12 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 Fuerteventura

 995,00

Inclusief Canary Hiking wandelpin Fuerteventura. Spaar ze allemaal!

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

  Ik heb interesse voor deze reis. Houdt mij op de hoogte

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 995.00
Artikelnummer: GR131Fuerte Categorieën: ,

Tour info

Duration:
12 dagen, Trektocht GR131
Transport:
Transfer, Bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GR131Fuerte
Location:

Informatie over deze reservering

De reservering wordt pas officieel als er voldoende deelnemers zijn, en nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen. Heb je interesse in deze reis, dan houden we jou op de hoogte.

Special offer

Beschrijving

Mysterie en schoonheid op de GR131 Fuerteventura.

Natuurlijke pracht en betoverende vergezichten wachten op avonturiers die de trektocht op de GR131 op Fuerteventura aangaan. Deze onvergetelijke expeditie onthult de ware essentie van het eiland, terwijl je je een weg baant door een landschap doordrenkt van mysterie en schoonheid.
Je begint je reis in het noordelijke kustplaatsje Corralejo, waar het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan je uitnodigt voor een laatste blik voordat je jezelf onderdompelt in de ongerepte wildernis van Fuerteventura. De zon streelt je gezicht terwijl je je eerste stappen zet op het pad, omringd door het zachte zand van de duinen. De wind fluistert geheimen in je oren terwijl hij door de toppen van de duinen danst, en je voelt je één met de natuur terwijl je verdergaat.
Terwijl je het binnenland in trekt, verandert het landschap voor je ogen. De glooiende heuvels van vulkanisch gesteente strekken zich uit tot aan de horizon, hun ruwe schoonheid getuigend van het tumultueuze verleden van het eiland. Hier en daar zie je kleurrijke bloemen opdoemen, hun delicate bloemblaadjes een teken van hoop en veerkracht in deze ruige omgeving.

Naarmate je hoger klimt, openbaart zich een panorama van adembenemende proporties. De oceaan strekt zich uit als een eindeloze deken van blauw, de golven die zachtjes tegen de rotsachtige kliffen beuken. Het geluid van de branding vult de lucht en geeft je een gevoel van sereniteit en rust. Je voelt je klein en nederig in het aangezicht van deze majestueuze natuurkrachten. Maar de GR131 biedt niet alleen landschappelijke pracht. Onderweg kom je ook langs charmante dorpjes, waar de lokale bevolking je hartelijk begroet en je uitnodigt om hun cultuur te ontdekken. Kleurrijke huizen sieren de straten, terwijl de geur van vers bereide gerechten je neus prikkelt. Proef van de lokale gastronomie en laat je verwennen met de warmte van de Fuerteventuriaanse gastvrijheid.
Maar het zijn niet alleen de uitzichten die deze tocht betoverend maken. Het is de totale onderdompeling in de natuur, de ontsnapping aan het alledaagse, die je ziel voedt en je geest bevrijdt. Terwijl je de kilometers onder je voeten laat wegvloeien, voel je een diepe verbondenheid met het eiland.

 • Trektocht maximaal 8 personen
 • Historie
 • Lopen door desolate landschappen
 • Tussen de oude vulkanen
 • Bijzondere overnachtingen in Casas Rurales
 • Witte stranden met azuurblauwe zee
 • Mooie dorpjes

1| Aankomst in Corralejo
Vliegen kan (afhankelijk je voorkeur en de vluchtprijs) op Fuerteventura en op Lanzarote. Vlieg je op Lanzarote dan reis je vanaf het vliegveld met de bus naar Playa Blanca in het uiterste zuiden. Vanaf hier neem je de veerboot naar Corralejo op het noordpuntje van Fuerteventura. Je wordt opgewacht bij de haven. Vlieg je rechtstreeks op Fuerteventura dan staan we klaar op het vliegveld om je naar de accommodatie in Corralejo te brengen.

2| Vertrek naar Los Lobos – 8km
We vertrekken per boot voor de eerste etappe van de wandeling naar het eiland Los Lobos.
We komen met een bootje aan in een prachtig mooie baai bij de “Casas del Puertito”.
Hier begint de wandeling van 8 kilometer richting noorden. Aan de noordkaap van het eiland biedt het uitkijkplateau van de vuurtoren een prachtig uitzicht op drie eilanden: Los Lobos, Lanzarote en Fuerteventura.

