10 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Gomera & El Hierro

 1.250,00

Vertrek 6 September 2023

 

Discount:
Vertrek:
 • 6 september 2023
 • Ik wil graag een eigen kamer

  Ik heb interesse voor deze reis. Houdt mij op de hoogte

  *Wil je persoonlijk de reis afstemmen?

Total: 1250.00

Tour info

Duration:
10 dagen
Transport:
Transfer, Bagagevervoer
Tour Type:
Trektocht
SKU:
GR131LaGomera
Group size:
Max. 8 personen
Location:

Informatie over deze reservering

De reservering wordt pas officieel als er voldoende deelnemers zijn, en nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen. Heb je interesse in deze reis, dan houden we jou op de hoogte.

Special offer

Beschrijving

De GR131 La Gomera & El Hierro zijn het vijfde en zesde eiland van de lange afstandsroute.

Vanaf Tenerife gaan we met de veerboot naar La Gomera om daar binnen drie dagen van oost naar west de GR131 te lopen. We lopen midden over het eiland door het Garajonay natuurgebied met als hoogste punt 1478 meter. In het park groeien zo’n 450 planten en boomsoorten. Bijzonder aan het park is de mist, die in de winterperiode meer dan in de zomerperiode aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos.
Op La Gomera heb je de zogenaamde Silbo Gomero. Dit is een fluittaal die “gesproken” wordt door sommige eilandbewoners om te communiceren via de diepe galmende valleien (barrancos) die op het hele eiland voorkomen. De route is ‘maar’ 75 kilometer lang. De kans dat je dit fluitend gaat lopen is echter klein, want er moeten grote hoogteverschillen overbrugd worden!  Een goede conditie is dus wel aan te raden.
Tijdens de reis overnachten we in zorgvuldig uitgekozen accommodaties. Meestal zijn dit 2-persoonskamers met een eigen badkamer. Uiteraard is er de mogelijkheid om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te krijgen. Ontbijt wordt verzorgd.

El Hierro is het zevende en tevens het laatste eiland van de GR131!

El Hierro, een eiland met een ziel! Wij gaan je meenemen om deze ziel te voelen. El Hierro  is het kleinste eiland, en laatste van deze archipel. We gaan 40 jaar terug in de tijd. Authentiek, rustgevend, geen criminaliteit, hulpvaardig en alleraardigst volk. Dit eiland wil geen massa tourisme maar kleinschaligheid. Je verblijft op unieke locaties. De 3 daagse tocht van de GR131 moet ook gerespecteerd worden. En wij gaan dit doen! Het is een route van het volk en elke 4 jaar komt het hele eiland bij elkaar om deze tocht te voet af te leggen. Jong oud, iedereen gaat deze tocht doen vanaf het westen naar het noordoosten, en wel in één dag. Wij verdelen dit over drie dagen. El Hierro het kontje van de Canarische archipel. Oftewel de laatste restjes van de GR131,en…. met respect voor de eilandbewoners. Onze gids zal alles vertellen wat interessant is voor El Hierro en de Camino de la Virgen.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Maximaal 8 personen
 • Alto de Jarajonay
 • Bijzondere valleien
 • Bijzondere overnachtingen Casas Rurales
 • Wandeleiland bij uitstek
 • De fluit op La Gomera
 • Vallehermoso
 • 25 Jaar terug in de tijd
 • Authentiek
 • Weinig Tourisme

1 | Aankomst op de luchthaven Tenerife Zuid en overtocht naar La Gomera
Aangekomen in onze accommodatie kunnen jullie de eerste dag even bijkomen van de vliegreis en de overtocht met de Ferry. San Sebastián heeft een leuk autovrij centrum met winkeltjes en restaurantjes. Onder het genot van een drankje krijgen jullie uitleg over de reis.

2 | Bergopwaarts
De start van de eerste etappe is al meteen een pittige. We moeten fors klimmen, vandaar dat we deze dag niet veel kilometers maken. Als we op hoogte zijn aangekomen, kunnen we ons zelf bij het restaurant trakteren op een verkoelend drankje. Daarna worden we teruggebracht naar San Sebastián.

Afstand: 9 km
Hoogteverschil: +1047 omhoog / – 96 omlaag

3 | Het middengebergte
In de ochtend gaan we na het verlaten van onze accommodatie met een transfer naar de plek waar we geëindigd zijn. We vervolgen onze tocht over een heel mooi deel van de GR131 op La Gomera. Vergeet je camera niet!  We lopen naar het hoogste punt Alto Garajonay. In de middag komen we aan in Chipude. Een klein dorp met een heus berghotelletje.

Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: +848 omhoog / – 686 omlaag

4 | De mooie vallei
Vandaag gaat het eerste deel afwisselend op en af. Totdat we het Garajonay natuurgebied binnenlopen in het midden van het eiland. Vanaf dan voert het pad ons grotendeels bergafwaarts. Uiteindelijk hebben we schitterend uitzicht over de vallei met de bijpassende naam Vallehermoso, ‘mooie vallei’. Na een lange afdaling komen we aan bij een knus sfeervol hotelletje. Het eindpunt van de GR131 hebben we bereikt! Een korte, maar een van de mooiste routes. La Gomera is niet voor niets het perfecte wandeleiland.

