Voor je aan de afdaling naar Tejeda begint kom je door La Culata waar je een pauzestop kan nemen. De afdaling heeft geweldige panorama´s en zeker in het voorjaar loop je door de bloemenvelden Tejeda binnen. Neem een lekker terras en laat je verassen door de plaatselijke bakkers met de zoete taartjes waar Tejeda om bekend staat!

Afstand: 13 km
Hoogteverschil: +360 omhoog / – 990 omlaag

4| Vertrek van Tejeda naar Solana
De wandeling naar Solana trekt door het hart van Gran Canaria. Vanaf Tejeda daal je langs amandelbomen en geurende bloemen af. Nog steeds heb je zicht op Roque Bentayga met de omliggende valleien. Lopend naar Solana zie je het rustige plattelands leven en de Canarische architectuur. Omdat de tocht eindigt op een plek waar maar één accommodatie is, is er de mogelijkheid om met onze transfer naar Artenara te gaan. Deze zet je de volgende dag ook weer op de route af. Wij stemmen dit samen met jou af.

Afstand: 8,8 km
Hoogteverschil: +340 omhoog / – 730 omlaag

5| Vertrek La Solana naar Acusa
De eerste paar kilometers zijn rustig, en je ziet voor je de beklimming die je nog moet doen. Vandaag maak je de meeste hoogtemeters, 870 mt omhoog naar het stuwmeer Presa de Candelaria, met zicht op het natuurgebied Tamadaba eindig je in Acusa, waar je ook weer grotwoningen zult vinden. Onze transfer haalt je op om je naar de accommodatie in Artenara te brengen. Natuurlijk wordt je de volgende dag ook weer afgezet waar je vandaag bent geëindigd.

Afstand: 13,6 km
Hoogteverschil: +870 omhoog / – 550 omlaag

6| Vertrek Acusa naar Tamadaba
Nadat je weer op de route bent gekomen, loop je verder het natuurpark van Tamadaba in. Tamadaba is een natuurpark bekend om zijn uitgestrekte dennenbossen, die tot de oudste en best bewaarde van de Canarische eilanden behoren. Het park heeft een rijke biodiversiteit, waaronder zeldzame plantensoorten en diverse vogelsoorten.

Afstand: 12,5 km
Hoogteverschil: +570 omhoog / – 270 omlaag

7| Vertrek Tamadaba naar Artenara
Je wordt in de ochtend afgezet in het Tamadaba gebied. Vandaag loop je de laatste zesde etappe van deze bijzondere trektocht. Je loopt langs het grote stuwmeer Preza de los Perez naar Artenara waar je bij je accommodatie uitkomt.

Afstand: 14 km
Hoogteverschil: +710 omhoog / – 760 omlaag

8| Informatie over de terugreis
Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is dat ook mogelijk. Wij helpen je hierbij.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven naar Accommodatie
 • Individuele trektocht over ongeveer 75 km
 • 6 Wandeldagen!
 • Bagagevervoer
 • Leuke Casa Rurales met eigen kamer en badkamer
 • Sommige accommodaties met ontbijt
 • Whatsapp ondersteuning
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het programma om
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €295,00
 • Eventuele bagagetoeslag alleenreizend.
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere accommodaties & Luxe Hostels (Eigen kamer & Badkamer)

Afstand

75 km

Moeilijkheid

Gemiddeld

Omhoog

3850 m.

Omlaag

3850 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…