Afstand: 8km
Hoogteverschil: +62 omhoog /- 62 omlaag

3| Vertrek Corralejo naar La Oliva
We vertrekken richting zuiden en passeren enkele vulkaankraters. Wanneer we op enige hoogte terugkijken richting Corralejo, hebben we een prachtig uitzicht op Lanzarote en Los Lobos. We passeren het dorpje Lajares en nemen daar een kleine pauze. Deze eerste etappe is redelijk vlak, maar de zanderige ondergrond maakt het lopen best zwaar. Onze bestemming van vandaag is La Oliva, een plaats met historie. Na aankomst kunnen we lekker uitrusten bij de accommodatie of het dorpje bezoeken. Er is een terrasjes en een kleine supermarkt aanwezig voor de nodige versnaperingen.

Afstand: 22km
Hoogteverschil: +423 omhoog /- 205 omlaag

4| La Oliva naar Tefia
Na het ontbijt gaan we op pad voor deze relatief korte etappe richting Tefia. De stilte van het eiland en niemand tegenkomen zal al opgevallen zijn. Weg van het toerisme en helemaal in de natuur van het eiland. We komen door het dorpje Tindaya dat aan de voet ligt van een bijna 400 meter hoge vulkaan. Voor de Oudcanariërs was deze berg heilig. Ook nu zijn er nog veel legenden, maar de berg is beschermd en slechts beperkt te bezoeken. We houden pauze in een lokaal barretje en vervolgen onze weg richting zuiden.
We overnachten in een landelijke accommodatie vol rust en sfeer waar je onder het genot van een heerlijk avondmaal getuige zult zijn van een fantastische zonsondergang.

Afstand: 21km
Hoogteverschil: +230 omhoog /- 242 omlaag

5| Tefia naar Betancuria
Vandaag begint het klimwerk. Na Valle de Santa Inés gaan we echt stijl omhoog. Boven komen we aan bij een uitkijkpunt met twee reusachtige beelden, de “Estatuas de Guise y Ayose”. De bronzen beelden van 4,5 meter hoog verbeelden de twee Guanche koningen Guise en Ayose, heersers uit het verre verleden van Fuerteventura. Wanneer we aan de andere zijde de ” Montaña Tegú” afdalen, zien we in een lieflijke groene vallei de witte bebouwing liggen van Betancuria. Deze mooie plaats dankt zijn naam aan de conquistador Béthencourt. We naar de oudste accommodatie van deze tocht die volop historie herbergt.

Afstand: 17km
Hoogteverschil: +493 omhoog /- 290 omlaag

6| Betancuria naar Pájara
Vandaag een pittig dagje met flinke beklimmingen, maar met grandioze uitzichten. We verlaten Betancuria en wandelen al meteen naar het hoogste punt van de dag. We komen door valleien waar de stilte overheerst. Het enige geluid dat je hoort zijn de roofvogels die over de valleien vliegen. Een stukje natuur dat je nooit meer vergeet van dit eiland. De beklimmingen maken dit een zware tocht.
Na de pauze vervolgen we ons pad om verder te klimmen. Eenmaal boven hebben we bijzondere en spectaculaire uitzichten over het Betancuria gebergte. Na ongeveer 7 kilometer dalen, bereiken we onze eindbestemming van vandaag: Pájara.

Afstand: 18km
Hoogteverschil: +505 omhoog /- 698 omlaag

7| Pájara naar La Pared
Vandaag is wellicht de zwaarste etappe. We vertrekken vanuit Pájara en zien het gebergte al snel voor ons opdoemen. Dit is het mooiste gebied van Fuerteventura. Je voelt je hier één met de natuur. De stilte doet soms pijn aan je oren, maar met één woord: prachtig! Adembenemende uitzichten naar beide kusten van het eiland staan je te wachten. Bij helder weer is aan de westelijke horizon zelfs de top van de Teíde op het buureiland Tenerife te zien!

