Wandelreis El Hierro “Op je Gemakje”

 975,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 975.00
Artikelnummer: El Hierro-P3 Categorieën: ,

Tour info

Duration:
8 Dagen, Wandelreis
Transport:
Taxi
Tour Type:
Zelfstandige wandelreis
SKU:
El Hierro-P3
Group size:
1
Location:

Informatie over deze reservering

Ja, ik vraag deze reis vrijblijvend aan. Druk je op de bovenstaande knop Reserveer nu, dan sturen we jou een reisvoorstel. Je betaalt pas als je het reisvoorstel hebt goedgekeurd. Wij vragen pas dan een aanbetaling van 20%. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Mocht de reis binnen 6 weken van boeken aanvangen, dan wordt het volledige bedrag in een keer betaald. Je betaalt aan STO Garant zodat jouw betaling veilig staat tot na afloop van de reis. Lees altijd onze reisvoorwaarden even door.

Special offer

Beschrijving

Niveau

El Hierro, an island with a soul!

Gericht op diegenen die een georganiseerde reis willen maar in hun eigen tempo wandelen en die fan zijn van cultuur, geologie, geschiedenis en natuur in het algemeen. Een van de uitgangspunten van zelfgeleide reizen is vrijheid van handelen: jij bepaalt wanneer, hoe en met wie. Bovendien bespaart het jou de logistieke problemen, doordat je vooraf alle informatie hebt over de accommodatie, de routes, het transport.
8 Dagen zelfstandig op pad met een taxi die je afzet.
Het milieu-erfgoed en zijn eigenaardige schoonheid; honderden zichtbare vulkanische kegels en spectaculaire lavavelden; natuurlijke poelen gevormd door de kracht van de Atlantische Oceaan; de sporen, getuigen van een nog levend verleden; de rust van de dorpen; de gastvrijheid van zijn mensen; hun ambachtslieden; traditionele keuken en uitstekende wijnen; De biodiversiteit…kortom een eiland om te gaan ontmoeten!

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Dag 1: Aankomst
El Hierro heeft een kleine luchthaven met verschillende dagelijkse verbindingen naar de eilanden Tenerife en Gran Canaria. Ook vanuit de haven van La Estaca (Valverde) is verbinding met de veerboot naar Tenerife.
Een korte taxitransfer brengt u naar het Parador Hotel, gelegen in de baai van Las Playas. Afhankelijk van de aankomsttijd, optionele wandeling.

Dag 2: Rondwandeling vanuit Valverde.
De dag begint in de hoofdstad van het eiland, Valverde, de enige hoofdstad van de archipel op 600 meter.  Tijdens uw eerste wandeling ontdekt u de geschiedenis van het water op het eiland van het verleden tot de toekomst, vertegenwoordigd door de mythische heilige boom Garoé, omringd door zijn “poelen” en door het proefproject van de waterkrachtcentrale. Een cirkelvormige route met snelle landschapsveranderingen van weilanden tot groenblijvende bossen en stukken rode klei.
Een transfer per taxi vanuit Valverde brengt u terug naar het Parador Hotel.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil:
+550  / -550
Duur: 5 uur

Dag 3: Wandeling van de Mirador de la Peña naar Tigaday
Een taxitransfer brengt u naar de Mirador de la Peña, met uitzicht op het majestueuze natuurlijke amfitheater El Golfo. Vanaf hier loopt de weg al snel door de hooglanden van het Nisdafe-plateau tussen vulkanische kegels die ‘the land that sounds’ doorkruisen. De Mirador de Jinama biedt een ander perspectief op El Golfo en vanaf hier begint de afdaling naar Tigaday met indrukwekkende panoramische uitzichten en uitgestrekte laurisilva, de dichte echte bossen van het Tertiair