Afstand: 14,5 km
Hoogteverschil: +407 omhoog / – 1298 omlaag

5 | Aankomst Tenerife Rustdag
Terug naar Tenerife. We rijden naar Los Cristianos waar we ook onze rustdag houden. Tevens hebben we ook de overtocht naar El Hierro.

6 | Vertrek Santuario Nuestra Señora de los Reyes naar Aparcamiento de La Llanía – 15 km
Vanaf ons hotel vertrekken we naar het startpunt van onze eerste etappe van de GR131. We starten op een hoogte van 700 meter en klimmem deze dag naar 1301 meter. Malpaso is het hoogste punt waar we een fenomenaal uitzicht hebben over het eiland. de paden zijn breed en voor iedereen met hoogtevrees makkelijk te doen. Na 15 km bereiken we het eindpunt van deze dag.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +871 omhoog /- 247 omlaag

7 |Aparcamiento de La Llanía naar Valverde – 15km
De tweede dag is tevens de laatste dag van de GR131 Camino de la Virgen. Geen moeilijke beklimmingen maar door de landerijen waar je het gevoel krijgt of je in Schotland loopt. Deze laatste 15 km lopen we merendeels bergaf naar de kerk in Valverde.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +141 omhoog /- 874 omlaag

8 | Met de groep naar de Bodega´s van het eiland
De GR131 is gelopen. Een niet moeilijke tocht, maar toch gaan we vandaag met de groep een leuke activiteit doen. Wijn van El Hierro! We krijgen uitleg met een rondleiding en gaan natuurlijk proeven.

9 | Naar Tenerife
In de ochtend nemen we de veerboot naar Tenerife. Ieder kan de dag naar eigen behoefte invullen. We logeren nog een nacht in de buurt van de kust.

10 | Terugreis
Met een georganiseerde transfer gaan jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Inclusief

 • Reisduur: 10 dagen
 • Retourtransfer luchthaven Tenerife zuid – haven
 • Retourovertocht Ferry La Gomera en El Hierro
 • Welkomsdrankje
 • Georganiseerde hikingtocht over ongeveer 75 km
 • Accommodaties met ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Buff en RVS drinkfles (Goodie bag)
 • Wandelpin
 • Reisgarantie STO

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en drankjes buiten het ontbijt
 • Eventuele éénpersoons kamertoeslag €295,00
 • Transfers buiten het programma om
 • €20,00 boekingskosten
 • Eventuele meerkosten transfer vanuit luchthaven Tenerife Noord

Omdat wij het leuk vinden dat je met ons meegaat, krijg je van ons een Goodiebag kado!

Onze bijzondere accommodaties

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

80 km

Moelijkheid

Gemiddeld/Moeilijk

Omhoog

4295 m.

Omlaag

4120 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Speciale wensen

Program

1, Arrival at Tenerife South Airport and crossing to La Gomera

Arrival San Sebastian

When you arrive at our accommodation, you can recover from the flight and the ferry crossing on the first day. San Sebastián has a nice car-free center with shops and restaurants. While enjoying a drink you will receive an explanation about the journey, and you will receive the Goodie bag.

2, uphill

The start of stage no. 1 is immediately a tough start. We have to climb a lot, that's why we don't make many kilometers this day. When we have arrived at altitude, we can treat ourselves to a cooling drink at the restaurant. We will return to San Sebastian with a transfer.

3, The mid-mountain range
In the morning, after leaving our accommodation, we go with a transfer to the place where we ended. We continue our journey on a very beautiful part of the GR131 on La Gomera. Don't forget your camera! We walk to the highest point Alto Garajonay. In the afternoon we arrive in Chipude. A small village with a real mountain hotel.

4, The last leg of this GR131
Today the first part goes up and down alternately. Until we enter the Garajonay nature reserve in the middle of the island. From then on, the trail takes us mostly downhill. Finally we have a beautiful view over the valley with the matching name Vallehermoso, 'beautiful valley'. The descent starts and we walk to our final destination of this GR131. A short GR131 but one of the most beautiful routes. La Gomera is the perfect walking island for a reason.

5, We Stay in Vallehermoso
Today we transfer to a hiking area to take a short walk. We also go to Miel de la Palma, where we are informed about the flowers, bees and honey on La Palma.

6, Hike from Vallehermoso
Day 6 and last day we go for a very nice walk through one of the valleys. This walk is tailored to the group.

7, Back to San Sebastian
Back to San Sebastian where we board the Ferry to spend our last night in Tenerife.

Transfers

Airport, Luggage, to accommodations when necessary

Inclusive

Organized Hikingtrip over 40 km (extra 2 hikes)
Accommodations with Breakfast
Lugagetransfer and service for supermarket
Buff and Bottle
STO Guaranty

Exclusive

Flights
Travel and cancellation insurance
All meals except breakfast
€ 20,00 booking fee
Possible single room supplement (€195.00)

Avantages

Challenging
Active
Intensive experience
Lots of freedom
small scale
Authentic
Away from the crowd
We support the local people

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

Andere suggesties…

 • la Palma

  8 Daagse Trektocht Camino Natural GR131 La Palma

   895,00
  8 dagen Transfer, Bagagevervoer
 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   795,00
  8 dagen Transfer, Bagagevervoer
 • La Gomera, Tenerife

  12 Daagse Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

   1.295,00
  12 dagen Transfer, Bagagevervoer