Trektocht Camino de Santiago Inclusief bagagevervoer

 850,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik reis alleen

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 850.00

Tour info

Duration:
8 Dagen, Trektocht
Transport:
Transfers, Bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GranCan-P1
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

Camino de Santiago “De Jakobsweg van Gran Canaria” Inclusief bagagevervoer

De Camino de Santiago de Gran Canaria is meer dan een wandelroute. De weg is een reis met jezelf, met vrienden, met familie en soms met vreemden. je loopt dit pad met een open hart, van zuid naar noord over het hele eiland.
We gaan je niet voor de gek houden, de wandelroute van de Camino Santiago op Gran Canaria heeft niets te maken met de “Camino de Santiago de Compostela”. Deze route is, zoals Isabel Albella in haar boek vertelt, het pad tussen vulkanen. Ook dit is niet echt waar….. !! Ze beschrijft een “contrast van landschappen” waar de pelgrim stap voor stap een sprookjeseiland ontdekt. Dit is wel echt waar!!! Deze reis is inclusief de variant! Deze trektocht hebben we zelf gelopen en is vanaf het begin tot einde een prachtig. Je krijgt Gran Canaria te zien in zijn puurste vorm. Natuurlijk heb je bij deze Camino ook je “Pelgrimspas” bij je om de nodige stempels bij elkaar te verzamelen. Deze pas zit bij de reis inbegrepen. Stempelpost één is al meteen bij het begin in Maspalomas.

Wil je graag meer lezen over onze reis, kijk dan via deze link naar ons reisverslag: https://canary-hiking.com/canary-hiking-loopt-camino-santiago-gran-canaria-2/

 • Prijzen zijn o.b.v. 2 personen
 • Prachtig ruw binnenland
 • Stuwmeren
 • Bijzondere overnachtingen
 • Pelgrimstocht
 • Camino Santiago met stempelpas
 • Avontuurlijk
 • Bagagevervoer

1| Dag 1
Aankomstdag.
Je transfer brengt je naar Maspalomas. Je overnacht in een fijne accommodatie met zwembad.

2| Maspalomas naar Fataga
Vanaf de vuurtoren vertrek je met je verkregen stempelkaart. De eerste stempel kan gehaald worden bij het info toerist centrum, en natuurlijk bij de vuurtoren.  Je stempelkaart wordt door ons naar je toegestuurd!
Je loopt deze etappe omhoog richting Fataga, een lange tocht die niet al te zwaar begint.

Afstand: 22 km
Hoogteverschil: +900 omhoog / – 340 omlaag

2| Vertrek vanuit Fataga naar San Bartolomé
Een leuke etappe naar de plek waar de Camino officieel begint. De kerk in San Bartolomé, Tunte. Nadat je je pelgrimskaart afgestempeld hebt, vervolg je route het hooggebergte in. Je verblijf is op een recreatieplek speciaal voor de natuurliefhebber of wandelaar.

De Jacobijnse route van Gran Canaria begint orgineel hier en verbindt de twee parochies, die van San Bartolomé de Tirajana en de parochie van Santiago Apóstol de Gáldar. Het is misschien wel de meest aantrekkelijke etappe, zonder afbreuk te doen aan de rest van de reis. Je wandelt door het hart van Gran Canaria en ontdekt het middengebergte. Een veeleisende route in het eerste derde deel van de route, maar dat zal je belonen met prachtige uitzichten op de altijd aanwezige Roque Nublo.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +1050 omhoog / – 460 omlaag

3| Vertrek vanuit Garañón naar Cruz de Tejeda
Deze variant is opgenomen in de Jacobsweg omdat dit het meest mooi gedeelte van Gran Canaria is. Roque Nublo en het pittoreske plaatsje Tejeda, wat uitgeroepen is als een van de mooiste dorpjes van Spanje. Deze variant van de Camino werd officieel in 2021. Je loopt naar de top waar je een welverdiende overnachting in Cruz de Tejeda hebt. Je stempels kan je halen bij de locale kraampjes in dit leuke dorpje!
Cruz de Tejeda is tevens je rustdag, je verblijft hier 2 nachten. Optioneel hebben wij een extra wandeling.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +900 omhoog / – 1050 omlaag

4| Rustdag

5| Vertrek vanuit  Cruz de Tejeda naar Gáldar
Je kan hier verschillende stempels krijgen. Ieder lokaal kraampje in dit dorp heeft zijn eigen stempel. Nadat je kaart weer wat meer gevuld is met stempels vertrek je naar Gáldar. Een flinke afdaling met soms lastige stijle stukjes. Een reis door de natuurlijke geschiedenis van het eiland, zwarte vulkanen ontdekken, weelderige bossen tussen de wolken en groene weiden.
Gáldar is het einde van deze tocht! Je certificaat kan je afhalen in de grote kathedraal.
De laatste twee nachten verblijf je in het leuke plaatsje Agaete.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: +450 omhoog / – 1800 omlaag

Informatie over de terugreis
Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan kan dit uiteraard ook. Wij regelen alles voor jouw reis!

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Transfer luchthaven
 • Zelfstandige Hikingtocht over ongeveer 70 km
 • Digitale route met draaiboek
 • 4 accommodaties langs of vlak bij de route
 • Meestal met ontbijt
 • Pelgrimspas
 • Reisgarantie STO
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €195,00
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere accommodaties

Door de kleinschaligheid kan het voorkomen dat niet alle accommodaties vrij zijn. We wijken dan naar een andere accommodatie uit die kwalitatief hetzelfde is.

Afstand

65 km

Moeilijkheid

Gemiddeld/Zwaar

Omhoog

2811 m.

Omlaag

2688 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • Lanzarote

  Trektocht GR131 Lanzarote Inclusief Bagagevervoer

   925,00
  8 dagen, Trektocht Transfers, Bagagevervoer
 • Tenerife

  Trektocht GR131 Tenerife

   1.050,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfers, bagagevervoer
 • Gran Canaria

  Trektocht GR131 Gran Canaria Incl. Bagagevervoer

   895,00
  8 Dagen Transfers, bagagevervoer
 • Fuerteventura

  Trektocht GR131 Fuerteventura

   995,00
  12 Dagen, Trektocht Transfers, bagagevervoer