Afstand: 14 km
Hoogteverschil:
+550 / -900
Duur:
 5 uur

Dag 4: Rondwandeling vanuit Tigaday
Je wandeling begint vandaag vanuit je appartement. De route loopt door een vlak landschap en open landschap. Dit is een gebied dat bekend staat om de productie van banaan, ananas en verschillende tropische vruchten. Het bezoek aan het Eco Museum van Guinee en Lagartario biedt u een historisch uitzicht over het eiland; het dorp is een van de drie oudste van het eiland en is in de jaren 80 veranderd in een museum. Vanaf Hotel Punta Grande, het kleinste ter wereld, volgt het pad de prachtige kliffen van Las Puntas totdat je de natuurlijke poelen van La Maceta bereikt.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil:
+200 / -200
Duur:
4 uur

Dag 5: Wandeling van El Morcillo naar Tigaday.
De route van vandaag begint, na een taxitransfer, bij de Hoya del Morcillo in het hart van het Canarische dennenbos. Het pad, traditioneel gebruikt om de dorpen van de twee hellingen van het eiland met elkaar te verbinden, kruist van zuid naar noord en biedt een verscheidenheid aan ecosystemen en uitzichten. Het Canarische dennenbos maakt al snel plaats voor het bos van
Fayal-Brezal. Je loopt over de top van het eiland, in de buurt van het hoogste punt, door stukken vulkanische as en met een panoramisch uitzicht op het zuiden totdat het pad begint af te dalen richting Tigaday.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil:
+400 / -1050
Duur:
 5 uur

Dag 6: Wandeling van het heiligdom van de Virgen de Los Reyes naar Pozo de La Salud.
Na een transfer naar het Heiligdom van de Maagd, de beschermheilige van het eiland en het startpunt van de traditionele “Bajada”, begint je wandeling door de weilanden van de “Dehesa” naar de Sabinar, het endemische jeneverbessenbos dat Tradewinds in ongelooflijk gedraaide vormen heeft gevormd . Vanaf de Mirador de Bascos, met zijn adembenemende uitzichten op El Golfo, gaat het pad bergafwaarts, in het dichte bos van Monteverde, tot je het pittoreske dorpje Sabinosa bereikt, het meest westelijke van Spanje.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil:
+200 / -800
Duur:
 5 uur

Dag 7: Rondwandeling vanaf het hotel.
Op de laatste dag van de reis, een gemakkelijke en interessante wandeling in een spectaculair vulkanisch gebied. De wandeling begint vanaf het hotel en komt aan op het strand van Arenas Blancas, de enige op het eiland gevormd door  schelpen die landinwaarts worden getrokken door de wind en stromingen, van waaruit een kustpad leidt tussen lavavelden, met uitzicht op de kliffen die door de zee in prachtige basaltbogen zijn gebeeldhouwd.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil:
+050 / -050
Duur:
 3 uur

Dag 8: Vertrek
Een taxi haalt je op bij het hotel. De transfer naar de haven / luchthaven duurt ongeveer 45 minuten.

 

Inclusief

 • Accommodaties Double room met ontbijt (7 nachten)
 • Alle transfers met een Taxi
 • Welkoms pakket met Draaiboek van deze reis
 • Vanaf 2 personen

Optioneel

 • Ferry of binnenlandse vlucht

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het programma
 • Boekingskosten €20,00
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €440,00
 • Transfers buiten het programma om
 • Bagagevervoer (Bij deze reis niet nodig)

Verblijf in 3 luxe Accommodaties met ontbijt

Afstand

39 km

Moeilijkheid

Gemiddeld

Omhoog

1653 m.

Omlaag

1661 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven of haven
Ferry Los Cristianos El Hierro (retour)
GR131 Camino de la Virgin met gids
2 Bijzondere wandelexcursies met gids
1 Bijzondere excursie naar een Bodega
Accommodatie met ontbijt&diner (half pension)
Lunch bij Las Puntas
Transfer naar vertrekplaatsen + Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Heen- en terugreis
Reis- en annuleringsverzekering
Alle maaltijden buiten het programma
€20,00 boekingskosten
Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Mogelijkheid

Als je niet graag met een groep reist, is het natuurlijk mogelijk om op eigen gelegenheid te wandelen.
Wil je deze tocht individueel lopen, kijk dan eens bij de pakketreizen GR131 Individueel.

Andere suggesties…