Na een laatste loodzware klim dalen we met een prachtig zicht op de westkust geleidelijk af richting La Pared, de eindbestemming van vandaag. Hier verblijven we in een luxe hotel met heerlijke bedden en een zwembad. Voor degenen die nog niet moe genoeg zijn, zijn er sportfaciliteiten. Bij het hotel is een supermarkt aanwezig. De mogelijkheid om hier in de avond te eten is aanwezig. Een gigantisch ontbijtbuffet is inbegrepen.

Afstand: 26,5km
Hoogteverschil: +683 omhoog /- 846 omlaag

8| La Pared naar Costa Calma
Vandaag vertrekken we vroeg naar Costa Calma. Meteen ten zuiden van La Pared verandert het landschap opvallend. De bergen achter ons gelaten, lopen we nu door een soort van glooiend woestijnlandschap. In vergelijking met de afgelopen dagen een behoorlijk vlakke tocht.
Op het smalste stuk van het eiland steken we over naar de oostkust richting Costa Calma. Bij de surfers een geliefde plek vanwege de gunstige wind die hier het hele jaar door waait.

Afstand: 14km
Hoogteverschil: +212 omhoog /- 220 omlaag

9| Vrije dag Costa Calma
Costa Calma is een gezellig niet al te groot toeristenoord. De zonaanbidder kan lekker relaxen aan het zwembad of aan zee. Wie in beweging wil blijven kan zich uitleven aan het kilometerslange zandstrand. In de avond is er volop keuze aan restaurants en barretjes.

10| Costa Calma naar Morro Jable
De laatste twee dagen van de trektocht lopen we in zuidelijke richting merendeels langs het strand. Vandaag lopen we tot aan Morro Jable, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Morro Jable heeft nog steeds de sfeer van een voormalig vissersdorpje, maar het is inmiddels versmolten met het ernaast gelegen erg toeristische Jandia. Hier kan volop gewinkeld worden. Je struikelt er over de souvenirwinkeltjes en terrasjes. De promenade in het oude Morro Jable is echter zeer sfeervol en een tafeltje direct aan het water is met enig geluk en geduld altijd wel te vinden. We logeren in een leuke accommodatie met zwembad.

Afstand: 17,6km
Hoogteverschil: +139 omhoog /- 123 omlaag

11| Morro Jable naar Punto de Jandia – 21 km
De laatste etappe van onze trektocht staat op het programma. Een tocht naar het uiterste zuidpuntje van Fuerteventura: de vuurtoren op “Punto de Jandia”. Toch nog veel op en af, waardoor deze tocht best zwaar is. Je ziet de vuurtoren al van ver liggen, waardoor het lijkt of je er bijna bent, maar schijn bedriegt. De weg voert steeds langs de kust.
Nadat we met de groep het eindpunt bereikt hebben en de nodige foto’s gemaakt hebben, keren we terug in het kleine dorpje om heerlijk bij te komen in het bescheiden restaurantje. Hier worden we met een busje opgehaald en over een eindeloze onverharde weg weer teruggebracht naar Morro Jable. Mooi als we ‘s avonds ter afsluiting, onder het genot van een drankje, kunnen terugblikken op een onvergetelijke wandeltocht!

Afstand: 23km
Hoogteverschil: +267 omhoog /- 259 omlaag

Informatie over de terugreis
Mocht je een 12-daagse reis geboekt hebben, dan word je keurig naar het vliegveld van Fuerteventura of naar de haven van Corralejo gebracht.
Voor wie op eigen gelegenheid langer wil blijven, is er vanuit Morro Jable een busverbinding of taxi beschikbaar naar diverse bestemmingen. Of je huurt een auto. Je zorgt dan zelf voor een transfer naar de luchthaven.

Inclusief

 • Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
 • Transfer luchthaven
 • Transfer naar vertrekplaatsen + Bagagevervoer
 • Georganiseerde hikingtocht over 160km
 • Welkomsdrankje
 • Overtocht Los Lobos
 • Accommodaties met ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Wandelpin van Canary Hiking
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €295,00
 • Transfers buiten het programma om

Onze bijzondere accommodaties

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

160 km

Moeilijkheid

Gemiddeld

Omhoog

3073 m.

Omlaag

3078 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • Tenerife

  Trektocht Camino Natural GR131 Tenerife

   850,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer
 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • La Gomera, Tenerife

  Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

   1.295,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer
 • El Hierro, La Gomera

  10 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Gomera & El Hierro

   1.250,00
  10 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer